Ο φόβος εγκαταστάθηκε για τα καλά στο Παρίσι!

Δημοσίευση: 29 Νοε 2015 8:14

 

«Από εκείνη την Παρασκευή και 13 η ζωή μας άλλαξε εντελώς στο Παρίσι. Ο κόσμος δεν βγαίνει έξω να ψωνίσει, δεν διασκεδάζει, δεν κυκλοφορεί γενικώς, δίχως να υπάρχει μεγάλη ανάγκη…». Ένα τηλέφωνο σε Λαρισαίο φίλο που διαμένει χρόνια τώρα οικογενειακώς στην πόλη του φωτός, φτάνει για να κατανοήσεις το τι περνούν, από το τρομοκρατικό κτύπημα και μετά, οι Παριζιάνοι που αναγκάσθηκαν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους.

*Έχουν πάψει λοιπόν να συνωστίζονται για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί, κρέας, λαϊκές).

*Δεν κάνουν πια άσκοπες μετακινήσεις προς το κέντρο, τα πολυκαταστήματα και τα μουσεία.

*Μείωσαν τις επισκέψεις προς το ανατολικό Παρίσι (διαμέρισμα 19, 20) όπου υπάρχει μεγάλος μουσουλμανικός πληθυσμός, εκτός όταν θέλουν να πάνε προς το αεροδρόμιο παρότι ο δρόμος περνά από τις επικίνδυνες αραβικές συνοικίες (Σαν Ντενίς) .

*Αντιθέτως υπάρχει κίνηση προς τα δυτικά διαμερίσματα που Παρισιού (16ο, 15ο) και προς δήμους που βρίσκονται δυτικά του Παρισιού (Σουρενς, Βερσαλλίες, Σαν Τζερμάν Ολε κτλ.)

*Οι Γάλλοι λευκοί, κοιτούν με καχυποψία όσους είναι μελαχρινοί ή μιλούν σπαστά γαλλικά.

*Οι διεθνείς οργανισμοί στο Παρίσι (ΟΟΣΑ) και οι μεγάλες Πρεσβείες, φυλάσσονται και από τον στρατό.

* Ο στρατός είναι πια παντού στο Παρίσι.

*Τα σχολεία άλλαξαν τον τρόπο φύλαξής τους.

* Τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία του Παρισιού σταμάτησαν προς το παρόν ειδικά σε αυτά που τα μαθήματά τους γίνονταν κάθε Παρασκευή 5-7:30 μ.μ. Οι κάτοικοι περιμένουν νέες οδηγίες από τον Δήμο Παρισίων.

*Οι Γάλλοι Αραβες δεν συχνάζουν πια σε στέκια που υπερισχύει ο πληθυσμός των λευκών Γάλλων. Το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου λίγο μετά την επίθεση οι Αραβες Γάλλοι (Γάλλοι αραβικής καταγωγής) που βρίσκονταν σε εστιατόρια ή μπαρ αποσύρθηκαν αμέσως στα σπίτια τους από τον φόβο αντίποινων από τους λευκούς ακροδεξιούς.

*Δεν χρησιμοποιούν συχνά το μετρό. Χρησιμοποιούν πιο πολύ τα ΙΧ τους και για αυτό έχει αυξηθεί η κυκλοφορία και τα μποτιλιαρίσματα τις εργάσιμες μέρες. Το Σαββατοκύριακο δεν κυκλοφορούν πολλά ΙΧ όπως παλιά.

*Η ξακουστή οδός Σαν σε Λιζέ παρότι έχει στολιστεί Χριστουγεννιάτικα και έχει γίνει και το Χωριό του Αι Βασίλη δεν προσελκύει πια πολλούς τουρίστες. Το πλήγμα για τον τουρισμό και την οικονομία της Γαλλίας θα είναι μεγάλο.

*Υπάρχει πολύς θυμός και οργή στην πολιτική ζωή της χώρας.

*Κάποια μέσα ενημέρωσης είναι πολύ επικριτικά προς την Ελλάδα, ως προς τον τρόπο που ταυτοποιούν τους μετανάστες οι Έλληνες.

Χ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass