Εννιά ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την κρίση

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 8:27

 

Γράφει ο Βασίλης Μπαλαής*

Θα σας το ξομολογηθώ, δεν αντέχω: Μια μεγάλη χαρά την πήρα! Γιατί όσο και να πεις, το να νιώθεις εσύ, που θεωρείς τα μέτρα του μνημονίου χάδι, μόνος σαν τον κούκο, είναι λυπηρό. Κι εκεί λοιπόν που έβραζα στο ζουμί μου, που τα ξεπουλημένα ΜΜΕ χτυπάνε την κυβέρνησή μας, νάσου ξεπετιέται ο κ. Φάμελος.

Ο κ. Φάμελος, αν τύχει και δεν τον ξέρετε, πράγμα δηλ. απίθανο, είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει μέτρα υπερφορολόγησης ή σκληρά», είπε στα «Παραπολιτικά», κι εγώ πέταξα τη σκούφια μου απ’ τη χαρά. Πέστα Χρυσόστομε, φώναξα στη μέση της πλατείας. Επιτέλους! Να ανασάνουμε κι εμείς η σιωπηλή πλειοψηφία ρε, που θεωρούμε πως χρειάζονται αυστηρά και ουσιαστικά μέτρα και όχι τα χαδάκια του μνημονίου.

Κι ας αφήσουμε κατά μέρος κάτι αριστερά βαρίδια να ξελαρυγγιάζονται.

Σαν την Βαλαβάνη π.χ, που έκανε τις εκατό δόσεις για τα χρέη προς τα ταμεία και την εφορία, με αποτέλεσμα να την γλιτώσουν όλα τα λαμόγια με χρέη χίλια έως πέντε χιλιάδες ευρώ! Φρίκη!

Σαν τον Στρατούλη, που έδωσε- άκουσον άκουσον-συντάξεις 100-300 ευρώ σε κάτι μορμολίκια ομογενείς, που ανέστειλε, αν έχετε τον Θεό σας, τις περικοπές στις συντάξεις και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για να τα τρώνε όλα τα σαράβαλα με τις δίμετρες τις Ουκρανέζες.

Σαν τον Λαφαζάνη, που ξαναλειτούργησε το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Θράκη, -άκου τώρα-και μας έφερε τον ρώσικο αγωγό αερίου να μολύνει τα ιερά τα χώματά μας!

Σαν την τρελή τη Ζωίτσα, που έχωνε τη μύτη της και έψαχνε από δω, ρώταγε από κει, σα κουτσομπόλα, για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια, τι έγινε με τα 2 δισ. της Ζήμενς, ποιο χρέος είναι παράνομο, μη βιώσιμο και απεχθές-αυτή η απεχθέστατη- πόσα μας χρωστάνε, λέει, οι Γερμανοί από πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, και άλλα τέτοια ξεφτιλίκια!

Αλλά ας αφήσουμε όλους αυτούς, που ο πάνσοφος λαός μας τους έθεσε στο περιθώριο, και ας μιλήσουμε σοβαρά και με προτάσεις.

Με λίγα λόγια λοιπόν, και χωρίς πολλά-πολλά, πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:

1) Όλα όσα κάναν αυτά τα βαρίδια πρέπει εξάπαντως να ακυρωθούν το γρηγορότερο.

2) Αντί για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, να μπει άμεσα «πλαφόν επιβίωσης» στους συνταξιούχους. Η ηλικία των 65 χρόνων νομίζω είναι μια χαρά. Μετά πατσουρεύεις, γίνεσαι μια αηδία, με όσα πρέπει να είναι μαλακά να σκληραίνουν, και όσα να είναι σκληρά, να μαλακώνουν. Ένα δράμα δηλαδής.

3) Αν δεν υπάρξει ριζική λύση στο πρόβλημά μας, το πλαφόν επιβίωσης να επεκταθεί σταδιακά και στον υπόλοιπο πληθυσμό μετά μια περίοδο χάριτος 12 μηνών, ή εναλλακτικά, η ηλικία συνταξιοδότησης να ανέβει στα 105 χρόνια κανονικά και στα 95 με ανήλικο τέκνο.

4) Ως μέτρο άμεσης εφαρμογής θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στα τέκνα, ώστε να βοηθήσουν στην «έξοδο» των γονιών τους αλλά και άλλων συγγενών (πεθερές, κουνιάδια, συμπεθέρια κ.λπ.) από τον μάταιο τούτο κόσμο, όπως:

Έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ μηνιαίως επί 12μηνο,δωρεάν κηδεία των μεταστάντων,με την εξόδιο ακολουθία να γίνεται στους μητροπολιτικούς ναούς με όλους τους πολυελαίους αναμμένους, κάλυψη των εξόδων για περιποίηση τάφου, θυμιατά, κεριά, μοιρολογίστρες κ.λπ. έως της ανακομιδής των οστών.

5) Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου να υπάρξει μία μικρά επιμήκυνση της νηστείας του Πάσχα από τις 40 στις 140 μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα τρώμε όλοι οι ευσεβείς χριστιανοί γεμιστά, πίτες, κουλούρι στιφάδο και άλλες τέτοιες σπεσιαλιτέ, σύμφωναμε τις συνταγές της συντρόφισσας Φωτίου.

6) Τα ειδικά συνεργεία που θα εξορμούν νυχτιάτικα στα σπίτια για λεφτά, τζοβαερικά κ.α, να πλαισιώνονται και από επιστήμονες διαιτολόγους προς πλήρη έλεγχο σε ψυγεία, παγονιέρες, «φανάρια» κ.λπ., για την ανεύρεση λαθραίων τροφίμων,ώστε μαζί με την καταπολέμηση του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», να γίνεται και καταπολέμηση του ξεπλύματος «μαύρου τροφίμου».

Επίσης, για να ελαφρυνθούν τα πιο φτωχά στρώματα (άνεργοι, άστεγοι κ.λπ.) πρέπει εξάπαντως να παρθούν 3 τουλάχιστον μέτρα:

α) Εν όψει του σκληρού χειμώνα, η κυβέρνηση να μοιράσει μαγκάλια και κάρβουνα δωρεάν, με μόνη υποχρέωση των ωφελουμένων, να τα ανάβουν με ερμητικά κλειστές πόρτες και παράθυρα.

β) Να τεθεί σε εφαρμογή το «ολοκληρωτικό σύστημα μονά-ζυγά», όπου τις μονές ημέρες οι ωφελούμενοι δεν θα τρώνε, ενώ τις ζυγές δεν θα έχουν φαϊ.

γ) Κατοχύρωση επιτέλους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανέργων, με νομιμοποίηση του δικαιώματος ευθανασίας τους μετά ένα λουκούλειο γεύμα με έξοδα του κράτους!

Θέλω να πιστεύω αγαπητοί μου αναγνώστες πως η κυβέρνησή μας δεν θα υποχωρήσει στις κατεστημένες συντεχνίες και θα προωθήσει αυτά τα λογικά μέτρα, ώστε σε ελάχιστο χρόνο η Ελλάδα μας να απογειωθεί και πάλι!

Ο Βασίλης Μπαλαής είναι γιατρός φυσίατρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass