Φωνή κατοίκων της οδού Λούκα

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2011 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:07
Κυρία Διευθυντή,
Η παροιμία λέει στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Αυτό συμβαίνει με το δήμαρχό μας. Έχει αυτοματοποιήσει την ακουή του και την απελευθερώνει όποτε θέλει και όπου θέλει επιλεκτικά. Το πρόβλημα της φιλοξενίας στην εφημερίδα σας δεν είναι ο δήμαρχός μας αφού οριστικά και αμετανόητα μας έχει γυρίσει τις πλάτες χρόνια για προβλήματα ζωτικής σημασίας στον οποίο είναι γνωστά περισσότερο από μας που καθημερινά μας ταλαιπωρούν. Αλλά να ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας σε ανοιχτά αυτιά με την ελπίδα να βρούμε την ανάλογη κατανόηση. Απευθυνόμενοι στον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και στην γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Γερακούδη που ο «Καλλικράτης» τους δίνει αυξημένες αρμοδιότητες. Βέβαια δεν τους καλούμε να λύσουνε όλα τα προβλήματά μας που είναι πολλά αλλά ένα και μοναδικό στο οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά προς ενημέρωσή τους. Όπως γνωρίζετε η Λάρισα είναι χωρισμένη στα δύο απ’ τη διέλευση των τρένων και περιφραγμένη κατά μήκος εκατέρωθεν. Στο κάτω μέρος εμείς οι ευρισκόμενοι κάτοικοι της περιοχής Θεσσαλικού, οδού Δούκα για τις καθημερινές μας ανάγκες θα πρέπει να πηγαίνουμε Υψηλάντου, Ηρ. Πολυτεχνείου και πιο πάνω. Συνεπώς θα πρέπει να έχουμε εύκολη πρόσβαση.
Από χρόνια οι «εγκέφαλοι» του ΟΣΕ και άλλων φορέων για να μας προστατεύσουν από πιθανά ατυχήματα φτιάξανε μια υπερυψωμένη πεζογέφυρα με εκατό περίπου σκαλοπάτια αντί να κάναμε μικρή υπόγεια διάβαση για πεζούς, για ασθενοφόρο έστω και Ι.Χ. Αυτό δεν έγινε γιατί ως συνήθως τελειώνουμε ένα έργο και μετά ψάχνουμε γιατί το κάναμε και σε τι μας εξυπηρετεί. Επιβεβαιωνόμαστε σ’ αυτό γιατί η γέφυρα έμεινε ανενεργός. Ο κόσμος με κίνδυνο περνούσε τις γραμμές ανοίγοντας το φράχτη παρά να ανεβαίνουν τα σκαλιά.
Μετά από χρόνια με την ηλεκτροδότηση των τρένων και την αυξημένη ταχύτητα αυτών βρέθηκαν περισσότερο στην ανάγκη να εξασφαλίσουν τους διερχόμενους των γραμμών. Έτσι έφτιαξαν τα ασανσέρ και περίφραξη να μην παραβιάζεται. Τα ασανσέρ καίτοι τελειωμένα παρέμειναν πλέον των δύο ετών ακινητοποιημένα μέχρι να τα βρούν μεταξύ τους ΟΣΕ και δήμαρχος για το ποιος θα αναλάβει τη συντήρηση και ποιος τις βλάβες.
Αφού τα βρήκαν τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια λειτούργησαν για λίγο σε μακρινά διαστήματα και εγκλωβίζονταν πολλοί που τα έκαναν χρήση. Σύμφωνα με την άποψη των πυροσβεστών ήταν προβληματικά απ’ τη «γέννησή τους» γι’ αυτό και μένουν ακινητοποιημένα και εγκατελειμένα στη φθορά τους χωρίς να ενδιαφερθεί αρμόδιος για την τύχη τους αλλά και χωρίς να σκέφτονται το χρήμα που δαπανήθηκε συνολικά για πεζογέφυρες και ασανσέρ για τη διευκόλυνση όλων μας και περισσότερο υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το όλο θέμα το έχουμε προβάλλει αρκετά από τον τύπο και τα κανάλια αλλά δε συγκίνησε κανένα στα έξι χρόνια που υπάρχει το πρόβλημα. Εμάς μπορεί να μη μετράμε που βλέπουμε από το φράχτη την απέναντι Λάρισα σαν να είμαστε λαθρομετανάστες με μελλοντική παρομοίωση αυτούς που θα βρίσκονται πίσω απ’ το φράκτη του Έβρου όταν θα γίνει. Το χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν το μετράνε;
Πιστεύουμε πώς όλα θα τα μετρήσετε εσείς με αίσθημα δικαίου και ευθύνης δίνοντας μια λύση... Αναμένουμε...
 
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Καλαμπάκας Νικόλαος
Σαΐτης Γρηγόρης
Κουτσούκης Γεώργιος
Γεωργόπουλος Βασίλειος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass