Ο Μάιος του 2023 ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 14 ετών

*Μέχρι και 3,2°C χαμηλότερη η θερμοκρασία σύμφωνα με το Meteo * Η εικόνα στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 10:40

ΑΘΗΝΑ
Αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι μας σχετικά με τον Μάιο που πέρασε, ότι ήταν πολύ ψυχρότερος σε σχέση με άλλους προηγουμένων ετών, έρχεται να επιβεβαιώσει το Meteo. Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι και σήμερα, η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Μάιο κυμάνθηκε χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-19, ενώ σε ορισμένες περιοχές ήταν ο πιο ψυχρός των τελευταίων 14 ετών.


ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 10-13 Μαΐου. Στη Θεσσαλία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου 3.2oC κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Το γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Μαΐου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο ψυχρός Μάιος από το 2010. Για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο 2ος πιο ψυχρός μήνας μετά το 2011, και για τη Δυτική Ελλάδα ήταν ο 4ος πιο ψυχρός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια. / Πηγή: Meteo
Για τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ήταν ο πιο ψυχρός Μάιος από το 2010. Για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο δεύτερος πιο ψυχρός μήνας μετά το 2011, και για τη δυτική Ελλάδα ήταν ο τέταρτος πιο ψυχρός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια. Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και οι 31 ημέρες του μήνα ήταν ψυχρότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019. Στη Θεσσαλονίκη, στη Σπάρτη και στο Ρέθυμνο σημειώθηκαν 29 ημέρες αρνητικών αποκλίσεων της θερμοκρασίας.
Στην Αθήνα η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -2,5oC, με 27 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι ψυχρότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε 3.2oC χαμηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass