ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Οι κόκκινες γραμμές κυβέρνησης - λαού

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

Του Χρ. Τσαντήλα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Αριστεράς, λένε, «μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να υπερασπιστεί απέναντι στους δανειστές τα συμφέροντα του λαού» όμως υπερηφανεύεται ότι καταφέρνει πολύ καλά να υπερασπίζεται τον... διαφωτισμό! (Ώρα δήλωση Νίκου Φίλη, περί «εμπορίου λειψάνων» και άλλα τινά...). Αλλά, επειδή δεν μασάμε τα λόγια μας:

ΜΙΛΟΥΝ για «κομπογιαννιτισμό» κάποιοι, από εκείνους που δεν έκαναν ούτε τον σταυρό τους, ούτε έβαλαν το χέρι στο Ευαγγέλιο κατά την ορκωμοσία τους στο προεδρικό μέγαρο, επειδή, λέει, τους πείραξε η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας και η μεταφορά της, στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη χάρη της και οι ανήμποροι να την επισκεφθούν, ασθενείς.

ΠΕΡΑΝ του γεγονότος ότι ο μείζων κυβερνητικός εταίρος, επισήμως πλέον, δείχνει, αν όχι θρησκευτική «ευλάβεια», τουλάχιστον «σιωπηρό σεβασμό» στα ιερά και στα Θεία καθώς και υποκριτική κατανόηση στο δικαίωμα να εκφράζουν με όποιον τρόπο θέλουν την πίστη τους οι ορθόδοξοι, εν τούτοις, κάποιες γραφικές συνιστώσες του, φαίνεται να μην συμβιβάζονται με την τακτική της ηγετικής ομάδας, της κυβέρνησης, η οποία ηγετική ομάδα και στο Άγιο Όρος πήγε και με τον αρχιεπίσκοπο «τα βρήκε» και δύο φορές υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους θρησκευτικά σύμβολα. Την πρώτη φορά κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα το Πάσχα και τώρα, τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, που ήρθαν στη χώρα μας από τη Βενετία, ύστερα από 1000 χρόνια!

ΑΝ και είμαι της άποψης ότι δεν αντέχει και πολύ συζήτηση ένα τέτοιο (λυμένο στη συνείδηση του λαού) θέμα, ιδιαίτερα τώρα που προέχει η μάχη για τη σωτηρία της χώρας, θα έλεγα πως εκείνοι που το σκαλίζουν παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές του συνόλου της κοινωνίας με (μονόχνοτες παραδοσιακές και) παλαιομοδίτικες ιδέες, που έχουν πέραση μόνο στις κομματικές συνελεύσεις των... αμφιθεάτρων, δεν είναι απλώς άθεοι, αλλά και προκλητικά ανόητοι!

ΔΙΟΤΙ δεν χρειάζεται αποκλειστικά να έχεις πίστη για να είσαι σ΄αυτά τα θέματα, μαζί με τον λαό. Πρέπει να διαθέτεις και κατανόηση και μυαλό. Και αντί να ειρωνεύεσαι τη μεταφορά των λειψάνων στους ασθενείς, αφού αδυνατείς να κατανοήσεις ότι αυτό, τουλάχιστον ενισχύει την ψυχολογία των ασθενών και φέρνει παρηγοριά και ελπίδα σε εκείνους και στους συγγενείς τους, συνεχίζεις τις βλακείες για «εμπόριο λειψάνων» δημιουργώντας γκρίζες ζώνες στις σχέσεις κράτους - εκκλησίας, που είναι οι μόνες που δεν συμφέρει σε κανέναν να διαταραχθούν.

ΠΙΣΤΕΥΩ λοιπόν ότι οι κόκκινες γραμμές που έχει βάλει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στη σχέση της με τους καινούργιους κυβερνώντες, όσον αφορά τα θρησκευτικά θέματα, είναι απείρως πιο απόλυτες ακόμη κι από τις άλλες κόκκινες γραμμές που βάζει η ίδια η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές μας. Και τόσο ανόητη δεν είναι η κοινοβουλευτική ομάδα των συγκυβερνώντων κομμάτων, να μην καταλαβαίνει ότι ακουμπώντας τα θέματα της ορθοδοξίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να καεί!!!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass