ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στο επίκεντρο το νερό

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που οργανώνονται στη Λάρισα από οκτώ τοπικούς φορείς σήμερα

Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ιερή οικολογία» του σκηνοθέτη Στ. Ψιλλάκη.

Είναι μία παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού, όπου αποτυπώνεται με αισθητικό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο η προαιώνια αξία του νερού, με επίκεντρο τον Πηνειό.

Στη συνέχεια η κ. Φωτεινή Μπλιάτσου, καλλιεργήτρια βοτάνων και μέλος του Συλλόγου θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με το κοινό τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων της περιοχής μας και τη συμβολή τους στην υγεία.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ., θα βραβευτούν από τη ΔΕΥΑΛ σε ειδική τελετή οι μαθητές που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας, θα παρουσιαστεί το έντυπο που περιλαμβάνει τα βραβευμένα έργα και θα διαβαστούν από ηθοποιούς του "Θεσσαλικού Θεάτρου" οι βραβευμένες εκθέσεις του περσινού διαγωνισμού. Το φωτογραφικό υλικό εκτίθεται στο χώρο της ΔΕΥΑΛ, όλη την εβδομάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Κυριακή 22 Μαρτίου διοργανώνεται εκδρομή στο Μάτι Κεφαλόβρυσου της Ελασσόνας με ξενάγηση από τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας κ. Σπύρο Αναγνωστάκη και γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής (τιμή συμμετοχής 10 ευρώ χωρίς το γεύμα). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977719838 και 2410-530509 (Κατερίνα Κόσσυβα).

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένης επίσκεψης και ξενάγησης μαθητών στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Συκουρίου στον Νερόμυλο του ιδρυτή Κίττα (Υπεύθυνος Μουσείου κ. Πράπας τηλ. 2410-610221 και 24950-51879) και οργανωμένης επίσκεψης, ξενάγησης και συμμετοχής μαθητών σε βιωματικό πρόγραμμα εξοικείωσης με παραδοσιακούς τρόπους χρήσης και εξοικονόμησης νερού στον χώρο του Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής Οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια. (Υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Συρμακέζη τηλ. 24950-22262).

Οι φορείς που οργανώνουν τις εκδηλώσεις είναι: Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας", η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), η "Δρυάς", Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου - Ελασσόνας, το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου, το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής Οικογένειας Συρμακέζη, ο Σύλλογος Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass