ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΔΡΥΑΣ»

Ανακάλυψαν τους θησαυρούς της φύσης

Δημοσίευση: 21 Απρ 2015 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

 

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Της θάλασσας και του βουνού, οι θησαυροί του Πηνειού», που διεξάγεται κυρίως στην έδρα του Σωματείου «ΔΡΥΑΣ» στα Τέμπη, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του 13ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, δίπλα στο ποτάμι στην πόλη.

Το Σωματείο «ΔΡΥΑΣ», για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό των περιοχών «Φύση 2000», στην προσπάθειά του για την ανάδειξη και την παιδευτική αξιοποίηση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του Κάτω Ολύμπου, του Αν. Κισσάβου, του Δέλτα Πηνειού και των Τεμπών, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό υλικό που ανταποκρίνεται στο παιδαγωγικό αίτημα της εποχής για τη σύνδεση της γνώσης με βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής και κυρίως το παραποτάμιο περιβάλλον και τον πολιτισμό του Πηνειού.

Η εφαρμογή του, ξεκινά με μία άσκηση γνωριμίας και ακολουθούν έξι δραστηριότητες όπου δίνεται το γεωγραφικό στίγμα της περιοχής και μυούνται οι μαθητές στα μυστικά και στη γοητεία του Πηνειού. Γνωρίζουν την πανίδα , τη χλωρίδα, τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής μέσα από εικονοιστορίες, παρατηρούν φωτογραφίες σχετικές με τη ρύπανση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Πηνειού, οικειοποιούνται ρόλους(πουλιά, δέντρα, ψάρια, δημοσιογράφους, εργοστασιάρχη, δήμαρχο κ. ά.)και τέλος περνούν από τη γνώση στην  προσωπική έκφραση μέσα από τη ζωγραφική.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη μουσειοπαιδαγωγό κ. Ελένη Μουσουλή, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς-μέλη του Δ.Σ. της «ΔΡΥΑΣ»,  κ.κ. Ρούλα Παναγιωτίδου και Έλπη Δαδιώτου.

Στην παρουσίαση του προγράμματος παρευρέθη η αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Αράπκουλε, η οποία εντυπωσιάστηκε από το πρόγραμμα και συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων δραστηριοτήτων για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και αυριανών πολιτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass