«Έργο πράσινο, έξυπνο και αποδοτικό»

Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΧΕΛΩΟ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 15:09

«Πράσινο και έξυπνο έργο στη χώρα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και έχει θετικό οικολογικό, περιβαλλοντικό, ενεργειακό και τουριστικό αποτύπωμα είναι ο Αχελώος».

Στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021- 2027 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε το στίγμα του σχεδιασμού και του προγραμματισμού της Περιφέρειας στη νέα προγραμματική περίοδο που συνδέονται με τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση και η αποτελεσματικότερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων είναι αναγκαία στη νέα εποχή. Ενεργοποιήσαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α) που συγχρονίζουν τις πόλεις μας με την εποχή μας. Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη είναι το εργαλείο που κάνει την πόλη εξυπνότερη, πράσινη, διασυνδεδεμένη, κοινωνική και κοντά στους πολίτες. Ενεργοποιήσαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε), όπως η διαδρομή Πολιτισμού – Τουρισμού, που συνδέει τα τέσσερα Αρχαία Θέατρα της Θεσσαλίας και όλα τα πολιτιστικά μνημεία. Αλλά και τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) Β. Σποράδων που φέρνουν σημαντικά έργα υποδομών στα νησιά και αναδεικνύουν τη Θεσσαλία σε πρώτη Περιφέρεια στη χώρα με υποβρύχια μουσεία» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Καταλήγοντας ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία όλων μας θα αξιοποιηθεί στη Νέα Περίοδο 2021-2027. Και η εφαρμογή των Εργαλείων που διατίθενται για Βιώσιμη Ανάπτυξη, θα αποφέρει αποτελέσματα στις πόλεις μας και τις περιοχές μας. Η εμπιστοσύνη που ορθά επιδείχθηκε στις Περιφέρειες, είναι σίγουρο ότι θα αποφέρει αποτελέσματα, πρέπει δε να συνεχιστεί με Πολυταμειακά και Πολυπαραμετρικά Περιφερειακά Προγράμματα, που θα καλύπτουν το σύνολο των περιφερειακών έργων και δράσεων στο πλαίσιο των Στρατηγικών που ήδη σχεδιάζονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass