ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ»

Όσοι φτωχοί... νομοταγείς!

Δημοσίευση: 07 Απρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΣΙΓΑ μωρέ συριζόπαιδα, που νομίσατε ότι είναι στα μέτρα σας να αναμετρηθείτε με τα μεγάλα συμφέροντα. Κούνια που σας κούναγε! Γελασμένοι είσαστε... Ο υπουργός Βαρουφάκης, ζήτησε λέει στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ την τελευταία πενταετία (και τα οποία θεωρούνταν επισφαλή με τα συνήθη τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης) και η Τράπεζα αρνήθηκε (!) να παράσχει στη Βουλή στοιχεία αλλά και οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος, επικαλούμενη το υπηρεσιακό - επαγγελματικό απόρρητο «βάσει του άρθρου 54 του Ν.4261/2014»!

ΑΠΟΡΡΗΤΟ, σου λέει. Αλλά όχι για τον όλο τον κόσμο. Σιωπή, για τους βαρόνους της ενημέρωσης. Απόρρητο για τους ...μεγαλοκαρχαρίες, της οικονομικής ελίτ της χώρας. Στη «διαφάνεια» όμως, όλα τα περί καταθέσεων του λαού! Καμιά προστασία, κανένα απόρρητο για τους κοινούς φορολογούμενους πολίτες, τον απλό κοσμάκη, αυτόν που τα εισοδήματα μιας ζωής, είναι τα μηνιάτικα κέρδη για εκείνους που προστατεύει το απόρρητο! Η όποια λογική αποταμίευση, στους καλούς καιρούς (του αγωνιούντα να τα βγάλει πέρα οικογενειάρχη), κάτι για τα παιδιά, κάτι για καμιά αρρώστια, κάτι για τα ...γεράματα δηλαδή, «χαρτί και καλαμάρι», όλα στην εφορία! Όπως πρέπει. Όλοι οι φτωχοί νομοταγείς! Για το μερίδιο του κράτους. Που τις περισσότερες φορές είναι και ...του λέοντος! Το απόλυτο ξεζούμισμα. Και επιπλέον, να γνωρίζει ο κάθε υπάλληλος, εφοριακός, ή και τραπεζικός, (και έτσι και ο γείτονας, ή και ο ληστής), όποιος θέλει δηλαδή, τις οικονομίες όλων, λες και τις μαζέψαμε μαζί!

ΠΡΕΠΕΙ λέει να συλλέξει η κυβέρνηση, να βάλει στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε μια βδομάδα, 2,5 δισ. ευρώ, για τις δόσεις, τις πληρωμές των «θεσμών». Σε μια χώρα με 1,5 εκ. ανέργους, 2 εκ. φτωχούς και άλλα 3 εκ. στο όριο της φτώχειας, προσπαθούν να βρουν τόσα πολλά λεφτά, με φορολογία και διάφορα άλλα κόλπα. «Καταργήσαμε» (στα λόγια ακόμα) τον ΕΝΦΙΑ, ύστερα τον επαναφέραμε ως δέσμευση για «φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας», δεν μας έβγαινε κι αυτό, ύστερα κατεβήκαμε από τα 500 χιλιάρικα στα 200, αλλά και πάλι σκεφτήκαμε κάτι πιο αποδοτικό. Την «ατομική περιουσία» και τα όρια της αντικειμενικής της αξίας να πέσουν σε τέτοια επίπεδα που θα πληρώνουν και πάλι ακόμα και τα ...κοτέτσια! Και βέβαια τίποτε σταθερό, κάτι σίγουρο να ξέρουμε πόσο θα πονέσουμε και φέτος...

ΥΣΤΕΡΑ σου λέει, άδικο έχει ο σκιτσογράφος Μητρόπουλος; Άμα χρωστάς στο δημόσιο μπαίνεις φυλακή. Άμα κλέψεις το δημόσιο, μπαίνεις στη Βουλή!!! Ειδικά αυτό το δεύτερο, δεν μπορεί να το διαψεύσει κανείς. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα, και μόνο για κείνους που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη, και πέρασαν το κατώφλι του Κορυδαλλού...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass