Κρίση (ι) - μα

«Ξέρεις ποια είμαι γω;»!

Δημοσίευση: 15 Απρ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:01

Από τη Μαρίνα Αποστολοπούλου

«Να μπορούσα στα σύννεφα να 'χα εγώ βενζινάδικο»...

Να το ξεκινήσουμε έτσι, χρονιάρες μέρες ή να το πάμε αλλιώς;

Που πριν καλά-καλά τελειώσει το «Η ζωή εν τάφω», μας προέκυψε η Ζωή μαινόμενη.

Να το πάμε μήπως, σύμφωνα με την... Καρβέλειο εκδοχή που τραγούδησε η Βίσση; Όπου το άσμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το νταηλίκι κι η μαγκιά μια βραδιά μαγικιά τρακάρανε τυχαία» και συνεχίζει στο ρεφρέν «Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ, πώς με λένε κι η σκούφια μου από πού κρατάει; Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ; Που να σου εξηγώ!».

Για κάποιο λόγο, τρέχα γύρευε γιατί, το τραγουδάκι του Καρβέλα, ταιριάζει καλύτερα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η οποία Πασχαλιάτικα πήγε σε βενζινάδικο και κατάφερε να μαλώσει και ακόμη και εκεί(!), με το «παιδί» του πρατηρίου, γιατί δεν της άλλαζε το λάστιχο. Και γιατί δεν της άλλαζε το λάστιχο; Γιατί το βενζινάδικο δεν είναι βουλκανιζατέρ! Και όλα αυτά φωνάζοντας, «ξέρεις ποια είμαι γω;»! Αλλά, εν πάση περιπτώσει δεν έχει και πολλή σημασία, η όποια εξήγηση. Σημασία έχει, αυτό καθεαυτό το γεγονός και ακόμη παραπέρα ότι «η πρώτη φορά αριστερά» πρόεδρος της Βουλής, όχι μόνον απειλούσε θεούς και δαίμονες αλλά φώναζε στον εργαζόμενο λαό (του οποίου θεωρητικώς τουλάχιστον και εκ ιδεολογικής θέσεως είναι εξέχουσα υπερασπιστής), «δώσε μου τα στοιχεία σου να πω στο αφεντικό σου να σε απολύσει»! Επιπλέον πήρε η μπάλα και δυο πελάτισσες οι οποίες βιντεοσκόπησαν... βίντεο το περιστατικό, το οποίο βεβαίως, ως ήταν αναμενόμενο, «εκόσμησε» με τον πλέον πικάντικο (τουλάχιστον) τρόπο την πασχαλινή ραστώνη των Ελλήνων.

 

Η αλήθεια είναι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μία κατηγορία μόνη της.

Η... εκρηκτική, κατά τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό και αντικρουόμενη προσωπικότητά της, έχει διαρκώς και ποικιλοτρόπως απασχολήσει από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στην πολιτική σκηνή. Συμπεριφορά η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάνει και το δίκιο της γιατί σε αρκετά θέματα είχε και έχει δίκιο.

Ε, στην περασμένη Βουλή, ήταν υπεύθυνη σχεδόν για όλα τα συμπτώματα υπέρτασης που παρουσίασαν οι περισσότεροι κυβερνητικοί (τότε) βουλευτές και κανά-δυο τους έφερε κυριολεκτικά σε θερμοκρασία... βρασμού, και ίσα που δεν πήγαν στο νοσοκομείο. Βολεύτηκαν με τις πρώτες βοήθειες που τους προσφέρθηκαν στην Βουλή. Και βεβαίως ήταν εντελώς απείθαρχη ως προς την τήρηση των κανονισμών της Βουλής, καθ' όσον αφορούσε στην τήρηση των προβλεπομένων χρόνων για τις τοποθετήσεις των βουλευτών και όχι μόνον. Χώρια που σε όποια επιτροπή συμμετείχε τους έπαιρνε το ξημέρωμα, διότι με την επιμονή και εμμονή της σε ορισμένα ζητήματα, δεν τους άφηνε να το κουνήσουν ρούπι.

 

Με αυτά και μ' εκείνα πέρασε ο καιρός και φθάσαμε στις εκλογές.

Και εκεί που περίμεναν όλοι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ανελάμβανε κάποιο υπουργείο, βρέθηκε από καραμπόλα πρόεδρος της Βουλής. Αλλά, επειδή «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» παρότι,

είχε γίνει γνωστό ότι πάει για πρόεδρος, σηκώθηκε και πήγε στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, προκαλώντας ποικιλία σχολίων τόσο για την παρουσία της στην ορκωμοσία όσο και για τις στιλιστικές της επιλογές.

Ακολούθησε η πανηγυρική εκλογή της στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής με τηνστήριξη και των περισσοτέρων βουλευτών των λοιπών κομμάτων, με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη γυναίκα που καταλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα-μετά την Αννα Ψαρούδα -Μπενάκη- και μάλιστα με τόσο υψηλό ποσοστό εκλογής.

Όλα αυτά βεβαίως, με πολλούς να αναρωτιούνται ποια θα μπορούσε να είναι η συμπεριφορά της Ζωής ως προέδρου της Βουλής, από τη στιγμή που ήταν γνωστό το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και η συμπεριφορά της ως βουλευτού. Και σύντομα, έπαψαν να αναρωτιούνται! Τόσο τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας όσο βεβαίως και το φιλοθεάμον κοινό το οποίο παρακολουθεί τα «σόου» εντός Βουλής, τα οποία τελειωμό δεν έχουν.

 

Χωρία αμφιβολία αυτοί που την έχουν... «βάψει» είναι οι υπάλληλοι της Βουλής.

Τους οποίους από τότε που ανέλαβε τους... τρέχει νυχθημερόν και τα Σαββατοκύριακα, σε ρυθμούς που δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχουν.

Από κει και πέρα όμως η όλη συμπεριφορά της είναι αυτή του «φεουδάρχη», ο οποίος θεωρεί τη Βουλή ακριβώς αυτό, «φέουδο» και αναλόγως τη διαχειρίζεται. Όπως αναλόγως διαχειρίζεται και τη «δύναμη» που απορρέει από τη θέση που κατέχει προκειμένου να προβάλλεται η ίδια. Με αποτέλεσμα, όχι μόνον να εξοργίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη συμπεριφορά της-τα οποία προφανώς και έχουν μετανιώσει που στήριξαν με τέτοια ευρεία πλειοψηφία την εκλογή της (διότι έτσι κι αλλιώς θα εκλεγόταν και με την κυβερνητική πλειοψηφία και μόνον) και κάνουν λόγο ακόμη και για πρόταση μομφής. Γιατί; Γιατί πέρα από τη γνωστή συμπεριφορά κατά την άποψή τους, δεν έχει και την «υπεράνω» και «ενωτική και συναινετική» συμπεριφορά που υποτίθεται ότι έχει ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής. Αντιθέτως. Αντιθέτως, κατά την εκτίμησή τους, ως πρόεδρος της Βουλής έχει συμπεριφορά βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνον εξοργίζει λοιπόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά με τις διαφοροποιήσεις και τις πρωτοβουλίες της, φέρνει σε δύσκολη θέση και την ίδια την Κυβέρνηση. Η οποία μπορεί δημοσίως και ευθέως να μην το παραδέχεται αλλά σίγουρα στο παρασκήνιο δυσφορεί, τουλάχιστον. Και αν θα θέλαμε να πάμε και ένα βήμα παραπέρα θα λέγαμε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μάλλον το έχει μετανιώσει που την τοποθέτησε στη συγκεκριμένη θέση όπου ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτη. Ενώ αν ήταν υπουργός της Κυβέρνησης, τότε θα ήταν πιο ελεγχόμενη η κατάσταση (λέμε τώρα!).

 

... Και καλά τέλος πάντων να τα βάζει με τους βουλευτές η Ζωή (στο κάτω-κάτω μπορεί και να το διασκεδάζουμε ως ένα βαθμό το θέμα), αλλά να τα βάζει και με τους βενζινάδες;

Πού σκοπεύει να σταματήσει η κυρία πρόεδρος της Βουλής; Σκοπεύει να κάνει τη ζωή όλων δύσκολη που πέφτουν στο διάβα της; Ή μήπως... δεν σκοπεύει γιατί δεν μπορεί; Όπερ και το πλέον πιθανόν!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass