Ο ΣΥΡΙΖΑ και η παντόφλα

Δημοσίευση: 04 Απρ 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

* Γράφει ο Βασίλης Μπαλαής

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το ΤΧΣ επιστρέφει στον EFSF αυτά που περίσσεψαν από τα δανεικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας αλλά και 1,2 δισ. δικά μας χρήματα! Πώς έγινε αυτό; Πτούκα’μ, λάθος, λέει η Διευθύνουσα Σύμβουλος Σακελλαρίου, αλλά…ΔΕΝ παραιτείται!! Και γιατί να παραιτηθεί; Τι είναι 1,2 ψωροδίσ. στα 320 που χρωστάμε; Αστείον ποσόν. Μπερδεύτηκε με τα ψιλά η κυρία Λιανούρασου λέει, σκέτη γυφτιά.

Βέβαια, κάποιοι κακοήθεις, λένε πως τώρα που έχουμε ανάγκη και το ένα ευρώ, το 1,2 δις θα μας ξελάσπωνε αρκούντως.Άλλοι πάλι λένε πως, από διαβολική σύμπτωση, αυτό το λαθάκι ήρθε και «κούμπωσε» μια χαρά με την προσπάθεια που κάνουν οι εταίροι και οι εταίρες να μας στραγγαλίσουν οικονομικά, αλλά δε βαριέσαι, κακοήθειες.

Προ ολίγων εβδομάδων 200-300 «αντιεξουσιαστές» λέει, τα κάνουν γης Μαδιάμ στην Αθήνα, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πυρπολούνται και σταθμοί καταλαμβάνονται, ας το ψάξει λίγο όμως ο υπεύθυνος υπουργός, γιατί ανάμεσά τους ακούγεται πως είναι και κάτι «παιδάκια» που χαρτζιλικώνονται απ’ ευθείας από την ΕΥΠ, αλλά δε βαριέσαι, κακοήθειες.

Στην προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών στο ΣτΕ κατά της Siemens , ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το υπουργείο αγορεύει λαύρος ΚΑΤΑ της προσφυγής, που έπρεπε να υποστηρίξει, λέγοντας πως είναι ΑΒΑΣΙΜΗ! Έτσι στέλνει για βρούβες τον πρωθυπουργό που ζήτησε από την Μέρκελ βοήθεια ώστε να διαλευκανθεί το σκάνδαλο των σκανδάλων, αλλά δε βαριέσαι. Αν είναι άθεος ο Τσίπρας και δεν ξέρει τι θα πει συγγνώμη, δεν θα αρνηθούμε εμείς την πίστη μας ρε ούτε θα δεχτούμε να μας πούνε μπαστουνόβλαχους οι Ευρωπαίοι για 2 ψωροδισ.!

Το Ειδικό Δικαστήριο που με ταρατατζούμ συγκροτήθηκε για να δικάσει τον Παπακωνσταντίνου, όστις «κόντυνε» κατά 3 ονόματα τη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία κατά διαβολική σύμπτωση έτυχε να είναι και συγγενείς του, εξάντλησε την αυστηρότητά του και τον καταδίκασε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή! Καταστράφηκε η ζωή του ανθρώπου, αλλά ας το καταπιούμε και αυτό. (Εδώ οι κακοήθεις δεν λένε τίποτα, γιατί αφού η Δικαιοσύνη ήταν τόσο ανελέητη για το πταίσμα του Παπακωνσταντίνου και τον μπουζούριασε τόσο άσχημα, σκέψου τι μπορεί να πάθεις για περιύβριση δικαστηρίου ή παράνομη πώληση κουλουριών μετά σησάμεως π.χ).

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τα ΟΥΚ παρελαύνουν ενώπιον πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας διατρανώνοντας μελωδικά την θέλησή τους να πάρουνε την Πόλη! Ευτυχώς όμως που, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος, αυτά τα συνθήματα ήταν λέει περσινά(!) και ήρθε η καρδιά στη θέση της, γιατί τέτοια κύριοι γίνονταν μόνον επί επαράτου, ενώ τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ΟΥΚ-άδες, αφού ξομολογήθηκαν όλοι και προσκύνησαν τις λαστιχένιες παντόφλες του άγιου Παϊσιου, απεδόθησαν λευκές περιστερές στην κοινωνία, και στις 28 Οκτωβρίου θα παρελάσουν με φουρό και θα τραγουδάνε «ένα φράγκο η βιολέτα, τσικολέτα,τσικολελέτα». (Να είναι καλά πάντως ο κ. Καμμένος που έκανε να σκάσει λίγο το χειλάκι μας, μέρες που είναι).

Η Χρυσή Αυγή άρχισε πάλι το θεάρεστο έργο της σπάζοντας κεφάλια, τα ΜΜΕ παίζουν τον ρόλο του μεταφραστή του Σόϊμπλε και αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, στον κρατικό μηχανισμό πολλοί «παλιοί και καλοί» της προηγούμενης κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ έχουν πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα, κι εμείς τσιμπιόμαστε μπας και βλέπουμε κακό όνειρο.

Τι ΕΥΠ, τι σουγιάδες και Σαγιάδες, τι πανάρετοι και Παναρίτες, τι ΓΓ Εσόδων και ΤΧΣ, τι ΥΠΕ στην Υγεία, τι ΕΟΠΥΥ, αφήστε όλα τα μπουμπούκια να ανθίσουν. Κι από κοντά και η κόρη του κ. Σαρτζετάκη, που οπωσδήποτε, και μόνο λόγω ονόματος, είναι σίγουρα η καλύτερη για τη θέση που αξιοκρατικώς(;;!!) επελέγη.

Και αν γελάσατε με αυτό το μικρό απάνθισμα που γράφω, δεν είναι καθόλου για γέλια. Είναι η επίδειξη δύναμης που κάνει το Σύστημα βγάζοντας τη γλώσσα στην κυβέρνηση και σε όλους μας. Γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός, αλλά σε πολλά και αποφασιστικά πόστα είναι οι σκληροί του Συστήματος, που κατέρρευσε μεν στην κορυφή του αλλά ζει και βασιλεύει σε όλους τους αρμούς του κράτους, και μια μπουκιά θα την κάνει και την κυβέρνηση και τον Τσίπρα, αν συνεχίσουν έτσι και δεν τους δώσουν το αποφασιστικό χτύπημα το συντομότερο δυνατόν. Γιατί το Σύστημα δουλεύει με τσαμπουκάδες, με προβοκάτσιες, με γαλιφιές, αλλά και με αυτούς που εμφανίζονται ως αναντικατάστατοι και επαϊοντες, ως οι άνθρωποι που ξέρουν τη «δουλειά» και χωρίς αυτούς δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Ας κοιταχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει κάμποσους τέτοιους που ζητάνε νομιμοποίηση με τη δική του «βούλα», και που βέβαια σε καθοριστικές στιγμές θα χτυπήσουν αλύπητα.

Και τότε, ούτε οι άγιες παντόφλες του γέροντα Παϊσιου θα μπορέσουν να τον, και να μας, σώσουν. Το πολύ-πολύ να μας δώσουν μια ξεγυρισμένη παντοφλιά. Και θα μας αξίζει!

 *Ο Βασίλης Μπαλαής είναι γιατρός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass