ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

"Πράσινο φως" για καθαρισμό του Ενιπέα

Δημοσίευση: 19 Απρ 2016 1:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Φαρσάλων για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Ενιπέα, λόγω των φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί σε μεγάλες ποσότητες, από το Βασιλί μέχρι την Υπέρεια και τον έλεγχο των φραγμάτων ως προς τη λειτουργία τους, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε πιστοποίησε με έγγραφό της ότι πράγματι υφίστανται τα προβλήματα αυτά που εμποδίζουν τη ροή των υδάτων στην υπάρχουσα βαθιά κοίτη του ποταμού. Αναφέρει δε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος σ' όλο το μήκος του Ενιπέα είναι δυνατή με την εφαρμογή της μελέτης του ποταμού η οποία λόγω παλαιότητας πρέπει να επικαιροποιηθεί.

Για την έγκριση σχετικής πίστωσης ώστε να κατασκευασθούν έργα προστασίας και καθαρισμού της κοίτης των ανωτέρω τμημάτων του Ενιπέα Ποταμού η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων θα συντάξει τεχνική έκθεση. Με νέο έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαρσάλων ζήτησε λόγω των βροχοπτώσεων πριν λίγο καιρό, την επιτακτική επέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Ενιπέα και για τον έλεγχο των φραγμάτων και των αναχωμάτων ως προς την ασφάλειά τους. Τελικά η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ανταπαντώντας με νέο έγγραφό της αναφέρει ότι είναι έτοιμη να διεξαγάγει δημοπρασία στις 17/5/2016 για την ανάθεση του έργου "Για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Ενιπέα και τη συντήρηση του θυροφράγματος Πυργακίου". Πρόκειται για τον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα σε διάφορες θέσεις στα Δ.Δ. Βασιλί, Ευυδρίου, Θυρόφραγμα Πυργακίου, γέφυρας Υπέρειας. Όσον αφορά στον έλεγχο των φραγμάτων ως προς τη λειτουργία τους και των αναχωμάτων ως προς την ασφάλειά τους η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα προβεί σε αυτοψίες στις θέσεις που θα υποδειχθούν από τους τοπικούς παράγοντες. Επίσης γίνεται αναφορά ότι στη γέφυρα της Αμπελιάς Φαρσάλων γίνονται έργα, προς αποκατάσταση της ασφαλείας της θεμελίωσης της γέφυρας και την ενίσχυση και συντήρηση του δεξιού αναχώματος κατάντη της γέφυρας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass