ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ, ΔΥΣΟΣΜΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ…

Λίμνη- βούρκος στο Μάτι Τυρνάβου

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2016 12:15
Ο κ. Γιάννης Γαντζούδης δείχνει στον φακό της «Ε» την οικολογική καταστροφή με τα νεκρά ψάρια Ο κ. Γιάννης Γαντζούδης δείχνει στον φακό της «Ε» την οικολογική καταστροφή με τα νεκρά ψάρια

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η εικόνα εγκατάλειψης στις Πηγές Μάτι Τυρνάβου με χιλιάδες ψάρια να κείτονται νεκρά στην επιφάνεια της λίμνης η οποία έχει μετατραπεί σε βούρκο και τη δυσοσμία να είναι έντονη λόγω της σήψης των νεκρών ψαριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το έργο της ανάπλασης των Πηγών Μάτι Τυρνάβου στην περιοχή της Λυγαριάς αυτές είχαν μετατραπεί, επί δημαρχίας Χρήστου Κιτσίδη, σε μια όαση δροσιάς με υπαίθριο θεατράκι, πεζογέφυρα, ξύλινους διαδρόμους και κιόσκια με ψησταριές. Επίσης τοποθετήθηκε φωτισμός και ο χώρος ήταν ιδανικός και τη νύχτα.

Οι Πηγές Μάτι Τυρνάβου βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Λάρισα στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στρίβοντας στη διασταύρωση Αργυροπουλίου και αμέσως μετά παίρνοντας τον δρόμο για τη γραφική Λυγαριά μετά από δύο χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Οι Πηγές Μάτι τροφοδοτούν με νερό την τεχνική λίμνη που έχει διαμορφωθεί τη δεκαετία του ’50.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς κ. Γιάννης Γαντζούδης καταγγέλλει για αδιαφορία τον Δήμο Τυρνάβου και μιλά για «πλήρη εγκατάλειψη του χώρου». Μάλιστα ο κ. Γαντζούδης επισημαίνει ότι μέχρι πέρυσι ο Δήμος λειτουργούσε δημοτική γεώτρηση από την οποία έπεφτε νερό στη λίμνη διατηρώντας έτσι την οικολογική ισορροπία. Φέτος η γεώτρηση αυτή δεν τέθηκε σε λειτουργία.

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Το φαινόμενο των νεκρών ψαριών στη λίμνη έχει παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια και οφείλεται στο γεγονός ότι οι πηγές αυτή την περίοδο έχουν στερέψει με αποτέλεσμα το λιγοστό νερό να στερείται οξυγόνου, απαραίτητο για ζήσουν τα ψάρια.

Οι πολίτες γενικότερα ζητούν, άμεσα από τη δημοτική αρχή Τυρνάβου και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να απομακρύνουν από τη λίμνη τα νεκρά ψάρια και να κάνουν σχετικούς ψεκασμούς κατά της μόλυνσης. Επίσης καλό είναι η ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας κλάδεψαν τα ψηλά δέντρα για να μην ακουμπούν στα καλώδια του δικτύου, να απομακρύνουν τα κομμένα κλαδιά από τον χώρο τα οποία εγκατέλειψαν. Τέλος ο Δήμος Τυρνάβου να στείλει άμεσα συνεργεία καθαρισμού του χώρου η εικόνα του οποίου προσβάλλει όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass