Στην τελική ευθεία πριν τις ευρωεκλογές

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2014 15:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:51

Tης Μαρίας Βιτωράκη*

 

Το Ποτάμι σημειώνει σήμερα μια μεγάλη δυναμική που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις αλλά –κυρίως- στις γεμάτες παλμό συγκεντρώσεις του. Στο ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν άνθρωποι ικανοί, με ειλικρινείς προθέσεις να συμβάλλουν σε μια νέα δημιουργική πορεία για τη χώρα και την Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι αποτελεί την πρώτη επιλογή ψήφου για πολίτες που αγωνίζονται με συνέπεια για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά και δεν εκφράζονται από το παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα. Δεν ξεχνούμε πως μας οδήγησε στην κρίση και κυρίως δεν το εμπιστευόμαστε πια ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από αυτή.

Ως μέλος της Ευρώπης – Οικολογίας συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια ενδυναμώνοντας τις Πράσινες ιδέες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στην Πράσινη οικονομία και την «έξυπνη ανάπτυξη», την ανάπτυξη που συνδυάζει την ευημερία με την οικολογική βιωσιμότητα καθώς και τις πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια.

Στην Ελλάδα, έχουμε ένα τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό για ανάπτυξη, σε επίπεδο ανθρώπινου και φυσικού κεφαλαίου. Θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και το κίνητρο σε νέους ανθρώπους να καινοτομήσουν και δημιουργήσουν αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα σαθρά πρότυπα παραγωγής.

Μπορούμε να στηρίξουμε νέες επιχειρήσεις αν στηριχθούμε στην έρευνα και καινοτομία δημιουργώντας όρους ποιοτικής –ή αλλιώς έξυπνης – ανάπτυξης: ο έξυπνος σχεδιασμός κτιρίων αλλά και παρεμβάσεις στο υπάρχον κτιριακό απόθεμα ώστε να βελτιστοποιείται η ενεργειακή τους απόδοση, η διαχείριση απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, ο σχεδιασμός και η παραγωγή νέων προϊόντων με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, η εξυγίανση ρυπασμένων εδαφών και νερών (π.χ στον Ασωπό) με χρήση βακτηρίων ή φυτών, η παραγωγή βιομάζας σε υποβαθμισμένα εδάφη, η παραγωγή κομπόστ ή βιοαερίου από οργανικά απόβλητα είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Στις ερχόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι θα δώσει σκληρή μάχη για την τρίτη θέση. Οι πολίτες που απείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί είναι απογοητευμένοι από το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η τρίτη θέση για το Ποτάμι είναι κρίσιμη για την Ελλάδα και για την Ευρώπη! Θα είναι μια νίκη της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ιδέας απέναντι στον νεοναζισμό και σκοταδισμό, απέναντι σε αυτούς που απειλούν τη συνοχή ή ακόμα και την επιβίωση της Ευρώπης!

Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε!   

 

*Η Μαρία Βιτωράκη είναι χημικός μηχανικός, καθηγήτρια περιβαλλοντικής επιστήμης και υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass