Micro Gardens - Τι είναι και γιατί οι μικρόκηποι έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς;

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2023 16:06

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει γενικά μια τάση προς την οικολογία και τη βιωσιμότητα (sustainable living).

Η ανάγκη προς την οικολογία είναι επιτακτική καθώς τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, τα βλέπουμε γύρω μας. Εκτός από την επιλογή βιολογικών τροφίμων, την αύξηση της ανακύκλωσης και το γενικό ενδιαφέρον και ενημέρωση για την προστασία του πλανήτη, οι μικρόκηποι ή αλλιώς γνωστοί και ως micro gardens έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ασχέτως του μεγέθους τους ή του αν διαθέτετε μεγάλη, μικρή ή και καθόλου αυλή στο σπίτι σας, οι μικρόκηποι είναι μια τάση που θα σας προσφέρει πολλά οφέλη. Το τι αλλαγές θα σας προσφέρει ένας μικρόκηπος θα δούμε μαζί στη συνέχεια.

Αισθητική χώρoυ ιδανική για χαλάρωση

Τα φυτά δεν είναι μόνo για τη βεράντα ή την αυλή και τις περισσότερες φορές, ενώ προσφέρoυν δρoσιά, καρπούς ή και οξυγόνo κατά τη διάρκεια της μέρας, oι περισσότεροι λάτρεις των φυτών τα χρησιμοποιούν και ως διακοσμητικά εντός του σπιτιού. Απλά φανταστείτε να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά, να παίζετε

 φρουτακια NetBet, ή απλά να ρεμβάζετε από το παράθυρο με ένα δροσερό ρόφημα και να έχετε γύρω σας υπέροχα χρώματα από φυτά όπως η ζάμια ή λουλούδια όπως η ορχιδέα ή ο αλεξανδρινός.

LOUDOUDI 1

Αυτό είναι κάτι που και θα αναβαθμίσει την αισθητική του σπιτιού σας, και θα ξεκουράσει τα μάτια σας από τα γκρι και μεταλλικά χρώματα που έχουμε συνηθίσει σε διάφορες διακοσμήσεις βιομηχανικού τύπου.

Ελάχιστη φροντίδα, διακοσμητικά για όλους τους χώρους

Ένας μικρόκηπος μπορεί να αποτελείται από μερικές μικρές γλάστρες με κακτάκια, από τεράστιες γλάστρες με διάφορα λουλούδια ή ακόμα και με λαχανικά ή φρούτα για δική σας κατανάλωση.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες και μπορείτε να τις προσαρμόσετε στον χώρο σας όπως εσείς επιθυμείτε αναλόγως του budget σας και του χρόνου που μπορείτε να αφιερώσετε στο πότισμα και τη φροντίδα του μικρόκηπού σας.

Αν είστε πολυάσχολοι και δεν προλαβαίνετε να ποτίσετε κάθε μέρα τα φυτά σας, τότε μερικοί κάκτοι ή αφρικανικές βιολέτες σε ένα πολύ όμορφο δοχείο θα αναβαθμίσουν σίγουρα το σαλόνι σας.

Αν πάλι είστε αρκετές ώρες στο σπίτι τότε αξίζει να το πάτε στο επόμενο επίπεδο και να διακοσμήσετε τον χώρο σας με ένα γεράνι ή μια βιγόνια. Μπορεί να απαιτείται αρκετό νερό, ωστόσο ο χώρος σας θα ομορφύνει καλύτερα από ότι θα μπορούσε οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό βάζο, μινιατούρα ή αρωματικό κερί.

Περιβαλλoντική συνείδηση και παραγωγή δικών σας φυτών

Πρoφανώς και δεν σας πρoτείνουμε να καλλιεργήσετε 2 στρέμματα βερίκoκα ή ντομάτες. Ωστόσο, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δημιουργική ασχολία είναι να βάλετε μερικά αγγουράκια, λεμόνια ή μελιτζάνες σε 2 γλαστρούλες. Το αίσθημα που θα νιώσετε μόλις βγουν τα πρώτα λαχανικά ή φρούτα που εσείς με τα δικά σας χέρια φυτέψατε, είναι αξεπέραστο.

Ακόμα και σε αυτή τη μικρή κλίμακα, θα έχετε κάνει ένα πολύ καλό στον πλανήτη. Εκτός από την ηθική ικανοποίηση σίγουρα θα νιώσετε ότι έχετε κάνει κάτι δημιουργικό, ενώ θα έχετε μάθει και τα βασικά για το πότισμα, το σωστό κλάδεμα και την καλλιέργεια μικρών οπωροκηπευτικών φυτών.

Αξίζει τελικά ένας μικρόκηπος στο σπίτι;

Με λίγα λόγια, ναι! Με έναν μικρόκηπο θα έχετε διακοσμήσει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο το σπίτι σας, θα δείξετε σε όλους ότι ακολουθείτε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, και με λίγη επιπλέον προσπάθεια θα καταφέρετε να δοκιμάσετε πατάτες ή κολοκυθάκια που εσείς καλλιεργήσατε με τα χεράκια σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass