Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μίλησε για διευθυντές και εργασιακά προβλήματα

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2017 22:05

Στη Βουλή παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Λαρισαίος κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων για το Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης». Εκεί κατέθεσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του συλλόγου για τον νέο τρόπο επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων, ενώ στη δευτερολογία του ανέδειξε τα εργασιακά προβλήματα των αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα για τους διευθυντές εξέφρασε την αντίθεσή του για το γεγονός ότι τους αφαιρείται η δυνατότητα να είναι ξανά υποψήφιοι στο ίδιο σχολείο στο οποίο έχουν ολοκληρώσει 2 συνεχόμενες θητείες, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλοί διευθυντές οι οποίοι έχουν φέρει με αυτοθυσία εις πέρας το έργο τους, που έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα στο σχολείο τους και έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα αυτού.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι παράλογο να μοριοδοτείται η ξένη γλώσσα που αντικειμενικά δεν καθιστά κάποιον καλύτερο διευθυντή και να μην μοριοδοτείται η πιστοποίηση Β2 στους υπολογιστές. Ζήτησε μάλιστα η πιστοποίηση Α επιπέδου στους υπολογιστές να είναι προαπαιτούμενο για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, καθώς η καλή χρήση των υπολογιστών είναι κάτι το οποίο βοηθά και διευκολύνει το έργο των διευθυντών και εκτός αυτού οι περισσότερες διαδικασίες πλέον γίνονται ηλεκτρονικά.

Για τις αποσπάσεις στην ειδική αγωγή επανέλαβε τη θέση του συλλόγου, η οποία αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να αποσπώνται μόνιμοι εκπαιδευτικοί χωρίς ουσιώδη επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της Ειδικής Αγωγής και να μένουν άνεργοι αναπληρωτές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στον ίδιο ευαίσθητο τομέα, ζητώντας να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και όχι να καταποντίζεται να “βγουν” τα νούμερα στο Υπουργείο.

Ιδιαίτερα στάθηκε στον αποκλεισμό των αναπληρωτών από τη διαδικασία επιλογής διευθυντή, αναδεικνύοντας ένα μόνιμο πρόβλημα των συναδέλφων του, αυτό των άνισων δικαιωμάτων. Μίλησε για εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων, τους αναπληρωτές και τους μόνιμους, ζητώντας από τον υπουργό να τηρήσει τη δέσμευσή του ότι θα αγωνιστεί για την εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, κάτι που δεν γίνεται στο νέο νομοσχέδιο αφού μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να καταθέσουν άποψη για τους διευθυντές κι ας εργάζονται στα ίδια σχολεία, στις ίδιες συνθήκες, στο ίδιο πλαίσιο με τους αναπληρωτές.

Στη δευτερολογία του, απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν, ανέδειξε τα εργασιακά προβλήματα των αναπληρωτών και τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν κάθε χρόνο καλούμενοι μέσα σε τρεις μέρες να παρουσιαστούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, αναλαμβάνοντας υπηρεσία πριν καν βρουν νέο σπίτι να μείνουν. Εξέφρασε την αντίθεσή του χαρακτηρίζοντας δυσλειτουργικό και μη παραγωγικό τον νέο τύπο ολοήμερου σχολείου, το οποίο άφησε πάνω από 1000 δασκάλους άνεργους φέτος, ενώ αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις Προσφυγικές Δομές με 400 ευρώ και στην ανισότητα στις άδειες των αναπληρωτών, όπου οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί τρέμουν στο ενδεχόμενο να μείνουν έγκυες και έχουν δύσκολη εγκυμοσύνη, γιατί με το ισχύον νομικό πλαίσιο θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ παιδιού και εργασίας. Τέλος αναφέρθηκε στο ανύπαρκτο για αρκετούς επίδομα ΟΑΕΔ, ζήτησε συνυπηρέτηση μεταξύ αναπληρωτών για να προστατευθούν οι οικογένειές τους, και φυσικά απαίτησε τους μόνιμους διορισμούς που συνεχώς εξαγγέλλονται τα τελευταία οχτώ χρόνια μα ποτέ δεν υλοποιούνται με αποτέλεσμα πάνω από 20.000 εκπαιδευτικοί να εργάζονται ως αναπληρωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass