«Τηλεπαιχνίδια»

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2008 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:32
Το σχόλιο, με τίτλο «Τους αφήνουν», στην «Ε» της 26/8/2008, που αναφέρεται σε τηλεπαιχνίδια σε τοπικά κανάλια από έξυπνους κομπιναδόρους, που ξεγελούν αφελείς και παιδιά, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Καθώς και το ερώτημα προς εισαγγελείς και αστυνομίες αν «πήραν είδηση».
Λοιπόν: Το ερώτημα προς τις Αρχές - που τις καλώ να παρακολουθήσουν και να «γράψουν» την εκπομπή στο τοπικό κανάλι TRT - μου δίνει την αφορμή να το ενισχύσω με τις εξής επισημάνσεις - καταγγελίες μου, που πιστεύω θα τις προσέξουν οι αρμόδιοι:
Είδα δύο φορές την εκπομπή αυτή - που μεταδίδεται καθημερινά μετά τις 12 τη νύχτα - που έχει τίτλο «CALL4 CASH», δηλαδή «πάρε τηλέφωνο για να σου ’ρθουν μετρητά» και έλαβα μέρος. Στην οθόνη εμφανίζεται ένα καντράν με 6-12 γράμματα του αλφάβητου με αναγραμματισμό των οποίων ο τηλεθεατής πρέπει να σχηματίσει μια λέξη, ουσιαστικό στην ονομαστική πτώση. Εμφανίζονται, επίσης, 2 τηλεφωνικά νούμερα που αρχίζουν από 901... και ένα SMS, στα οποία ο τηλεθεατής που θα λάβει μέρος πρέπει να πάρει για να πει ότι βρήκε τη ζητούμενη λέξη... Των νούμερων αυτών, από 901, η κλήση κοστίζει 1,50 ευρώ περίπου... Στην οθόνη μονίμως υπάρχουν ή σε «τρέιλορ» την διατρέχουν οι πληροφορίες: «Σήμερα κέρδισαν ο... 50 ευρώ, ο... 100 ευρώ κ.λπ. «έως και 1.050 - 2.600 - 5.000 ευρώ», «Συμμετοχή: Άνω των 18», «γραμμές 3, 12» + 1 ή +7, καθώς προχωράει η εκπομπή και γίνεται, υποτίθεται, «δυσκολότερη» η ζητούμενη λέξη, και, βέβαια, μονίμως κάποια νεαρή ύπαρξη, που «παρουσιάζει» την εκπομπή. Και, λέει, υποτίθεται, τους όρους του τηλεπαιχνιδιού: Π.χ. «Για να βγείτε στον «αέρα» πρέπει να πετύχετε τις γραμμές 4 ή 7 ή 12 την κατάλληλη στιγμή» «όση ώρα δεν χτυπάει το τηλέφωνο...», μετράει και δείχνει τα χρήματα που θα... πάρει όποιος βρει τη λέξη, προσπαθεί να... βρει η ίδια τη λέξη και τη φορά που εγώ είδα την εκπομπή - ζωγράφισε έναν ανεμιστήρα και τον έδειχνε στην οθόνη όταν η ζητούμενη ακριβώς λέξη ήταν «ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ»!!!
Συνειδητοποίησα τότε πού βρίσκεται η απάτη: ενώ εμφανίζεται κυρίως ως παιχνίδι ικανοτήτων, τελικώς καταντάει μόνο τυχερό (για τους οργανωτές, όχι για το κοινό).
Τηλεφώνησα τότε σε κάποιο κανονικό υπεραστικό τηλέφωνο: 210..., που εμφανίζεται πότε-πότε με ψιλά γράμματα στην οθόνη και ρώτησα: πόσες γραμμές συνολικά είναι ανοιχτές στα τηλέφωνα των 901... για να πάρω, την επόμενη μέρα, την απάντηση από κάποιον «υπεύθυνο», υποτίθεται της εκπομπής, ότι οι γραμμές αυτές «είναι πάνω από 100»! Έτσι εξηγείται ότι εγώ, ο έξυπνος νεοέλληνας, που αγαπώ την ελληνική γλώσσα και ασχολούμαι μ’ αυτήν, βρήκα με αναγραμματισμό την όχι και εύκολη λέξη «ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ» κι έσπευσα να πάρω το 901... αλλά 5 φορές κάποια φωνή λυπόταν που δεν είμαι τυχερός διότι δεν «έπεσα» στην «τυχερή γραμμή»... Δηλαδή στη μία, δύο, ή τρεις έστω 8 ή 9 από τις πάνω από εκατό!!
Και εγώ, βέβαια, την έπαθα ως κορόιδο. Τι πρόκειται όμως να κάνουν οι εισαγγελείς, η Αστυνομία, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και η Δ.Ο.Υ. για να προστατέψουν τον κοσμάκη; Επαναλαμβάνω, δηλαδή, το ερώτημα του σχολίου: Η ΣΔΟΕ είναι σε θέση αν βρει πόσες χιλιάδες 1,50 ευρώ τσεπώνουν κάθε μέρα το τοπικό κανάλι TRT και η «CALL 4 CASH» κι αν και πόση φοροδιαφυγή υπάρχει; Ελπίζω να διαβάσουν την επιστολή αυτή και ο υπουργός Τύπου και ο κ. Αλογοσκούφης.
Με εκτίμηση
Γ. Δάρτζαλης
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass