Παρεν-Θέσεις

Τι θα πει

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Για να δούμε τώρα τι θα πει σήμερα ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη. Θα απαντήσει, ας πούμε, στο ΠΑΣΟΚ, που έχει... λυσσάξει να πάρει απαντήσεις από πρωθυπουργικού στόματος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δει ανταπόκριση; Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που αποφάσισε, λέει, και ο Γιώργος Παπανδρέου να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να μην ασχολείται, λέει, πια με τον Καραμανλή σε δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά μόνο με τα προβλήματα. Διότι, λέει πάλι, ότι όσο ο Καραμανλής παραμένει ανενεργός (κατά τη δική του εκτίμηση) και δεν αντιδρά, δεν χρειάζονται νέα χτυπήματα.
Όλα αυτά, βεβαίως, είναι υποκειμενικά, γιατί, αν αυτή τη στιγμή ο Καραμανλής δέχεται χτυπήματα, δεν τα δέχεται από την αντιπολίτευση που του ασκεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά από το εσωτερικό του κόμματός του. Η Ν.Δ. φαίνεται μια χαρά να καταφέρνει να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της. Μάλιστα σε σχετικά ερωτήματα των διαφόρων σφυγμομετρήσεων στις απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, αν έμπαινε και η συγκεκριμένη, είναι βέβαιο ότι θα «έπιανε» υψηλό ποσοστό.
Οπότε, το επόμενο ερώτημα είναι «θα σχολιάσει ο Καραμανλής τα γενόμενα στο κόμμα του και θα στείλει ηχηρά μηνύματα;». Το πιθανότερο είναι ν’ αφήσει αιχμές, οι οποίες θα τύχουν πολλαπλών εξηγήσεων και προσεγγίσεων. Άλλωστε, αυτή είναι και η προσφιλής του τακτική. Αν θέλει να «πάρει κεφάλια» σίγουρα δεν θα τα πάρει από τη Θεσσαλονίκη. Και επειδή γενικώς δεν αρέσκεται να λειτουργεί και να αντιδρά υπό πίεση, είναι βέβαιο ότι όποιες αποφάσεις λάβει ή έχει λάβει, θα τις εκδηλώσει σε επόμενους χρόνους. Τώρα βέβαια, άλλο τι θα πει στην αυριανή του ομιλία και άλλο τι θα κάνει μεθαύριο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου είναι βέβαιο ότι οι δημοσιογράφοι θα του την έχουν... στημένη με απανωτές ερωτήσεις ως προς τα εσωκομματικά του. Και όπου δίπλα του θα κάθεται ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, την παραίτηση του οποίου ζήτησε μεσοβδόμαδα ο Τατούλης. Βέβαια, ο Καραμανλής δεν ελλείπεται λεξιλογίου και εκφραστικής άνεσης, αλλά θα ’χει ενδιαφέρον να δούμε τον χειρισμό των απαντήσεων που θα δώσει. Και φυσικά και το «στίγμα» που θα δώσει διά των τοποθετήσεών του.
Από ’κει και πέρα, φαίνεται - ή τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες - ότι θα «κρατάει μικρό καλάθι» όσον αφορά στο θέμα των διάφορων παροχών, που είθισται να εξαγγέλλονται από την Έκθεση. Πρώτον γιατί η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια και τα μέτρα του Αλογοσκούφη εκ συνεπαγωγής, επίσης, τέτοια, που δεν αφήνουν περιθώρια για μεγαλοστομίες. Δεύτερο, γιατί, με τόσο στρίμωγμα που υπάρχει, και που το παραδέχεται και η κυβέρνηση, το ν’ αρχίσει να τάζει «λαγούς με πετραχήλια» είναι εκτός πραγματικότητας.
Το καλύτερο που έχει να κάνει - εμμένοντας στη στρατηγική επιλογή των μεταρρυθμίσεων, από τις οποίες είναι γνωστό ότι δεν υπαναχωρεί (σε γενικές γραμμές τουλάχιστον) - είναι να παίξει το «ισχυρό του χαρτί». Δηλαδή, τον... εαυτό του! Αφού ο ίδιος εξακολουθεί να διατηρεί το ισχυρό του ηγετικό προφίλ - όπως δείχνουν όλες οι σφυγμομετρήσεις, ανεξαρτήτως συγκυριών - και να θέσει εαυτόν εγγυητή του... καλύτερου αύριο.
Επίσης, όσον αφορά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτησή του περί της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας, καθότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα δεν... πουλάει, μόνο... αγοράζει. Δεν έχει, δηλαδή, δώσει έναν δικό της «μπούσουλα» πάνω στον οποίο μπορεί να γίνει διαβούλευση. Αφήνει τους άλλους να... διαβουλεύονται κατά το δοκούν και να διατυπώνουν προτάσεις. Έχει βέβαια πει κάτι... σκόρπια ο Παυλόπουλος και στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, αλλά, και εκεί πάλι, πέταξε το μπαλάκι στους αυτοδιοικητικούς. Οπότε, να δούμε αν θα τοποθετηθεί με περισσότερη σαφήνεια επί του θέματος, μιας που υποτίθεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο.
Επίσης, θα ’χει ενδιαφέρον να δούμε αν θα αφήσει τίποτα αιχμές περί ανασχηματισμού, ως κίνηση, ας πούμε, αντιπερισπασμού στα συμβαίνοντα στο κόμμα του ή αν θα τον... προσπεράσει και θα τον κρατήσει για την περίοδο των ευρωεκλογών.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Καραμανλής ανεβαίνει στο βήμα της Έκθεσης στριμωγμένος, αλλά, όπως έλεγε και ο Βολταίρος «Η βασική χρησιμότητα των λέξεων είναι να κρύβουν τις σκέψεις μας»!
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass