Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Προετοιμασία και μέτρα για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2016 8:08

 

«Σχεδόν ένας μήνας έχει απομείνει μέχρι την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου και με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η Δασική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα, βρίσκονται σε δυσμενή θέση σχετικά με την ολοκληρωμένη προετοιμασία για την προστασία της δασοπροστασίας, της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, της συνολικής προστασίας της λαϊκής περιουσίας», τονίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, 7 βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., διατηρεί τη γύμνια του αστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών. Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση, μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες στο Κρατικό Προϋπολογισμό, διατηρεί τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στις υπηρεσίες πρόληψης.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζεται η απαράδεκτη ύπαρξη τριών κατηγοριών υπαλλήλων με διαφορετικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξακολουθούν να είναι οξυμένες οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο οι δαπάνες.

Δεν αρκούν οι φιλότιμες, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κάθε χρόνο για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν και οφείλονται αποκλειστικά στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και των περικοπών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ολοκληρωμένης προστασίας από κάθε είδους καταπατητές και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι και οι σχετικές διατάξεις. Είναι απολύτως απαραίτητη η αύξηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας. Να τελειώσει το απαράδεκτο καθεστώς της κατηγοριοποίησης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος με τη μονιμοποίησή του και την πρόσληψη με σταθερές και μόνιμες σχέσεις προσωπικού όλων των βαθμίδων, επιστημονικού, τεχνολογικού και εργατοτεχνικού, με την κατάλληλη εκπαίδευση. Να διατεθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικοτεχνικά μέσα και υποδομές για την παροχή των πυροσβεστικών υπηρεσιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass