«Φύγετε είστε μειοψηφία... Είστε ανίκανοι»

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2014 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:11
Του Κων/ου Τσιρονίκου
Στην ελληνική πολιτική σκηνή η φρασεολογία των νικητών: «Φύγετε, είστε μειοψηφία... Είστε ανίκανοι...» έχει διαχρονικό χαρακτήρα και εκστομίζεται πάντοτε - μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις που προηγούνται των εθνικών εκλογών - εναντίον του ηττηθέντος κυβερνητικού κόμματος.
Αυτή την απαξιωτική για τους ηττημένους ρητορική, αν την αναλύσει κανείς θα διαπιστώσει έπαρση, έλλειψη πολιτικής ευγένειας και κυρίως την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι νικητές, όταν έλθουν στην εξουσία θα τα κάνουν καλύτερα. Κάτι όμως που ουδέποτε έχει συμβεί, αφού η μετεκλογική πράξη βρίσκεται πάντοτε, σχεδόν, σε πλήρη αναντιστοιχία με τον γεμάτο ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικό λόγο. Δυστυχώς, το τροπάριο αυτό της πολιτικής απαξίωσης επαναλαμβάνεται και σήμερα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήρθε πρώτα κατά τις πρόσφατα γενόμενες ευρωεκλογές. Με τον ίδιο ακριβώς, διαχρονικά, μειωτικό λόγο για τους ηττημένους. Με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς του τύπου: «Φύγετε είστε μειοψηφία...» και το γνωστό παραμύθι των ανέξοδων προτάσεων που μετεκλογικά αποδεικνύονται φούσκες με μόνιμα χαμένο τον πολύπαθο ελληνικό λαό. Ώσπου, τελικά, αηδιάζοντας τους αποκαλεί όλους ίδιους. Γιατί οι μεγάλες και παχιές κουβέντες προεκλογικά, γίνονται πολύ φτωχές έως και ανύπαρκτες μετεκλογικά. Εξαιτίας της ασταμάτητης - σαν την μαϊμού - κωλοτούμπας την οποία φέρνουν, μπρος στην οδυνηρή πραγματικότητα, οι εκάστοτε νικητές των εκλογών.
Για αυτό, λοιπόν, αγαπητοί νικητές των ευρωεκλογών αφήνετε την γνώριμη από το παρελθόν υπεροπτική φρασεολογία και επιδοθείτε με ταπεινότητα στο τι θα μπορέστε να κάνετε, για την ανόρθωση αυτή του τόπου, εφόσον ο λαός σας δώσει την εξουσία κατά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Γιατί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα έως και ανυπέρβλητα σε ορισμένες περιπτώσεις, αν δεν αλλάξει ριζικά αυτό το κράτος. Και αυτό κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει από έναν μονοκομματκό κυβερνητικό σχηματισμό, όσο ισχυρός και αν είναι. Το έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν. Διαβάστε το και μην το υποτιμάτε. Θα σας κάνει καλό... Και επειδή ο δικομματισμός έχει τελειώσει, πρέπει να συμπράξετε, αν θέλετε να κυβερνήσετε.
Επομένως, χρειάζονται συνασπισμοί και συμμαχίες με προγράμματα τα οποία πρέπει να είναι αποτέλεσμα ιδεολογικών ζυμώσεων και προσεγγίσεων μεταξύ των προς συνεργασία κομμάτων, πολύ πριν τη συγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος. Αυτά κοιτάξτε να κάνετε... Κι αφήστε τους τζάμπα παλικαρισμούς και ρήξεις με τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου, γιατί όταν είσαι φτωχός και ξυπόλητος θα πληγωθείς και θα συντριβείς πολύ γρήγορα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απεμπολήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια, αλλά να δείξουμε στους ξένους ότι με τη δουλειά μας και την προκοπή μας εξακολουθούμε, παρά τις δυσκολίες, να είμαστε προσηλωμένου στα διδάγματα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Προς αυτή την κατεύθυνση δουλέψτε από τώρα, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει να βγάλετε από το μυαλό σας κάθε σκέψη επαναλαμβανόμενων εκλογών... γιατί τότε θα χρεωθείτε τη χαριστική βολή που θα δώσετε στην πνέουσα τα λοίσθια εθνικής μας οικονομία. Κι αυτό ο λαός δεν πρόκειται να το συγχωρήσει ποτέ. Φοβάμαι, ότι αυτή η συμπεριφορά θα σημάνει και το τέλος του παρόντος πολιτικού συστήματος. Αφού, αυτό παρά τις πρόσφατες περιπέτειες δε διδάχθηκε και δεν έμαθε τίποτα...
Είναι καιρός πλέον να συνέλθετε όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να βάζετε καθημερινά στις συζητήσεις σας όχι την κομματική κομπορρημοσύνη για το ποιος είναι ο νικητής, γιατί αυτό το ξέρουμε. Το είδαμε. Τελείωσε. Αλλά το πώς θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Πώς θα ορθοποδήσει και θα ορθοδρομήσει μέσα στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.
Προς αυτά πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας και όχι στις ανούσιες και κατωτέρου πολιτικού επιπέδου κουβέντες: του εμείς είμαστε οι νικητές και εσείς πρέπει να φύγετε... Αυτό θα γίνει στον καιρό του και σύμφωνα με την αρχή της δεδηλωμένης που θα εκφράσει ο λαός κατά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές.
Εγκαταλείψτε, επιτέλους, το απρεπές αυτό λεξιλόγιο, που το ακούσαμε πολλές φορές από τους κατά καιρούς νικητές των εκλογών και το οποίο δεν έχει προσφέρει τίποτα, παρά μόνον αλαζονεία και ένταση. Ιδιαίτερα, δε σήμερα που τα ερείπια της κρίσης είναι πολλά και μεγάλα η φρασεολογία αυτή είναι εθνικά ανεπίτρεπτη...
Είναι ανάγκη λοιπόν το μυαλό και ο νους όλων μας να είναι διαρκώς στραμμένος στην ανάπτυξη του τόπου: με την τόνωση της παραγωγής, την ανάσχεση της ανεργίας και την εύρεση χρημάτων... Γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από τα πρέποντα. Και αυτά δεν βγαίνουν και δεν έρχονται εύκολα... Θέλει δουλειά πολύ για να γυρίσει ο ήλιος... Αυτό πρέπει να δώσουμε στον κόσμο. Έργα και δουλειά. Επομένως, δουλέψτε και συμπράξτε πατριωτικά για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό που μπορεί να βγάλει την πατρίδα από την κρίση και να την οδηγήσει στο μονοπάτι της λευτεριάς και της ανάστασης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass