Το σίριαλ της κωλοτούμπας

Δημοσίευση: 01 Απρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:39

Από τον Κων/νο Ι. Παπακωνσταντίνου

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό περνάμε, μαζί με τα όσα κακά μας βρήκαν και μια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ συνεχούς αναθεώρησης ιδεών, διακηρύξεων και πιστεύω. Είναι ένα ατέλειωτο σίριαλ της κυβίστησης δηλ. την κωλοτούμπας. Και γίνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό και συχνότητα, ώστε όχι μόνο δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους ακροβάτες, αλλά και απορούμε, πως με τόση ευκολία σήμερα, απαρνούνται τα όσα έλεγαν χθες.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από το ό,τι είδαμε τουλάχιστον στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα και Μέρκελ. Όταν ο Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση με τον γραφικό Καμμένο και όταν η Μέρκελ ήλθε στην Αθήνα, για διαβουλεύσεις, έδειξαν στο πολιτικό τους ποιόν. Ηγήθηκαν διαδήλωσης Συριζαίων και με φωνές και πανό, υποδέχτηκαν Αρχηγό Κράτους, με τη δέουσα απρέπεια και έλλειψη πολιτισμού, ασύγνωστη για την ελληνική φιλοξενία. «MERKEL GO HOME» φώναζαν. «Φύγε κι εσύ και οι Γερμανοτσολιάδες σου», «Θάνατος στους Ναζί» κ. ά. αγενή και προσβλητικά. Και πριν «αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήσεις με». Σε γερμανικό έδαφος μάλιστα, έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα, που προξένησε θυμηδία, αλλά και απέχθεια. Τρέφω, είπε τα καλύτερα συναισθήματα για τον γερμανικό λαό. Σε τίποτα δεν ευθύνονται οι εταίροι μας για την κρίση στην Ελλάδα, η οποία δημιουργήθηκε από δικές μας ευθύνες. Με την κ. Μέρκελ έχουμε καλή χημεία. Το θέμα για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, που εγείρουμε, δεν αποσκοπεί σε υλική, αλλά σε ηθική ικανοποίηση. Δηλ. μας φτάνει μια έγγραφη αναγνώριση και μια συγνώμη και από τους Γερμανούς και ξεχνάμε τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ναζί; Πρωτοφανής πρόταση! Δεν συναντηθήκαμε με την κ. Μέρκελ για εκταμίευση, αλλά για να ορίσουμε κανόνες συνεργασίας. Δηλ. άλλα λέμε έξω και άλλα λέμε μέσα για κουτόχορτο του λαού. Κι εδώ έχουμε και μια αντίφαση. Ο Τσίπρας πήρε το θυμιατό, ενώ παράλληλα ο συγκυβερνήτης του Καμμένος, απειλεί με το «Κούγκι» και την αποστολή Τζιχαντιστών. Βγάλετε συμπέρασμα. Πώς ταιριάζει αυτός ο αέρας του «αντιγερμανισμού», που καλλιεργείται στο εσωτερικό, με την ταπεινή και μειλίχια στάση του Τσίπρα στο Βερολίνο;

Μεγάλη και η κωλοτούμπα της κ. Βαλαβάνη. Χρόνια τώρα ηγείτο εκδηλώσεων αριστερών κεκρακτών, που διαδήλωναν το αδιανόητο σύνθημα: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Και το πέτυχε η κ. Βαλαβάνη. Ο κόσμος βαρεμένος από το χαλάζι ανέφικτων υποσχέσεων και περιμένοντας τον σωτήρα Τσίπρα, δεν πλήρωνε. Δεν πλήρωνε διόδια. Δεν πλήρωνε φόρους σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας. Δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του. Άφραγκοι και μπαταχτσήδες στο ίδιο καλάθι. Σύννεφο τα ψεύτικα γραμμάτια. Τώρα ανένηψε η κυρία και απεγνωσμένα, μας καλεί να σπεύσουμε στις Εφορίες για να πληρώσουμε τα χρέη μας. Είναι λέει Εθνικό μας καθήκον. Όχι δα και Εθνικό καθήκον. Λαϊκίστικη και ανεύθυνη κομματίλα, ναι. Τι έχει τώρα να μας πει; Και πώς να την πιστέψουμε;

Άλλη κωλοτούμπα. Με ελπίδα και περηφάνια, έδιωξε ο λαός την Τρόικα και το Μνημόνιο. Άλλος Ανδρέας από δω. Και πάνω που φωνασκούσαμε περήφανοι για νταηλίκι μας, νάσου πάλι η Τρόικα και το Μνημόνιο, μας κατσικώθηκαν. Και μάλιστα πιο άγρια. Ο εύπιστος λαός και πάντα γελασμένος.

Συνέχαιρε και πανηγύριζε ο λαός με τα νταούλια και τους ζουρνάδες του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα κατατροπώσουμε τις αγορές και τους δανειστές. Και μ` αυτή την ψευδαίσθηση και το Τσιπριακό αφιόνι, μ` αυτή την ευτέλεια και τον λαϊκισμό, ξύπνησε κάποιο πρωί και είδε τον εαυτό του να σέρνεται στα τέσσερα, ταπεινωμένος και ικετεύοντας έστω και ψίχουλα από την Κεντρική Τράπεζα. Άλλη κωλοτούμπα. Δεν είδαμε ακόμα την κωλοτούμπα του Καμμένου. Μετά την «Γη και ύδωρ» και φυσικά την «Εθνική περηφάνια» που πρόσφερε ο Τσίπρας, ικετεύοντας την Μέρκελ για λίγα Ευρουλάκια, τι θα μας πει ο ψεκασμένος; Πώς θα δικαιολογήσει τους βρυχηθμούς του περί «Κιούγκι» και Τζιχαντιστές; Για όνομα του Θεού! Χάσαμε κάθε τσίπα και αξιοπρέπεια. Μην τολμήσει και πάει κατά Ευρώπη μεριά. Πολύ πείραξε τους Γερμανούς με τη δήλωση περί κατάληψης γερμανικών κτιρίων στην Αθήνα. (Ινστιτούτο Γκαίτε κ.ά.) Ήδη η Μέρκελ έστειλε το μήνυμά της στον αθυρόστομο Υπουργό μας.

Μη πούμε για τον ΕΝΦΙΑ. Τον σκληρό και απάνθρωπο φόρο. Θα τον καταργήσουμε είπαν αμέσως νομοθετικά. Όμως σιωπηρώς διατηρείται ίσως με άλλο όνομα και μάλιστα θα προστεθεί και ο φόρος μεγάλης περιουσίας.

Οι κωλοτούμπες και τα ψέματα δεν συνιστούν, έναν σοβαρό και υπεύθυνο ηγέτη. Όλα αυτά δεν φανερώνουν μόνον ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, αλλά αποκαλύπτουν συνάμα και μια σειρά από αντιφατικές θέσεις, επιβλαβείς και επικίνδυνες για τον ίδιο τον ηγέτη και κυρίως για το λαό.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass