ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Σταθερό και άφθονο νερό στον ΤΟΕΒ Τυρνάβου

* Πρόβλημα με τις στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρικού- Υπολείπονται 10 χλμ. υπογείωσης αγωγών

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 9:18
Τα στελέχη και υδρονομείς καθημερινά διανέμουν το νερό από τις 30 γεωτρήσεις για την άρδευση όλων των καλλιεργειών Τα στελέχη και υδρονομείς καθημερινά διανέμουν το νερό από τις 30 γεωτρήσεις για την άρδευση όλων των καλλιεργειών

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με την άμεση επιδιόρθωση των ζημιών από κλοπές το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζεται η αρδευτική περίοδος σε έναν από τους πιο υγιείς Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων σε όλη την Ελλάδα, τον ΤΟΕΒ Τυρνάβου, με έδρα τον Τύρναβο.

Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα μικρό θαύμα αφού ο συγκεκριμένος ΤΟΕΒ ο οποίος αρδεύει περίπου 10.000 στρέμματα δεν χρωστά πουθενά, ούτε καν το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ. Έχει καταφέρει να υπογειώσει 55 χιλιόμετρα αγωγής άρδευσης, γεγονός που σημαίνει αποφυγή της σπατάλης νερού στο πότισμα. Διαθέτει 30 γεωτρήσεις ενώ το μόνο παράπονο διοίκησης και αρδευτών είναι το γεγονός ότι καθυστερεί παρά τα πολλά αιτήματα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας η υπογείωση των υπολοίπων 10 χιλιομέτρων του δικτύου...

Επίσης ένα από τα καθημερινά προβλήματα, που ευρύτερα αντιμετωπίζει όχι μόνο ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου, αλλά επιχειρήσεις, ακόμα και τα νοικοκυριά στην ίδια την πόλη του Τυρνάβου είναι οι στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ. Αυτές οι διακοπές πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούνται με την καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των αρδευτών του ΤΟΕΒ Τυρνάβου, αλλά και άλλων ΤΟΕΒ, αφού με τη στιγμιαία διακοπή του ηλεκτρικού από τη ΔΕΗ η γεώτρηση που δουλεύει και ποτίζουν οι αγρότες σταματά τη λειτουργία της και την τροφοδοσία νερού. Έτσι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ή και οι ίδιοι οι αρδευτές, αν το καταλάβουν, πρέπει να πάνε στις γεωτρήσεις μέσα στον κάμπο και να θέσουν σε λειτουργία και πάλι την κάθε γεώτρηση.

Βλέποντας τη σωστή διαχείριση του ποτίσματος οι αρδευτές είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, πληρώνοντας μέχρι τον Σεπτέμβριο τα τέλη άτοκα και μετά τον Σεπτέμβριο με έναν χαμηλό τόκο.

Στην προσπάθεια της διοίκησης ακούραστοι τώρα το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα οι εργαζόμενοι του ΤΟΕΒ Τυρνάβου, τα στελέχη κ. Τζένη Στατήρη και Κώστας Ντάλλας και οι υδρονομείς κ. Βαγγέλης Κουγιώνης και Κώστας Γερμανίδης.

ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Τα αρδευτικά τέλη για την αρδευτική περίοδο 2016 στις καλλιέργειες παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια αντιλαμβανόμενος ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου και την οικονομική δυσπραγία των μελών αρδευτών.

Αναλυτικότερα κατά στρέμμα οι τιμές φέτος είναι οι εξής:

Δένδρα 42 ευρώ, αμπέλια 30 ευρώ, κεράσια – αμύγδαλα 30 ευρώ, μποστάνια – καλαμπόκια – τριφύλλια – σόργος 48 ευρώ, βαμβάκια 40 ευρώ.

Καρούλι (ανεξαρτήτως καλλιέργειας), λαχανικά 54 ευρώ.

Μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης αναφέρθηκε στην πολιτική του ΤΟΕΒ Τυρνάβου να μην αυξάνει τις τιμές άρδευσης αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες, επίσης ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμπαράσταση που δείχνουν ώστε ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου να συνεχίζει να έχει μια ομαλή και δημιουργική πορεία, αλλά και τους εργαζόμενους οι οποίοι σε συνεργασία με τη διοίκηση καταβάλλουν και εκείνοι από την πλευρά τους άοκνες προσπάθειες για την εκπλήρωση των στόχων του ΤΟΕΒ Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass