Η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση: 16 Απρ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:06

 

Του Κων. Παπακωνσταντίνου

Επί τέλους έφθασε η ώρα της Νέμεσης. Η δίκη της Χ.Α. για τα όσα τραγικά, απάνθρωπα και εγκληματικά έπραξε. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει ορισθεί. Και στις 20 Απριλίου θ` αρχίσει η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης των παλικαριών της Χρυσής Αυγής. Η σύνθεση του Δικαστηρίου συνίσταται από τρεις Εφέτες με άλλους τρεις Αναπληρωματικούς και έναν Εφέτη Εισαγγελέα. Πλεονάζουν οι γυναίκες. Τις εύχομαι ολόψυχα, δύναμη αντοχή και υπομονή, γιατί σίγουρα θα έχουν ν` αντιμετωπίσουν την θρασύτητα, την αυθάδεια και τις ύβρεις των κατηγορουμένων.

Η Δίκη θα διεξαχθεί σε μια αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού, κατάλληλα διαμορφωμένη, για την περίσταση. Αρχικά είχαν κατηγορηθεί 83 Χρυσαυγίτες, αλλά παραπέμπονται σε δίκη μόνον οι 69. Κυρίως σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προεξάρχοντος του Αρχηγού της, του κ. Μιχαλολιάκου.

Το κατηγορητήριο είναι βαριά φορτωμένο. Περιλαμβάνει πολλά αδικήματα. Από όλα έχει ο μπαχτσές. Σύσταση για εγκληματική Οργάνωση, οπλοφορία και οπλοχρησία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και άλλα πολλά «ων ουκ έστιν αριθμός». Κυρίως όμως την κατηγορία για δολοφονία του Παύλου Φίσσα, που έγινε και η αφορμή να ξετυλιχθεί και το κουβάρι της υπόθεσης.

Η διαδικασία προβλέπεται πολύμηνη. Θα παρελάσουν από κει πολλοί κατηγορούμενοι και κατήγοροι, μάρτυρες και Δικηγόροι. Θα γίνουν αγορεύσεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστριβές, αναβολές…

Επί τέλους γίνεται ό,τι επιτάσσει η Δημοκρατία και το αίσθημα Δικαιοσύνης. Επί τέλους ας έρθουν όλα στο φως, αν και τα περισσότερα, είναι γνωστά στον κόσμο. Αναμφίβολο είναι, πως οι άνθρωποι αυτοί προκάλεσαν, στον τόπο μας πολλά προβλήματα. Κατ` αρχήν διατάραξαν το πολιτικό μας σύστημα, προκαλώντας σ` αυτό ρήξεις και αντιπαλότητες, άσκοπες και επιβλαβείς, για τις δύσκολες ώρες, που περνάμε. Το πολιτικό στίγμα, που μας έδωσαν μέχρι τώρα οι κύριοι αυτοί, δεν έχει καμιά σχέση ή συνάφεια, με οποιαδήποτε πολιτική παράταξή μας. Υπηρετούν ιδέες και ιδανικά, τα οποία είναι εντελώς άσχετα με τη Δημοκρατία μας. Αλλά είναι και αντίθετοι με το αίσθημα ηθικής του λαού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι Ναζί στους οποίους πιστεύουν οι Χρυσαυγίτες και υπηρετούν το πνεύμα τους, ήταν οι νεκροθάφτες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς. Σκληροί, σκαιοί, αδίστακτοι, εγκληματίες. Οι δικοί μας λοιπόν υποστηρικτές, εκείνης της επάρατης εποχής της Ναζιστικής θηριωδίας, βαδίζουν στα χνάρια τους. Τρομοκράτησαν πολλές περιοχές με τη ρατσιστική τους μανία. Κατατυράννησαν αλλοδαπούς. Χρησιμοποίησαν τη βία, τους ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια. Εξοπλίστηκαν με όπλα φονικά. Ύφαναν μια εγκληματική Οργάνωση, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

«Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» Αυτό είναι το σύνθημα και η Ιδέα τους. Αλλά ποιάς Ιδέας; Ιδέα είναι ο φόνος; Ιδέα είναι η βία κάθε αντιπάλου; Ιδέα είναι η αυθάδεια, η ύβρις και η κακουργία; Ιδέα είναι η ανατροπή της ομαλότητας; Είναι Ιδέα η ανυπαρξία πολιτικής και κοινωνικής ευαισθησίας; Είναι ιδέα η κατατρομοκράτηση και ο εκφοβισμός, αθώων συμπολιτών μας; Όχι. Όλα αυτά είναι η καταπάτηση του Χριστιανικού πνεύματος.

Τώρα λοιπόν ήλθε η ώρα να πληρώσουν τα επιχείρια της διαστραμένης ψυχοσύνθεσής τους.

Η Δίκη θα είναι ενδιαφέρουσα και δύσκολη. Βλέπω τους Δικαστές και τους κατηγόρους να πασχίζουν για την τήρηση της τάξης, που σίγουρα δεν θα σεβαστούν τα «παλικάρια». Αλλά και να αντιμετωπίζουν ακραίες συμπεριφορές των κατηγορουμένων. Δεν ηρεμεί εύκολα η αγέλη των λύκων. Δεν κοπάζει η δίψα τους, για βιαιότητες, για τραμπουκισμούς, για αίμα. Θα φωνάζουν, θα υβρίζουν, θα προκαλούν. Αλλά και έξω ακόμα από το Δικαστήριο, θαυμαστές και κλακαδόροι της Χρυσής Αυγής, θα συγκεντρώνονται καθημερινά, για να υπερασπιστούν με κρωγμούς και συνθήματα, τους ήρωές τους. Θα χειροκροτούν, όταν θα περνούν τα ινδάλματά τους ή θα προπηλακίζουν προκλητικά, τα θύματά τους, τους μάρτυρες ή Δικηγόρους. Θα είναι όμως απέναντί τους και ο Φύσσας και οι μετανάστες που βασανίστηκαν και Έλληνες, που δοκίμασαν την τρομοκρατία τους.

Η δίκη θα είναι ιστορική. Θα μάθουν αυτοί οι δολιοφθορείς της Δημοκρατίας και οι αρνητές της Δικαιοσύνης, πως δεν τους παίρνει πια να ποδοπατούν αξίες και Ιδανικά αιωνίου κύρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass