Ο Ανδρέας, ο Αλέξης, ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος!

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:08
Του Χρήστου Τσαντήλα
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ σίγουρος αν με πολιτικούς του παρελθόντος μπορεί κανείς να συγκρίνει συνταγές πολιτικής του παρόντος, αλλά στα δύσκολα δεν είναι λίγοι αυτοί που επικαλούνται το (πολιτικό) παρελθόν. Όμως είμαι βέβαιος πως μια κρίση, σαν αυτή που βιώνουμε τέσσερα χρόνια τώρα, που έστειλε τους Έλληνες και την Ελλάδα στον οικονομικό όλεθρο, οι πολιτικοί της δεκαετίας του ΄80 (ασχέτως αν για πολλούς είναι εκείνοι που με τα δανεικά την προκάλεσαν), θα μπορούσαν να τη διαχειριστούν καλύτερα από τους σημερινούς, τους οποίους ο λαός στην κάλπη μόλις προ εβδομάδος, αξιολόγησε με ποσοστά κάτω του 30%!
ΝΑ μιλήσω με παράδειγμα. Τι λέτε να έκαναν στη θέση του Αλέξη, ο Ανδρέας ας πούμε, ή ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος, ακόμα και ο επίτιμος της ΝΔ Κώστας, εάν το κόμμα τους ερχόταν στις ευρωεκλογές (ενώ ήταν στην αντιπολίτευση) πρώτο με διαφορά τεσσάρων μονάδων από την κυβέρνηση; Εάν έπαιρναν έξι έδρες στην Ευρωβουλή και η κάλπη έδινε ένα 17% των (μικρών) κομμάτων να βρίσκονται κάτω από 3%; Θα έβγαζαν ή δεν έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους; Θα γύριζαν ή δεν θα γύριζαν... ανάποδα το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα;
ΕΝΑ κόμμα όμως, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που αναπτύχθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (από 4% έφτασε στο 26%), προφανώς θα ήταν άδικο να τον χρεώσει κανείς ευθύνη, ότι δεν ξέρει ακόμα να διαχειριστεί τη νίκη. Αντίθετα αν υποθέσουμε ότι η παραπάνω εκδοχή ευσταθεί, τότε περισσότερο μετράει το ότι ριψοκινδυνεύει να μην μπορεί να διαχειριστεί ούτε την κρίση! Κάποιοι λένε ότι ενδεχομένως να ήταν αυτό που το συγκράτησε και δεν επιχείρησε να... γυρίσει τον κόσμο ανάποδα!
ΚΑΙ ενώ αυτός θα ήταν ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα των εκλογών... ανάποδα γύρισε, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία. Αθροιστικά τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης (σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εννοείται, αν ήταν βουλευτικών εκλογών αποτέλεσμα αυτό) έπεσαν 12 μονάδες κάτω από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Δηλαδή επτά μονάδες η ΝΔ και τεσσερισήμισι το ΠΑΣΟΚ που φύτρωσε ως... Ελιά! Το απίστευτο είναι ότι, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, πανηγύρισαν με το αποτέλεσμα ξεχνώντας ότι πριν δύο χρόνια βρίσκονταν σε ένα κόμμα με 45% και τώρα πανηγυρίζουν που πήρε 8%! Γιατί πανηγύριζαν; Γιατί τα γκάλοπ τους έδιναν 4% και αυτοί πήραν το διπλάσιο! Συνεπώς νίκη!
ΕΧΩ την εντύπωση ότι αυτές οι εκλογές ανέδειξαν ένα άλλο κόμμα ως το μεγαλύτερο. Είναι το κόμμα της «Κοινωνικής Απόγνωσης». Νομίζω ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουν να νιώθουν την αποκατάσταση των αδικιών, την αποκατάσταση του εισοδήματός τους την προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας για τα παιδιά τους, την κοινωνική καταξίωση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, την απόδοση δικαιοσύνης για αυτούς που τον κατάκλεψαν με την επιστροφή των κλεμμένων ταμείων μισθών και συντάξεων και ύστερα πιο ώριμα και πιο αποφασιστικά θα προσέρχονται στην κάλπη...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass