ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κλάφτα Χαράλαμπε!

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:22

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΒΡΗΚΑ τις προάλλες έναν προβληματισμένο, να γίνει ή όχι, δωρητής μιας κατοικίας στην Εκκλησία για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, ο οποίος άρχισε να τα μασάει και μου το έθεσε αλλιώς τώρα το θέμα. «Σου περνάει απ' το μυαλό, να κάνω μάγκα, με τη δική μου κληρονομιά, τον Σόιμπλε;» - μου λέει. Μα τι λες τώρα; - του κάνω. «Λέω, ότι το πράγμα, τώρα, στραβώνει» - μου απαντά εκείνος κοφτά. «Να δωρίσω εγώ το ακίνητο στην Εκκλησία για το φιλανθρωπικό της έργο, η αρχιεπισκοπή να το διαχειριστεί μαζί με τον Τσίπρα και τους Βαρουφάκηδες, για να πληρώσουμε τους δανειστές;».

ΤΩΡΑ, γιατί τόσο άχτι με τον Γερμανό; Δεν τον χωνεύει καθόλου τον Σόιμπλε, με τίποτα δεν θέλει να τον βλέπει, του κάθεται, πώς λέμε, στο στομάχι! «Είναι όπως είναι, λέει και ξαναλέει, μας... χορεύει στο ταψί». Η αλήθεια είναι ότι, ο φίλος «στράβωσε» από τότε που άκουσε τον αρχιεπίσκοπο να δηλώνει σε μια συνέντευξη, ότι «μια καλή αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας θα προσφέρει στο κράτος τα μισά έσοδα για να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους και τα άλλα μισά για τους σκοπούς της εκκλησίας». Όπερ σημαίνει ότι τα μισά από τα ενοίκια του σπιτιού, θα πηγαίνουν στην τσέπη των δανειστών! «Σιγά μην κάνουμε συνιδιοκτήτη της περιουσίας μας τον Σόιμπλε!» - μανία με το άτομο ο γείτονας...

ΑΛΛΑ, αυτό που ακολούθησε της δήλωσης του αρχιεπισκόπου, έχει ενδιαφέρον. Την έπιασε στον αέρα την πάσα του ιεράρχη ο πρωθυπουργός Αλέξης, δεν τον συμβούλεψε και η μάνα του η Χριστιανή βλέπετε και την έβαλε την πρόταση προσφοράς σε ...συριζαίικη βάση! «Να συσταθεί επιτροπή για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», πρότεινε ο πρωθυπουργός και θύμωσε τον μακαριότατο. Διότι τέτοια επιτροπή, ΕΑΕΑΠ την έλεγαν, είχε γίνει το 2011 επί ΓΑΠ, ήταν η Εταιρία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε συμφωνήσει με την αρχιεπισκοπή στην συνεκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας με κατανομή 50-50 των εσόδων, πράγμα που τελικά δεν προχώρησε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η ευχαριστήρια επιστολή Τσίπρα δεν ικανοποίησε τον αρχιεπίσκοπο που διέκρινε σ΄ αυτήν προσπάθεια κρατικοποίησης της εκκλησιαστικής προσφοράς. Το θέμα μάλλον θα έχει εξέλιξη, θα αρθούν κάποια στιγμή οι παρεξηγήσεις, αλλά ό,τι και να γίνει, ο φίλος δεν πείθεται: "Α-πα-πααα! Τα κληροδοτήματα του κοσμάκη στο κράτος; Κλάφτα Χαράλαμπε!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass