Η ύδρευση του Κάτω Ολύμπου

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2008 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:28
Κύριε Διευθυντά
Το ζήτημα της ύδρευσης των παράλιων οικισμών του Δήμου Κάτω Ολύμπου είναι σίγουρα ένα σοβαρό θέμα και η αντιμετώπισή του μια εξίσου σοβαρή και υπεύθυνη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν όλοι αντιλαμβανόμαστε πως το μέλλον του Δήμου μας κατά βάση ανήκει στη σωστή ανάπτυξη της παραλίας και ιδιαίτερα των οικισμών Καστρί Λουτρό και Μεσάγγαλα.
Όμως σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της σοβαρότητας και υπευθυνότητας δραστηριοποιείται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κάτω Ολύμπου.
Ειδικά δε στο θέμα της υδροδότησης των παράλιων οικισμών του Δήμου μας, δεν έχει κάνει τίποτα το ουσιαστικό ως τώρα. Παρέλαβε πριν από χρόνια ένα πρόβλημα που κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο καθώς οι ανάγκες ύδρευσης αυξάνουν με ιδιαίτερα μεγάλο ρυθμό. Δοκίμασαν διάφορες ατυχείς έως τώρα πρόχειρες λύσεις και αυτή τη φορά οδηγούνται σε μια ακόμη προσπάθεια που πιθανότατα όταν και αν ολοκληρωθεί, θα αντιμετωπίσει πρόσκαιρα το πρόβλημα. Σίγουρα όμως θα δημιουργήσει προβλήματα στη μελλοντική ύδρευση της ευρύτερης περιοχής της Ραψάνης. Αναφερόμαστε βέβαια στην υδρευτική γεώτρηση της περιοχής των Αγίων Αναργύρων Ραψάνης, για την οποία αποφασίστηκε να μεταφερθεί το νερό της με αγωγό που τώρα κατασκευάζεται στα παράλια του Δήμου Κάτω Ολύμπου.
Πρόκειται για ημίμετρο που στην ουσία παίρνει το νερό από το ένα χωριό τού Δήμου και το στερεί από τους δημότες της Ραψάνης, για να το δώσει άρον - άρον στην παραλία, οι ανάγκες τής οποίας είναι τεράστιες έτσι κι αλλιώς. Μοναδικό κριτήριο της απόφασης αυτής φαίνεται πως είναι να γλιτώσουν, έστω και προσωρινά, ο κ. δήμαρχος και οι συνεργάτες του από τον πονοκέφαλο των συνεχών οχλήσεων και τα παράπονα που δέχονται καθημερινά από τους κατοίκους της παραλίας.
Το ερώτημα όμως που μπαίνει τόσο απλά από τους κατοίκους της Ραψάνης είναι γιατί ο κ. Βαλσαμόπουλος δεν ξεκλειδώνει τη μία από τις δύο πομόνες του Πυργετού που κρατά για εφεδρική χρήση και να τη δώσει προς χρήση από τους κατοίκους των παράλιων οικισμών; Δεν τολμά βέβαια να κάνει κάτι τέτοιο στους Πυργετινούς. Οι Ραψανιώτες φαίνεται πως είμαστε πιο μαλακοί και βολικοί και εξυπηρετούμε καλύτερα τις επιθυμίες τού  κ. δημάρχου.
Όμως πρόσφατα οι κάτοικοι της Ραψάνης αντέδρασαν στην κίνηση αυτή και ήδη στις 13 Αυγούστου 2008 θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης που στερεί το νερό της γεώτρησης των Αγίων Αναργύρων από τη Ραψάνη.
Εκεί πρέπει όλοι οι συμπατριώτες μας να είναι παρόντες και να δώσουν το μήνυμα πως η Ραψάνη δεν μπορεί να χάσει και άλλα προνόμια όπως συνεχώς χάνει τα τελευταία χρόνια. Και τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν κυρίως οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Ραψάνης. Οι οποίοι οφείλουν να πάρουν θέση δυναμικά και να υπερασπίσουν ενώπιον της δικαιοσύνης το δίκαιο αίτημα να μείνει το νερό στη Ραψάνη. Σε άλλη περίπτωση αν αδιαφορήσουν τώρα, τότε με μαύρα γράμματα θα γραφούν τα ονόματά τους στην ιστορία τού χωριού μας.
Καλούμε ακόμα και εκείνους τους αγωνιστές τής Ραψάνης, που κάποτε χάλασαν τον κόσμο και έφεραν το θέμα στα τηλεοπτικά κανάλια όταν ο ιερέας του χωριού μας τόλμησε να ξηλώσει μερικά στασίδια από τον ιερό ναό, τώρα που κάποιοι παίρνουν το νερό, την ίδια τη ζωή από τη Ραψάνη, να κάνουν τον ίδιο και μεγαλύτερο ακόμη αγώνα. Να μην αδιαφορήσει κανείς.
Αν χαθεί τώρα το νερό των Αγίων Αναργύρων, αύριο κάτι άλλο πάλι θα μας αφαιρέσουν. Ακόμη και κατά την εκτέλεση του έργου τής μεταφοράς τού νερού όλοι είδαμε τις μέρες αυτές με πόση αδιαφορία και χωρίς κανένα σεβασμό, κατέστρεψαν τους αγροτικούς δρόμους της περιοχής. Δρόμους που σε πολλές περιπτώσεις έφτιαξαν με τα ίδια τους τα χέρια και με δικά τους έξοδα οι συμπατριώτες μας. Η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα δεν έχουν όρια. Όπως όρια δεν έχει και η προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής μας Αρχής να επιβλέψει το έργο και να κατανοήσει τη δύσκολη θέση των κατοίκων της Ραψάνης.
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της ύδρευσης των παράλιων οικισμών του Δήμου μας και προτείνουμε να δει με σοβαρότητα το πρόβλημα η Νομαρχία Λάρισας, η οποία είναι αυτή που μπορεί πράγματι να δώσει λύση. Κυρίως με τη μεταφορά νερού από τις πηγές τής Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.
Ο δήμαρχος Κάτω Ολύμπου στην αντιμετώπιση μεγάλων ζητημάτων μοιάζει με νέο γιατρό που κάνει το αγροτικό του ιατρείο τα τελευταία έξι χρόνια και δεν μπορεί η περιοχή μας να περιμένει πότε και αν θα πάρει ποτέ την ειδικότητά του. Τα προβλήματα είναι τεράστια και απαιτούν γρήγορες, σωστές και αποφασιστικές κινήσεις. Αφού η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει την ικανότητα ας αφήσει κάποιους άλλους που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα. Πριν να είναι πλέον πολύ αργά.
Αθανάσιος Καρπούζας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass