Περί διορισμού των πολυτέκνων

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2008 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:40
Του κ. Χαράλ. Γρ. Κοντού, γενικού συμβούλου της Ανωτάτης
Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Δευτέρας (1-9-2008) φιλοξενήσατε επιστολή τού αναγνώστη σας κ. Μιχ. Κυριακίδη, απάντηση στα όσα η εφημερίδα σας έγραψε την προηγούμενη Δευτέρα (25-8-08) σχετικά με τους διορισμούς των πολύτεκνων εκπαιδευτικών (Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης).
Ορθώς ο επιστολογράφος σας κ. Μ.Κ. σχολιάζει και επισημαίνει τους διάφορους παράνομους από τα παράθυρα, όπως γράφει, «διορισμούς» εκπαιδευτικών και όχι μόνο προσθέτουμε εμείς.
Το «μέσο» διαχρονικά, κυβερνάει τη χώρα αυτή! Οι «λύσεις» που δίνονται στα διάφορα κοινωνικά προβλήματα και στο δημογραφικό από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, είναι, ας μου επιτραπεί η έκφραση, μπαλωματικές.
Πάγιο αίτημα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), στο Γενικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχω (ως εκλεγμένος), είναι η συνταξιοδότηση της πολύτεκνης μητέρας. Με την απόκτηση του 4ου παιδιού η μητέρα να λαμβάνει σύνταξη 750 ευρώ το μήνα. Αν εργάζεται εκτός σπιτιού (γραφείο, εργοστάσιο κ.λπ.) να αφήσει την εργασία της και να ασχοληθεί με τα παιδιά της και το σπίτι της. Αν τα παιδιά της πάνε σε παιδικό σταθμό να τα πάρει σπίτι της. Το ρόλο της μάνας δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει ουδείς! Μήπως έχει αντίρρηση ο αρθρογράφος σας;
Υπάρχει και η πολύ επαναστατική θέση η οποία «σπάει» κόκαλα, και ανατρέπει αντικοινωνικές κατεστημένες θέσεις: Είναι η θέση που αναγνωρίζει την εργασία της γυναίκας στο σπίτι ως παραγωγική. Ναι. Ας το ακούσουν αυτό όλοι οι «τσάροι» των οικονομικών υπουργείων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης). Γιατί κύριοι δεν αναγνωρίζετε την εργασία τής γυναίκας στο σπίτι και δεν την αμείβετε; Λίγα ψίχουλα (επιδόματα) έπαιρνε η πολύτεκνη μητέρα και το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ τα έκοψε με το γνωστό πλαφόν (όριο) που έβαλε στα εισοδήματα και για τα αναδρομικά, μετά την κατάργηση (ΣτΕ) του πλαφόν, η Ν.Δ. στέλνει τους πολύτεκνους στα δικαστήρια (ΣτΕ). Υπάρχουν πολύτεκνοι που περιμένουν 8 χρόνια να εκδώσει το δικαστήριο απόφαση! Οι ελληνικές (δικαστικές) καλένδες, καλά κρατούν! Πολυδάπανη και χρονοβόρα η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας για τους πολίτες της και όταν αυτή αφορά στους πολύτεκνους, που κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία τα οικονομικά τους είναι χαμηλά, η δικαιοσύνη είναι δώρο άδωρο.
Όταν, ως χώρα, δημογραφικά σβήνουμε και ο φόβος (κίνδυνος) να μετατραπούμε σε επαρχιακό γηροκομείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) είναι περισσότερο από ορατός, οι πολιτικές των κυβερνήσεων στην επίλυση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος είναι ασυνείδητα αντιεθνικές. Βέβαια ο οδοστρωτήρας της αχαλίνωτης και ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης, στο γκρέμισμα των εθνών, των πατρίδων, των θρησκειών, των οικογενειών, των ιερών και οσίων δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις πολιτικές των κυβερνήσεων των χωρών και της δικής μας. Αντί, χωρίς κομπασμό και εθνικιστικές κορόνες, να ζήσουμε πρώτα εμείς ως κληρονόμοι του γνήσιου κλασικού ελληνικού πολιτισμού και της ορθοδοξίας – ορθοπραξίας, όχι αυτής που μαζεύει δισ. για τα... γεράματα, αλλά του πνεύματος της αδελφότητας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αντί να είμαστε πρωτοπόροι με ταπείνωση στις παγκόσμιες εξελίξεις γινόμαστε ουραγοί, για να μη πούμε ότι πρωτεύουμε σε αρκετά απόβλητα της υλοκρατούμενης κοινωνίας μας. Σημεία των καιρών!
Όταν δούμε, κάτω από το πρίσμα των ανωτέρω, και κοινωνικά προβλήματα (ανεργίας, στέγης, μόρφωσης – εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας κ.λπ.) τότε μπορούν να λυθούν τα προβλήματα όλων (ατέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων). Η παρενθετική αναφορά θα μπορούσε να αρχίσει, γιατί όχι, από τους ανέργους. Ο άνεργος και μάλιστα ο απαξιωμένος ηθικά (αυτός που γίνεται συνειδητά από ξένα κέντρα και με την ανοχή μας) δεν μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία οικογένειας, και μάλιστα πολύτεκνης! Το προνόμιο της πολυτεκνίας είναι ακριβό στην υλοκρατούμενη κοινωνία μας. Οι συνειδητά πολύτεκνοι θεωρούνται από τη σημερινή νομενκλατούρα (προνομιούχους) ως καθυστερημένοι! Έτσι είναι όταν αντιστρέφονται οι αξίες, εδώ έχει εφαρμογή η γνωστή παροιμία: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», και ας μας συγχωρηθεί η επίκλησή της. Ο χριστιανός και μάλιστα ο ορθόδοξος σέβεται την οικογένεια και είναι συνδημιουργός του Θεού στην απόκτηση παιδιών. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράμα από τη συνδημιουργία σε οποιοδήποτε έργο πολύ περισσότερο στη δημιουργία ανθρώπων. Και πρέπει κάποτε να διδαχθούμε ότι ο εργαζόμενος είναι πρώτα παραγωγός και ύστερα καταναλωτής. Παράγει πολύ περισσότερα από ό,τι καταναλώνει. Η πολύτεκνη οικογένεια, προσφέρει πολλά και δεν ζητεί από τους άλλους. Ζητεί να μην της αφαιρεί η Πολιτεία τόσα πολλά απ’ αυτά που παράγει.
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ας προβληματιστούν σωστά. Το Σύνταγμα προβλέπει, μαζί με άλλες κατηγορίες, την ειδική προστασία και των πολυτέκνων.
Αλήθεια, γιατί ο σχολιαστής δεν θέλει τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς στην εκπαίδευση; Μήπως είναι ο ίδιος λόγος που δεν θέλει και το υπουργείο Παιδείας τους θεολόγους στα σχολεία; Γιατί οι συνδικαλιστές της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης δεν ζητούν το μάθημα των θρησκευτικών να διδάσκεται από θεολόγους; Γιατί, για το σώμα, έχουμε τους γυμναστές στα δημοτικά και για το πνεύμα – ψυχή αφήνουμε να διδάσκουν τα θρησκευτικά ακόμα αδιάφοροι προς την Εκκλησία ή και το χειρότερο αντίθετοι;
Αλλά το θέμα, λόγω της σπουδαιότητάς του, χρειάζεται σε καθημερινή βάση διάλογο. Καθιερώστε κ. δ/ντά ειδική στήλη για το δημογραφικό που καίει τη χώρα μας και οι απόψεις που θα κατατίθενται πιστεύω θα βοηθήσουν με τον διάλογο που θα γίνεται.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass