ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Απάντηση της TERRA A.E. - ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 0:02

 

Επιστολή – απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, απέστειλε η Εταιρία TERRA A.E. – BIOKΕΡΑΛ με την οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «εφαρμόζοντας επιστημονικά προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας, συνεργαζόμενη με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα, κατέχοντας νόμιμες άδειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανέπτυξε συνεργασία με την εταιρία POLYECO ΑΕ από το 2007 στον τομέα της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ως καύσιμη ύλη στην παραγωγή των κεραμικών προϊόντων της, παράλληλα δε με την αξιοποίηση της λυματολάσπης, ως προϊόν καύσης, προερχόμενης από οργανωμένες εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών στην Ελλάδα».

Πιο αναλυτικά η επιστολή απάντησης προς την «Ελευθερία» αναφέρει τα παρακάτω: «Εκπροσωπώντας την Εταιρία TERRA AE - ΒΙΟΚΕΡΑΛ, εταιρία με μακρόχρονη βιομηχανική δραστηριότητα στον κλάδο της παραγωγής κεραμικών δομικών προϊόντων, με τοπική και διεθνή οικονομική παρουσία, την τελευταία πενταετία βιώνουμε εντονότατα την παθογένεια της βιομηχανικής και κάθε συνυφασμένης με αυτή ανάπτυξης, τουλάχιστον μέσω της διοίκησης και των οργάνων της. Βιώνουμε το αδιανόητο αφενός της ταλαιπωρίας από τη διοίκηση, αφετέρου της δυσφορίας από τους υπαλλήλους της.

Αναγιγνώσκοντας τη χθεσινή στην εφημερίδα σας ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα κυρίως ως προβληματισμό και όχι ως υπεράσπιση των θέσεων της Εταιρίας μας.

Ειδικότερα, υφιστάμεθα:

-τη μακροχρόνια «απαγόρευση» χρήσης εναλλακτικών καυσίμων και πρώτων υλών, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους κλάδους της παραγωγής τσιμέντου και της παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες,

-τον «εγκλωβισμό» σε ανταγωνιστικές πιέσεις, οι οποίες οδήγησαν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και πολιτική εκμετάλλευση, με αποτέλεσμα τη μονοπωλιακή δραστηριότητα ομοειδών επιχειρήσεων, την απώλεια θέσεων εργασίας και μέρος του οικονομικού μαρασμού της περιοχής μας,

-την καθυστέρηση εφαρμογής ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων.

Η Εταιρία μας, εφαρμόζοντας επιστημονικά προγράμματα αειφόρου ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας, συνεργαζόμενη με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα, κατέχοντας νόμιμες άδειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ανέπτυξε συνεργασία με την εταιρία POLYECO ΑΕ από το 2007 στον τομέα της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ως καύσιμη ύλη στην παραγωγή των κεραμικών προϊόντων της, παράλληλα δε με την αξιοποίηση της λυματολάσπης, ως προϊόν καύσης, προερχόμενης από οργανωμένες εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών στην Ελλάδα. Επισημαίνουμε ότι η λυματολάσπη η οποία προέρχεται από εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιείται ως προϊόν λίπανσης εδαφών για καλλιέργεια βρώσιμων αγροτικών προϊόντων.

Έτσι λοιπόν, οι προμηθευθείσες από την Εταιρία μας για κατανάλωση ποσότητες εναλλακτικών καυσίμων και λυματολάσπης, παραμένουν αποθηκευμένες και μπλοκαρισμένες για χρήση, από τον τέως Νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό και τον διάδοχό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στο 6ο χλμ της ε.ο. Λάρισας - Συκουρίου. Επισημαίνεται η δυνατότητα καύσης της λυματολάσπης, με την ιδιότητά της ως βιομάζα, στην παραγωγική διαδικασία της βιομηχανίας και σύμφωνα προς την ισχύουσα Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της Εταιρίας.

Σχετικά με το κείμενο της Ένωσης Πυροσβεστών, αναφέρουμε επιγραμματικά τη μοναδική διάθεσή μας να υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τη φήμη και την ιστορία της Εταιρίας, η οποία «χτίστηκε» με τον ιδρώτα και την αδιάκοπη προσπάθεια των ιδρυτών της, των εργαζομένων της, των πελατών και προμηθευτών της, αποτρέποντας την κάθε είδους πολιτική, οικονομική και συνδικαλιστική εκμετάλλευσή της.

Ερώτημα: Μήπως με το εν λόγω δημοσίευμα οι συντάκτες του επιθυμούν να επισημάνουν, μεταξύ των άλλων, και ενδεχόμενη ανεπάρκεια αποτελεσματικού χειρισμού ειδικών περιπτώσεων πυρκαγιών από τους αρμόδιους προϊστάμενους;

Εκτιμώντας ότι, η ιστορία θα δικαιώσει τους αγώνες της Εταιρίας μας, διατελούμε με τιμή.

Για την TERRA AE – ΒΙΟΚΕΡΑΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass