Εκδήλωση για τα μεταναστευτικά πουλιά και τις διαδρομές τους

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 23:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:54

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, στο Λιτόχωρο και συγκεκριμένα στο 2,6ο  χιλιόμετρο της οδού «Λιτόχωρο – Πριόνια», πριν το Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου.

Το θέμα της Γιορτής Πουλιών είναι  «τα μεταναστευτικά πουλιά και οι διαδρομές τους».

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για τη βιοοικολογία των πτηνών, για τις προσαρμογές τους στο φυσικό περιβάλλον, για το εντυπωσιακό ταξίδι της μετανάστευσης και για τις οικολογικές αξίες του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τους θαυμαστούς φτερωτούς επισκέπτες που θα μεταναστεύουν προς μακρινούς προορισμούς, μέσα από τηλεσκόπια και κιάλια που θα διαθέτουν ο Φορέας Διαχείρισης Ολύμπου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Όσοι θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους θα μπορούν να λάβουν μέρος και σε περιβαλλοντικά παιχνίδια, σε  δημιουργικά εργαστήρια (οικοτεχνίες) και να ζωγραφίσουν.  

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και  μεταξύ άλλων είναι:  η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της  προστατευόμενης  περιοχής κ.α..  Τα γραφεία του Φορέα βρίσκονται στο υπό κατασκευή  Κέντρο Πληροφόρησης Ολύμπου (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), στο Λιτόχωρο.

Η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης  Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του, είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τις εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών και για τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο τηλέφωνο 23520-83000  και στην ιστοσελίδα του Φορέα:  www.olympusfd.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass