Το Πεδίο Βολής Κρανέας και οι επιπτώσεις στους κατοίκους της γύρω περιοχής

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2014 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:04
 Του Θανάση Μαργαρίτη
αντισμηνάρχου Ε.Α., πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛ.
 Πριν λίγες ημέρες, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, πηγαίνοντας από το ένα μέρος στο άλλο εντός του Νομού Λάρισας, βρέθηκα στο όμορφο χωριό της Κρανέας Ελασσόνας. Ήταν μεσημέρι γύρω στις 14.00μμ, όταν κάθισα σε ένα από τα ωραία γραφικά καφενεία του χωριού συνομιλώντας με τους κατοίκους του. Εκείνη την ώρα σμήνη πολεμικών αεροσκαφών έκαναν διέλευση πάνω από το χωριό, δημιουργώντας πραγματικά μια πολύ άσχημη και θορυβώδη κατάσταση. Μάλιστα ο θόρυβος ήταν τέτοιος, που δεν μας επέτρεπε πολλές φορές να συνομιλούμε μεταξύ μας, καθώς ήταν αδύνατον να ακουστούμε.
Κάποιοι από τους κατοίκους γνώριζαν, ότι προέρχομαι από τις τάξεις της πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να γίνω δέκτης πολλών παραπόνων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τους υποσχέθηκα ότι θα γνωστοποιήσω το πρόβλημα τους, μιας και ήμουν μάρτυρας μιας πραγματικής εκνευριστικής καταστάσεως. Το πεδίο βολής που υπάρχει στην περιοχή και οι ασκήσεις των αεροσκαφών, προκαλούν τρομερό θόρυβο δημιουργώντας εκνευρισμό, που έχει ως συνέπεια την διατάραξη της ήσυχης ζωής των κατοίκων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Τα παιδιά αυτά της περιοχής,(γιατί πρέπει να το πω ότι είναι πολλά τα χωριά που μου παραπονέθηκαν όπως Το Λουτρό. Βαλανίδα αλλά και άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή) πιστεύω ότι πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα άλλα παιδιά της χώρας μας.
Καλώ τους αρμόδιους φορείς, Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ηγεσία του ΑΤΑ και του ΓΕΑ, καθώς και την Δημοτική αρχή της περιοχής, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να δούνε σοβαρά το πρόβλημα ώστε να βρούνε την καλύτερη λύση. Ειδικά αυτές τις μέρες των πανελληνίων εξετάσεων να σταματήσουν οι πτήσεις στην περιοχή ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να συγκεντρωθούν στο διάβασμα χωρίς κανένα άγχος.
Θεώρησα υποχρέωση μου, καθώς και υπόσχεση προς τους κατοίκους της περιοχής να κάνω γνωστό το πρόβλημα τους. Υπόσχομαι δε ότι θα παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη αυτή καθεαυτή και θα παρεμβαίνω όταν χρειάζεται για το καλό της περιοχής και των κατοίκων.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass