Το χρέος των πνευματικών ανθρώπων

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 7:53

Από τον Δημήτρη Τσικούρα

Τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια και ιδιαίτερα τούτες τις μέρες του χρόνου που διανύουμε, της φοβερής εξαθλίωσης και της ανείπωτης εξαχρείωσης, ζούμε έναν πρωτόγνωρο ξεπεσμό, σε όλους τους τομείς των ανθρωπιστικών αξιών και της κοινωνικής ζωής της πατρίδας μας, μια θανατερή οικονομική χρεοκοπία, με εφτά εκατομμύρια παροπλισμένους άνεργους, όπου, ο βερμπαλισμός των ανδρείκελων της πολιτικής «αμφικτιονίας» και της φαυλοκρατίας, ίσως δεν έχει προηγούμενο σ’ αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή κοινότητα, της ευρωπαϊκής ένωσης, θα λέγαμε γενικότερα.

Οι χιλιάδες πνευματικοί άνθρωποι (που σχεδόν σήμερα είναι αφανείς – εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) πρέπει επιτέλους να εμφανιστούν στο προσκήνιο, να ανασκουμπωθούν, να πάρουν σθεναρή θέση στα πολιτικά πράγματα και στα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται καταστρεπτικά, αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας στα χέρια τους, σε κάθε τομέα της κοινωνικής, της πολιτικής και της οικονομικής ζωής του τόπου μας, και να οδηγήσουν τον Λαό μας στο δρόμο της παλινόρθωσης και της αναγέννησης. Ο ελληνικός Λαός εξάντλησε όλες τις αντοχές του και αργοπεθαίνει αναθεματικά.

Οι πνευματικοί άνθρωποι, τις μέρες αυτές της εθνικής καταστροφικής κατρακύλας, πρέπει να πρωτοστατήσουν παντού, με κάθε τρόπο και μέσο, για το ξεβάλτωμα και το ξεσκλάβωμα της κοινωνίας μας που καταρρέει ανεπανόρθωτα. Να συστρατευτούν πρωτοπόρα μαχητικά και αναγενησιακά, με τον πνευματικό γνωστικό και γλωσσικό εξοπλισμό τους, που ο λόγος της αλήθειας και η πένα ξέρουν να υπηρετούν. Να ξεσκεπάσουν, να υποδείξουν και να καταγγείλουν τους κάπηλους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους επιτήδειους πολιτικάντηδες, σερσέμηδες και λιμοκοντόρους (ντόπιους και ξένους) που καταστρατηγούν απατηλά της χώρας την ιστορία και κατατρώνε τα σπλάχνα της έρμαιας Ελλάδας, εφαρμόζοντας όλα τα εγκληματικά μνημονιακά σχέδια (των: εκ των άνωθεν εντολέων τους) αδιανόητα, διαπράττοντας στυγερά εγκλήματα, σε βάρος του πειραματόζωου ελληνικού Λαού και της ακυβέρνητης Ρωμιοσύνης . Να αφυπνίσουν συνειδητά τους αποκοιμισμένους και αποπροσανατολισμένους έλληνες, για να ξεσηκωθούν και να πάρουν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους, για να περισώσουν ότι ακόμη περισώζεται. Η μόνη ελπίδα που απόμεινε, αλλά και η μόνη σανίδα σωτηρίας που διαφαίνεται, αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα, για το Λαό μας και τη χώρα μας είναι αυτή, η αφύπνιση του Λαού μας – τίποτα άλλο – αυτός ξέρει πως θ’ αντιδράσει στην προκειμένη περίπτωση και στη συνέχεια.

Θα είναι βαρύτατη η ευθύνη της πνευματικής ηγεσίας του τόπου μας, αν δεν συμβάλει με το λόγο της γνώσης και της αλήθειας, ενημερώνοντας και διαφωτίζοντας τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας, για την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, και την κατάληξη που θα έχει ο δύσμοιρος λαός μας, σ’ αυτόν τον δρόμο που τον μανουβράρουν και τον σπρώχνουν, οι ανάλγητοι και ξενοκίνητοι πολιτικοί μας. Όταν καταπατούνται τ’ ανθρώπινα συνταγματικά δικαιώματα της κοινωνίας μας, όταν καταρρέουν οι θεσμοί του κράτους και της εθνικής μας κυριαρχίας, όταν ποδοπατούνται οι ιδέες και οι αρχές του Λαού μας και η πορεία που δείχνουνε, που μας βάζουν με το ζόρι, μας οδηγεί στα τάρταρα, κι ο τόπος μας βυθίζεται στο χάος, δεν έχουν καμιάν αξία οι κορνιζωμένες περγαμηνές, τα μεγαλεπήβολα master και κάθε φανταχτερή τήβεννος των αρχόντων του πνεύματος.

Σ’ αυτόν τον ανελέητο ξεπεσμό που βρίσκεται η χώρας μας, οι πνευματικοί άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την κατάντια της, έχουν χρέος να δημοσιοποιήσουν με κάθε τρόπο και να βροντοφωνάξουν, πρωτοστατώντας και δείχνοντας το σωστό δρόμο και τον σωστό εθνικό προσανατολισμό, και όχι να είναι αφανείς και ουραγοί μιας αγέλης, και της όποιας ξεπεσμένης εντολοδόχας πολιτικής κυβερνητικής εξουσίας, όπως συμβαίνει σήμερα.

Το βλέπουμε πλέον καθαρά, το ρεύμα, την πορεία, που πάνε την Ελλάδα, με την εξοντωτική ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν, με την χρεοκοπία και την εξαφάνιση της μεσαίας κοινωνικής τάξης , κλείνοντας δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα και μικρές επιχειρήσεις, βγάζοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες και οδηγώντας τα παιδιά μας στη μετανάστευση για την επιβίωση τους. Αφού κατέκλεψαν όλα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά ταμεία, κόβουν τώρα σιγά – σιγά και τις συντάξεις των ασφαλισμένων ελλήνων πολιτών, που επί δεκαετίες πλήρωναν για να εισπράξουν κάποτε μια σύνταξη αξιοπρεπή των γηρατειών.

Η Ελλάδα βγήκε στο «σφυρί». Τα πάντα ξεπουλιούνται «καμουφλαρισμένα» από τους υποτακτικούς και τους υποτελείς «σωτήρες που θέλουν το καλό μας», για το καλό μας… Αυτά ακούμε να μας λένε οι κυβερνήτες της πατρίδας μας, της « ορφανής» Ελλάδας . Κι είναι συνάνθρωποι, συνέλληνες πολλοί, αυτοί που ακόμα τους πιστεύουν και τους στηρίζουν, ελπίζοντας στα θαύματα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Παραβλέποντας την κάθε ένδεια, την κάθε κακομοιριά που μας βαραίνει και τα χιλιάδες προσφυγικά ανθρώπινα καραβάνια που καταφτάνουν κάθε μέρα στη νησιωτική Ελλάδα, από τις εμπόλεμες χώρες της μέσης Ανατολής και τις λιμοκτονούσες της Αφρικής.

Γιαυτό φωνάζουμε γοερά, μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ν’ ακούσουν ετούτη την κρίσιμη στιγμή όλοι σπουδαγμένοι, όλοι οι πνευματικοί μας άνθρωποι, να βγουν στα μετερίζια που τους αρμόζουν, σ’ όλα τα μέσα της δημόσιας ενημέρωσης, στον τύπο και στα φόρα και να σαλπίσουν με φωνή, με λόγο φλογερό την πάσα αλήθεια, να μάθει ο κόσμος, ο Λαός, τη γίνεται σ’ αυτόν τόπο, στη δύσμοιρη Ελλάδα.. Πιστεύουμε με σιγουριά , πως, ο κάθε επιστήμονας στον τομέα του, στο χώρο του, έχει πολλά να πει και να αποκαλύψει, προς όφελος του Λαού μας, με γλώσσα περισπούδαστη, στον Έλληνα, ρωμιό , χωρίς ιδιοτέλεια που εξυπηρετεί τους λίγους, την ελίτ, κι αυτήν την κακούργα κι άδικη, τη δόλια ολιγαρχία. Που πάντοτε καραδοκεί, με ψέματα κι απάτες, να πνίξει την αλήθεια.

* Ο Δημήτρης Τσικούρας είναι λογοτέχνης ποιητής και ιστορικός μελετητής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass