ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με σημαία την ψυχή!

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2017 22:55

Ένας δεκαεξάχρονος, μαθητής, αποτελεί σήμερα παράδειγμα δύναμης ψυχής!

Το πείσμα του, η ευγενική προσωπικότητά του και η προσπάθειά του, τον έφεραν νικητή σε ένα μεγάλο του όνειρο: Να κρατήσει τη σημαία της πατρίδας του, σε μια ιδιαίτερη στιγμή, που οι Έλληνες αποδίδουν τιμή στο σύμβολό τους.

Ο Νίκος Μάνεσης, μαθητής του 8ου Γυμνασίου Λάρισας, θα είναι φέτος ο σημαιοφόρος του σχολείου, και όπως αποδεικνύεται το αναπηρικό του καροτσάκι δεν θα σταθεί εμπόδιο ούτε στην απόσταση που καλείται να διανύσει στην παρέλαση αύριο, αλλά ούτε και στα όνειρα που έχει σχεδιάσει να αγγίξει…

Φυσικά, η επιλογή του να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν αδιαπραγμάτευτη στο σχολείο, όταν ο συνολικός βαθμός στα μαθήματά του, είναι 20!

Όμως, η δική του κατάκτηση, δεν είναι το γεγονός της αριστείας, όσο ότι αυτή επιτεύχθηκε μέσα στις δύσκολες συνθήκες ζωής του, μαχόμενος να ξεπεράσει ό,τι μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο του και τον καθηλώνει!

Από το 2014, ζει μέσα σε Κέντρο Αποκατάστασης στην πόλη, λόγω της θεραπευτικής αγωγής που πρέπει να ακολουθήσει, για την υγεία του. Ήταν τόλμημα γι’ αυτόν να αποχωριστεί την οικογένειά του που ζει στην Αθήνα, αλλά και επιλογή του να παλέψει για το καλύτερο…

Η καθημερινή ανάγκη του για φυσιοθεραπείες, δεν του δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου του, σαν όλα τα παιδιά, μέσα σε σχολική τάξη και έτσι όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, υλοποιείται το πρόγραμμα της εκπαίδευσης κατ’ οίκον.

Στο σχολείο πηγαίνει για να συμμετέχει σε ομαδικές γιορτινές εκδηλώσεις και φυσικά στις εξετάσεις, όπου οι επιδόσεις του είναι αξιέπαινες.

Αξιέπαινη είναι και η συμπεριφορά των συμμαθητών του, που ανά διαστήματα τον επισκέπτονται στο Κέντρο Αποκατάστασης, όπως και καθηγητές του, για να συζητήσουν μαζί του και να τον εντάξουν αν όχι στην καθημερινότητά τους, στη «σχολική τους ομάδα», θυμίζοντάς του ότι τον σκέφτονται και ενισχύουν την προσπάθειά του.

Άλλωστε φαίνεται να αποτελεί γι’ αυτούς φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου, που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του με θαυμαστό τρόπο και θέτει στόχους που τους πετυχαίνει.

Αλλά και ο Νίκος, όπως μας είπε, νιώθει τυχερός, για την ανταπόκριση που βρίσκει, καθώς ανάφερε τα εξής: «Αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτό το σχολείο και που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους καλούς ανθρώπους…».

Όσο για την επιλογή του να είναι ο σημαιοφόρος του 8ου Γυμνασίου Λάρισας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αναφέρει στην «Ε»: «Θεωρώ τιμή μου, που θα κρατήσω τη σημαία της πατρίδας μου…. Πάντα το ήθελα. Νιώθω περηφάνια και είμαι ευγνώμων!».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass