Παρεν-Θέσεις

Επιστρέφει ο... σωτήρας!

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2008 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Άντε, επιστρέφει ο... κούκος στη φωλιά του, και για να δούμε τι θα γίνει. Θα πάρει κάνας άλλος... πόδι ή θα μείνουν όλοι μαζί «ομού κι αντάμα», που λέει ο λόγος, για να ’χουν και μια κοινοβουλευτική... απλωσιά, που ξαναλέει ο λόγος. Θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα, ή άλλως «η νεκροψία θα το δείξει».
...Διότι, ένας κούκος μπορεί να μην φέρνει την Άνοιξη, αλλά ένας Κουκοδήμος εδραιώνει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Όταν μάλιστα υπάρχει και ένα «κακό σπυρί» που λέγεται Τατούλης, ο οποίος δημιουργεί διάφορα προβλήματα καθ’ έξην και κατ’ εξακολούθηση. Αφού, λοιπόν, η υπόθεση του βουλευτή Πιερίας μπήκε στο αρχείο, διότι δεν συνέτρεξε λόγος να πάει κάπου αλλού, και αφού από τότε που τον κάρφωσε ο «φίλος του» ο Τριανταφυλλόπουλος έχει δείξει καλή διαγωγή. Ψηφίζει όλα τα Νομοσχέδια, στηρίζει την κυβέρνηση, δεν μιλάει για να προκαλεί προβλήματα και, γενικά, έχει «διαγωγή κοσμιοτάτη». Διότι, πέραν του αν αδικήθηκε ή όχι από την τροπή που πήρε η ιστορία με τον Κλαδά, είναι προφανές ότι... του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, διότι δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι θα τον έβρισκε τέτοιο κακό. Όπως είναι προφανές, ότι ο ίδιος θέλει να κάνει πολιτική καριέρα και, φυσικά, αυτή δεν μπορεί να την κάνει ως ανεξάρτητος βουλευτής, αλλά ως ενταγμένος στη Νέα Δημοκρατία.
Η επιστροφή του, λοιπόν, μετά την αποκατάστασή του είναι καθαρά θέμα χρόνου. Άντε μέχρι τον Σεπτέμβριο να πούμε το πολύ-πολύ ή, τέλος πάντων, μέχρι να ξαναρχίσει να συνεδριάζει η Βουλή στην ολομέλειά της.
Άλλωστε, και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης το είπε, εμμέσως πλην σαφώς και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος το είπε, επίσης.
Το θέμα είναι ότι επιστρέφοντος του Κουκοδήμου, κάποιοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται πολύ καλά στην κομματική τους υγεία.
Διότι αποκτά μια σχετική άνεση ο Καραμανλής και θα μπορεί αν το επιλέξει - να κάνει επίδειξη ισχύος και να στείλει σπίτι του έναν ενοχλητικό τύπο. Βέβαια, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ε» ο υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος προχθές - ο οποίος κατά καιρούς επίσης διαφοροποιείται σε ορισμένα ζητήματα, αλλά με πιο... διακριτικούς τρόπους - είπε ότι: «οι προσωπικές απόψεις δεν θα πρέπει να φοβίζουν, πολλώ δε μάλλον να ποινικοποιούνται. Προβληματισμό θα πρέπει να προκαλούν μόνο οι προσωπικές στρατηγικές, που υπονομεύουν το κοινό παραταξιακό συμφέρον». Και αυτό το τελευταίο δεν ήταν βέβαια καρφί για τον Τατούλη - τον οποίον μάλλον κάλυψε - αλλά για άλλους εντός Ν.Δ. που έχουν φιλοδοξίες και βλέψεις.
Και, ναι μεν, «οι προσωπικές απόψεις δεν πρέπει να φοβίζουν» αλλά, και αν ακόμη δεν φοβίζουν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενοχλούν κιόλας! Μάλιστα, με τη συχνότητα και την πυκνότητα που τις καταθέτει ο πρώην υφυπουργός, ο οποίος είδε όλα τα στραβά της κυβέρνησης, αφού βγήκε από αυτή. Στην ουσία, όμως, πέραν του ότι δημιουργεί έναν ντόρο με αυτά που λέει, κρατιέται ο ίδιος στην επικαιρότητα (διότι αλλιώς δεν θα ασχολιόταν και κανείς μαζί του) και πέραν του ότι δοκιμάζει τα νεύρα και την υπομονή του Καραμανλή, δεν έχει δείξει και... ανυπακοή. Καθότι όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσει στη Βουλή, ψηφίζει κανονικά και με το Νόμο, που λέει ο λόγος. Και η ψήφος, απόντος του Κουκοδήμου, είχε την αξία της, αν και ο... έκπτωτος βουλευτής συνέχισε να ψηφίζει με συνέπεια όλα τα νομοσχέδια.
Οπότε, αν και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για πιθανή αποπομπή Τατούλη, έχω την αίσθηση ότι ο Καραμανλής δεν θα βιαστεί να του δείξει την έξοδο. Όσο ψηφίζει θα τον κρατάει, διότι έτσι τον έχει έστω και υπό μερικό έλεγχο και παράλληλα έχει και μια... ποικιλία ψήφων. Και δυο παραπάνω, μην σας πω! Αν γίνει τίποτα το φοβερό και τρομερό, τότε θα τον θέσει «εκτός» και πάλι...
Επιστρέφει, λοιπόν, ο Κουκοδήμος και μάλιστα όχι ως... άσωτος υιός αλλά ως... «σωτήρας» από τα «μαύρα πρόβατα» της Ν.Δ.! Έχει ο καιρός γυρίσματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass