Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ

Πιόνια των ΗΠΑ Γεωργία και Σκόπια

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2008 21:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:32
Την ώρα που όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι ο τυχοδιώκτης πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, που κατέστρεψε τη χώρα του επιτιθέμενος εναντίον της Νότιας Οσετίας και προκαλώντας την αντεπίθεση της Ρωσίας, είναι ίδιας κοπής «Αμερικανάκι» με τον προκλητικό πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει βάλει την ΠΓΔΜ σε μεγάλες περιπέτειες με την επιθετικότητά του εναντίον της Ελλάδας, η Ουάσιγκτον δείχνει καθαρά σε ποιο βαθμό τόσο η Γεωργία όσο και τα Σκόπια αποτελούν τυφλά όργανα της αμερικανικής πολιτικής. Ένα απίθανα ανθελληνικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» λίγες ημέρες μετά τη γεωργιανή επίθεση στη Νότια Οσετία και τη συντριβή των επιδρομέων από τους Ρώσους, είναι άκρως αποκαλυπτικό για τις προθέσεις των ΗΠΑ. Άμεση απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη στάση της Ρωσίας έναντι της Γεωργίας θα αποτελούσε η... ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (!), ισχυρίζεται ο καθηγητής Έντουαρντ Τζόζεφ του Κέντρου Διατλαντικών Σχέσεων της Σχολής Ανωτέρων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκιμς των ΗΠΑ, στο άρθρο αυτό. «Η λύση για το ΝΑΤΟ είναι να προκαλέσει τη Μακεδονία να ενταχθεί στη Συμμαχία... Η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα... Καλώντας τώρα τη Μακεδονία, το ΝΑΤΟ θα έστελνε ένα τριπλό, αλάνθαστο μήνυμα προς τη Ρωσία», τονίζει στο άρθρο του ο εν λόγω Αμερικανός καθηγητής.
Αδιαφορεί για τις ελληνικές ενστάσεις στην ένταξη της ΠΓΔΜ και υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε τεχνική χρησιμοποιηθεί για να συμμορφώσει την Αθήνα (ώστε να εναρμονιστεί με τη γραμμή αυτή), είναι καθαρό ότι η Ουάσιγκτον και οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοί της πρέπει να δράσουν σύντομα».
ΕΜΜΕΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ... «ΤΙΜΩΡΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Παραδοσιακά, το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς συνδέεται στενά επί σχεδόν έναν αιώνα με τις εκάστοτε αμερικανικές κυβερνήσεις σε πολιτικά και άλλα θέματα, σε βαθμό που αυθόρμητα να υποψιάζεται κανείς ότι οι παραπάνω θέσεις απηχούν απόψεις ισχυρών κύκλων της κυβέρνησης Μπους και όχι μόνο τις προσωπικές απόψεις κάποιου Αμερικανού καθηγητή.
Οι υποψίες αυτές ενισχύονται τα μέγιστα από το γεγονός ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επισήμαιναν στους Έλληνες πολιτικούς συντάκτες το άρθρο αυτό, μη τυχόν και δεν το προσέξουν ή το υποβαθμίσουν μέσα στο κλίμα των αυγουστιάτικων διακοπών!
Με έντεχνο τρόπο στο άρθρο αυτό διατυπώνονται συγκαλυμμένες απειλές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αν συνεχίσει να έχει αντιρρήσεις στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Καταρχάς προτάσσεται το ότι ο Καραμανλής έχει «στενή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αφήνοντας να αιωρείται η αυτονόητη σκέψη πως, επομένως, είναι εύκολη η ανατροπή του. Εν συνεχεία αναφέρεται ότι «η αντιπολίτευση μπορεί να δει ότι η παγκόσμια κατάσταση έχει αλλάξει», άρα μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ίσως πιο συνεργάσιμη με τις ΗΠΑ, κατά τον καθηγητή Έντουαρντ Τζόζεφ.
Τεχνηέντως υπεισέρχεται στην επιχειρηματολογία του αρθρογράφου η ενοχλητική για την Ελλάδα στάση της Τουρκίας και οι δυνατότητες επηρεασμού της τουρκικής στάσης εκ μέρους της Ουάσιγκτον.
Τέλος, με ωμό τρόπο επιχειρεί ο αρθρογράφος των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» να ταυτίσει την Ελλάδα με τη... Ρωσία (!), αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ καλό είναι να αποτελέσει και μια... τιμωρία της Αθήνας για τις στενές σχέσεις που έχει με τη Μόσχα!
«Τόσο η Μακεδονία όσο και η Γεωργία απογοητεύθηκαν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο. Αντί να λάβουν επίσημες προσκλήσεις για ένταξη, έλαβαν μόνο ρητορική υποστήριξη από τη συμμαχία.
Για τη Γεωργία, αυτό οφειλόταν στον ευρωπαϊκό φόβο μήπως θυμώσει η Ρωσία. Στην περίπτωση της Μακεδονίας, η αιτία ήταν η σκληρή αντίθεση της Ελλάδας. Επιπροσθέτως των ενστάσεων για το όνομα της Μακεδονίας, η Αθήνα έχει, επίσης, θερμές σχέσεις με τη Μόσχα και τον κάποτε πελάτη της, τη Σερβία. Έλληνες παρατηρητές πιστεύουν ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν, επίσης, ενδυναμώσει την Αθήνα, ώστε να υιοθετήσει μια τέτοια σκληρή γραμμή», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, το υποβολιμαίο άρθρο στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
Το ανθελληνικό αυτό άρθρο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης οργής που έχει καταλάβει τους επιθετικούς, φιλοπόλεμους κύκλους του αμερικανικού κατεστημένου για την ταπεινωτική ήττα που υπέστησαν στη Γεωργία με τη συντριβή της μαριονέτας τους, του Γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, από τη ρωσική αντεπίθεση. Η Ουάσιγκτον εξοπλίζει, εκπαιδεύει και διαβρώνει χρόνια τώρα τις γεωργιανές ένοπλες δυνάμεις και στρατολογεί πράκτορες από την πολιτική ηγεσία της χώρας, προκειμένου να καταστήσει τη Γεωργία προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στον Καύκασο εναντίον της Ρωσίας.
Όλες αυτές οι «επενδύσεις» τινάχθηκαν στον αέρα μετά τη σαρωτική στρατιωτική ήττα των Γεωργιανών εισβολέων. Τα σχέδια που είχαν εκπονήσει οι πιο επιθετικοί κύκλοι της κυβέρνησης Μπους, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι, κατέρρευσαν.
Οι εκ των υστέρων ισχυρισμοί των Αμερικανών ότι δήθεν αυτοί έλεγαν στον Σαακασβίλι να μην επιτεθεί στη Ν. Οσετία και αυτός δεν τους υπάκουσε, είναι παραμύθια, που στόχο έχουν να μειώσουν την έκταση της εικόνας της αμερικανικής ήττας. Η ταπείνωση της Ουάσιγκτον είναι μεγάλη.
Οι Ρώσοι διέλυσαν ολοσχερώς το γεωργιανό στρατό. «Δεν θα αφήσουμε ούτε μια δεσμίδα πολυβόλου, ούτε μια σφαίρα στη Γεωργία, που άρχισε αυτό το αιματοκύλισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Ανατόλι Ναγκαβίτσιν, υπαρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, και συνέχισε: «Τμήμα αυτού του οπλοστασίου, ιδίως τα πυρομαχικά, θα καταστραφεί και ήδη καταστρέφεται. Όσον αφορά στα υπόλοιπα πολεμικά λάφυρα, θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως μας αρέσει. Θα πάρουμε δικό μας ειδικά ένα μέρος των τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θα επανεξοπλίσουν τη Γεωργία. Έχει ήδη χαθεί, όμως, γι’ αυτούς πολύτιμος χρόνος. Χρόνια ολόκληρα. Επίσης, η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων σε γεωργιανό έδαφος στις ζώνες ασφαλείας στα σύνορα της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες νέων επιθέσεων των Γεωργιανών, ενώ οι πολιτικές επιπτώσεις της στρατιωτικής συντριβής δεν θα αργήσουν να φανούν, με πιθανότατη συνέπεια την απομάκρυνση του Σαακασβίλι, από την εξουσία και την ανάδειξη νέου προέδρου της Γεωργίας, πιο συνετού στη συμπεριφορά του προς τη Μόσχα.
ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΞΟ «ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ»
Δεν αποτελεί μυστικό για τους διπλωματικούς αναλυτές ότι φιλοδοξία των Αμερικανών ήταν και παραμένει να κάνουν τη Γεωργία «Ισραήλ του Καυκάσου» - μια μικρή αλλά στρατιωτικά πανίσχυρη χώρα, που στόχο θα είχε να αποσπάσει από τη ρωσική επιρροή την Αρμενία, να παρέχει στρατιωτική προστασία στο φιλοαμερικανικό και κρίσιμο, λόγω πετρελαίων, για τη Δύση καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν και να υποκινεί και εξοπλίζει αυτονομιστικά κινήματα εναντίον της Μόσχας στις ανήσυχες ρωσικές δημοκρατίες του Βόρειου Καυκάσου (Τσετσενία, Ινγκουσετία, Νταγκεστάν κ.ά.), που κατοικούνται από μη ρωσικούς πληθυσμούς και μάλιστα συχνά με αντιρωσικά αισθήματα.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, από τη στιγμή που ο Σαακασβίλι ανέλαβε πρόεδρος της Γεωργίας, αυξήθηκαν κατακόρυφα τόσο η ισραηλινή παρουσία στη χώρα όσο και οι σχέσεις της Τιφλίδας με το Τελ Αβίβ. Σε τέτοιο βαθμό ώστε Εβραίοι από το Ισραήλ να μπουν στην κυβέρνηση της... Γεωργίας!
Όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο, είναι πέρα για πέρα αληθινό. «Στην κυβέρνησή μου συμμετέχουν δύο Ισραηλινοί Εβραίοι, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Επανένταξης (σ.σ. δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός για την κατάληψη της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας). Εκτός αυτού, τα περισσότερα από τα σύγχρονα όπλα μας είναι ισραηλινής προέλευσης», δήλωσε ο ίδιος ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, σε συνέντευξή του στο γεωργιανό περιοδικό «Σπίγκελ» αυτή την εβδομάδα, όταν οι δημοσιογράφοι του έγκυρου περιοδικού τού επισήμαναν ότι «τα τελευταία χρόνια, εκτός των ΗΠΑ, είχατε συμβούλους και από το Ισραήλ» και τον ρώτησαν «πόσο σημαντική είναι για σας αυτή η στήριξη;».
Η ύπαρξη Ισραηλινών υπουργών (!), συμβούλων και πολεμικού εξοπλισμού φωτίζει από μια ακόμη πλευρά την κτηνωδία που επέδειξε ο γεωργιανός στρατός εναντίον των αμάχων Οσέτιων, κατά το πρότυπο της γενοκτονίας που δεκαετίες ολόκληρες διαπράττουν οι σιωνιστές Ισραηλινοί εναντίον των Παλαιστινίων.
Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ευτυχώς, οι επίδοξοι μιμητές των Ισραηλινών σφαγέων συνετρίβησαν στον Καύκασο από τους Ρώσους και έτσι αναβλήθηκε - ελπίζουμε να ματαιώθηκε οριστικά - η εμφάνιση ενός τέτοιου καρκινώματος σε μια ακόμη εύφλεκτη περιοχή του κόσμου.
Παρενθετικά αξίζει να σημειώσουμε αυτό που έγινε πλέον ευρύτερα γνωστό, ενώ μέχρι τώρα ήταν σε γνώση μόνο των ειδικών - ότι ο περιβόητος και πολιτικά «κραγμένος» σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αυτός ήταν υπουργός Εξωτερικών, ο Άλεξ Ρόντος, που χρηματοδοτούσε με χρήματα του ελληνικού λαού και άλλους πόρους την προσπάθεια ανατροπής του Μιλόσεβιτς, είναι εδώ και καιρό σύμβουλος του... Γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι! Αντιλαμβάνεται, δηλαδή, κανείς τι είδους κόσμο έχει συγκεντρώσει στην Τιφλίδα ο Σαακασβίλι και σε τι είδους κράτος έχει μετατραπεί η σημερινή Γεωργία.
Οι Ρώσοι, πάντως, δεν μάσησαν τα λόγια τους για το καθεστώς Σαακασβίλι, ακόμη και στις δημόσιες δηλώσεις των αξιωματούχων τους, χώρια όσα του σέρνει ο ρωσικός Τύπος.
«Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να ξεπλύνει ένα εγκληματικό καθεστώς, να σώσει ένα καθεστώς που καταρρέει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαακασβίλι.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ραγκόζιν ήταν ακόμη πιο επιθετικός στους χαρακτηρισμούς του: «Αν το ΝΑΤΟ θέλει να συνεργάζεται με εγκληματίες, δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε, αλλά ούτε μπορούμε πια να συνεργαζόμαστε εμείς με μια οργάνωση που δουλεύει με εγκληματίες», δήλωσε.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ
Η ουσία είναι πως μετά την αναγνώριση του Κοσόβου ο κόσμος έχει μπει σε μια νέα, πολύ πιο επικίνδυνη φάση, όπου οι διασπάσεις κρατών με τη χρήση βίας θα γενικευθούν. Η Νότια Οσετία και η Αμπχαχία δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσουν τμήματα της Γεωργίας.
«Όπως μπορούσε κανείς να προβλέψει, η πλειοψηφία των δυτικών πολιτικών, μαθητευόμενοι μάγοι που πριν από λίγο υποστήριξαν με τυφλό ενθουσιασμό την τελευταία φάση του διαμελισμού της Σερβίας και της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου, δεν άργησαν να γίνουν μάρτυρες των πρώτων (και όχι των τελευταίων, πιθανόν) συνεπειών της ανευθυνότητάς τους: οι Νοτιοοσέτιοι θεωρούν ότι, αν μπορούν να τροποποιηθούν πάνω σε εθνική βάση τα σύνορα στα Βαλκάνια, γιατί όχι και στον Καύκασο;», έγραφε η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της.
Στην περίπτωση της Σερβίας, τα σύνορα δεν είχαν καμιά σημασία για τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., επειδή οι Κοσοβάροι Αλβανοί είναι όργανά τους. Στην περίπτωση της Γεωργίας, τα σύνορα έγιναν ξαφνικά ιερά και απαραβίαστα για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, επειδή οι Αμπχάζιοι και οι Οσέτιοι είναι φιλορώσοι. Το άκρον άωτον της υποκρισίας...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass