Βρυξέλλες ή... Πλαταμώνας;

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2014 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:53
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΤΕΛΙΚΑ την Κυριακή που θα πάμε να ψηφίσουμε για Ευρωβουλή, νομίζετε ότι υπάρχει κανείς που να νοιάζεται για το πώς ακριβώς θα διαμορφωθούν οι πολιτικές ομάδες και σχηματισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο; Σιγά μην κόπτεται ο Μήτσος από τα Γρεβενά, και η κυρία Ματούλα απ' την Καρδιτσομαγούλα, πόσοι "πράσινοι" και πόσοι "χριστιανοδημοκράτες" ή "λαϊκοί" και "σοσιαλιστές" αλλά και "οικολόγοι", θα καταλάβουν τα έδρανα της Ευρωβουλής, με τους μισθούς των 20.000 ευρώ τον μήνα! Σιγά μην έχουμε καμία ανάγκη να ψηφίσουμε ανθρώπους «τυλιγμένους» σε κομματικό «σελοφάν» και τους οποίους (ίσως) ξαναδούμε να μας επισκέπτονται στις πόλεις μας και στα χωριά μας, μετά από μια πενταετία! Στις επόμενες ευρωεκλογές δηλαδή!
ΚΑΙ αφού το λύσαμε αυτό, ας φανερώσουμε καθαρά τις προθέσεις μας. Πάμε λοιπόν, όσοι θα πάμε, γιατί υπάρχουν κι άλλοι που θα προτιμήσουν ένα... ψαράκι στον Πλαταμώνα, να "καθαρίσουμε" τους λογαριασμούς μας με το πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά και αποφασίζει για τη ζωή μας. Δεν πάμε για την Ευρωβουλή. Ποσώς μας κόπτει. Αυτό ουσιαστικά θα κάνουμε χωρίς να κρυβόμαστε.
ΠΑΜΕ λοιπόν να διαλέξουμε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι όπως ζούμε σήμερα, ή να αποφασίσουμε κάτι άλλο... Επίσης ξέρουμε πολύ καλά, ότι καθοριστικό ρόλο στην κρίση μας αυτή, δεν μπορούν πια να παίξουν οι περιοδεύοντες υποψήφιοι που μας "βομβαρδίζουν" από τα Μέσα Ενημέρωσης (και ιδιαίτερα από την τηλεόραση), αφού οι περισσότεροι για την «κουτάλα» ενδιαφέρονται και τις ακριβές... απολαύσεις που κρύβονται στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Και που, για να πετύχουν την εκλογή τους (οι περισσότεροι την επανεκλογή), δεν διστάζουν να αλλάζουν κόμματα, προδίδοντας αυτά τα κόμματα που τους έστειλαν για πέντε χρόνια εκεί!
ΟΤΑΝ υποψήφιοι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι δεν άλλαξαν στάση πολιτική αλλά άλλαξαν κόμμα (!) (περιπτώσεις Κοππά- Κρ. Αρσένη) τότε έχουν γίνει τέτοιες ιδεολογικές ανατροπές στον πολιτικό σκελετό αυτής της χώρας, που θα μπερδέψουν τους πολιτικούς αναλυτές και θα οδηγήσουν σε ασαφή συμπεράσματα. Και ξέρουμε πως οι όποιες μας επιλογές, είναι δύσκολες αλλά όμως καθοριστικές...
Η ΑΠΟΦΑΣΗ Σαμαρά να εκλέγονται με σταυρό πλέον οι ευρωβουλευτές και να μην διορίζονται οι «εκλεκτοί» όπως παλιά με τη λίστα, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αιφνιδιάσει τα «πολιτικά τζάκια», να αποδυναμώσει φιλοδοξίες και να φανερώσει στους ψηφοφόρους (από την περιοδεύουσα συμπεριφορά των υποψηφίων) για ποιον ακριβώς λόγο τρέχουν και δεν φτάνουν στην επικράτεια, ως... γυρολόγοι, σε συγκεκριμένα δρομολόγια ως να ήταν αστικά λεωφορεία, με στάσεις ολίγων λεπτών!
ΚΑΠΟΙΟΙ λένε πως μια τιμωρητική ψήφος ίσως γίνει μπούμερανγκ για τον λαό. Κάποιοι διαφωνούν και προτείνουν κόσμους υπομονής, προσδοκίας και ελπίδας. Άλλοι το σκέφτονται και ίσως μπροστά στην κάλπη βρουν μια τρίτη λύση. Σημασία έχει πως ότι και να βγάλει η κάλπη, το μήνυμα θα είναι τόσο σημαντικό που θα κρίνει την πορεία του τόπου, ή τουλάχιστον θα προαναγγείλει το εγγύς μέλλον μας...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass