Εμείς, όπως όλοι... Εσείς;

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Του Χρήστου Τσαντήλα

«ΑΚΟΥ πράματα... Τους πείραξε λέει. Τους προκάλεσε δυσφορία τους αθεόφοβους, η επιλογή του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής, να προβάλει τα εκκλησιαστικά ντοκιμαντέρ «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» και τις πασχαλινές ακολουθίες από την Πλάκα, καθώς και τα «μυστικά της Βίβλου... ο Ιωσήφ και τα αδέλφια του» και όχι μια κοινοβουλευτική επιτροπή που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε. Οοουυυ να μου χαθούν οι άχρηστοι... Θεό δεν έχουν!».

ΑΝΤΕ να πεις και καμιά «ανάποδη» κουβέντα στη Βαγγελιό, εκεί στο χωριό, όταν την πιάνουν τα... διαόλια της, που ξημεροβραδιάζεται στην εκκλησιά μέρες που είναι. Έθιξες τα πιστεύω της; Δεν σε σώζει τίποτα! Δεν σε ξεπλένει ολόκληρος... Πηνειός! Τώρα που το άκουσε κι αυτό στην τηλεόραση, αλλά και το άλλο που διάβασε χθες, ότι φέτος δεν θα μας φέρουν το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, για οικονομία, ποιος την πιάνει, ποιος τη σταματά: «...Καλά είναι τώρα, να μην κάνουμε Πασχαλιά με Χριστό! Εεε; Να κάνουμε τότε με τους άθεους; Τους Λαφαζάνηδες! Τους ξεκούμπωτους τους Βαρουφάκηδες και τους άλλους πώς τους λένε μωρέ, αυτούς με τα γυαλιά ...τους αξύριστους»!

ΕΧΩ την εντύπωση, πως δεν την είδαν καλά τη δουλειά, οι της κυβέρνησης πρωτοκλασάτοι συριζαίοι, που από άποψη ιδεολογική και μια (πάντως περίεργη) εμμονή, σαν αυτή που υπερασπίζονται οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, αποφεύγουν επιδεικτικά κιόλας, να κάνουν (έστω) τους Χριστιανούς! Απατώνται λοιπόν, αν νομίζουν ότι δεν υπάρχει δυσφορία στον κόσμο, την οποία οι περισσότεροι πολίτες αναμιγνύουν με τις (ανεκπλήρωτες ακόμα) προσδοκίες, που περιμένουν καθώς τους έταξε αυτή η κυβέρνηση, στο όριο ανοχής, μιας ικανοποιητικής πίστωσης χρόνου που (δίχως να έχουν και άλλη επιλογή) τους παρέχουν. Γι' αυτό και ακόμα δεν την εκφράζουν...

ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ λοιπόν ότι με βάση τα θρησκευτικά χαρακτηριστικά του λαού μας, οι Έλληνες ορθόδοξοι αντιπροσωπεύουμε (και αυτό δεν φαίνεται μόνο στις ταυτότητες) πάνω από το 85% του πληθυσμού. Που σημαίνει ότι αν υποθέσουμε ότι το 4% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 5 χρόνια αμιγώς στρατολογούσε «άθεους», τότε το υπόλοιπο 32% που τον στήριξε για να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές έχει διαφορετικές εντελώς θρησκευτικές καταβολές, αισθήματα και απόψεις. Τις οποίες «απενεργοποιεί» εφόσον δεν προκαλείται βάναυσα το θρησκευτικό του συναίσθημα, σε μια αναγκαστική «συναίνεση», καθόσον δεν γνωρίζει ακόμα, αν η χώρα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, ή αν η κυβέρνηση βγάλει το καλοκαίρι!

ΠΑΝΤΩΣ οι περισσότεροι Έλληνες, πολύ θα ήθελαν να διεξαγόταν μια σοβαρή μέτρηση, γύρω από το αν (και με οποιαδήποτε έξοδο για) το κράτος, έπρεπε ή όχι να μεταφερθεί και φέτος όπως κάθε χρόνο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο σε όλες τις ενορίες της επικράτειας. Υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει το αποτέλεσμα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass