Ωρα να αλλάξουμε το Κιλελέρ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2018 22:20

«Πραγματικό συμπαραστάτη των πολιτών, που θα τους λύνει προβλήματα και θα τους εξασφαλίζει μία καλύτερη ζωή» θέλει τον Δήμο Κιλελέρ ο Θανάσης Μούσιος.

Σε συνέντευξή του στην «Ε» ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ αναλύει το όραμά του για την περιοχή και εξηγεί το πώς μπορεί βελτιωθεί η καθημερινότητα των συνδημοτών του. Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες μαζί να αλλάξουν τον Δήμο καθιστώντας τον τόπο δημιουργίας, ανάπτυξης και ευημερίας. Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Μούσιου έχει ως εξής:

* Κύριε Μούσιο, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά στον Δήμο Κιλελέρ;

- Έρχομαι, καθημερινά, σε επαφή με κατοίκους των χωριών μας, όλων των ηλικιών και των επαγγελματικών χώρων και γνωρίζω τα προβλήματά τους από πρώτο χέρι. Προβλήματα, πολλά και διαφορετικά, τα οποία οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν δίνοντας σκληρό αγώνα επιβίωσης.

Ο Δήμος επιβάλλεται να καταστεί το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων, των ανέργων, των νέων αλλά και των ηλικιωμένων, να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Θέλω έναν Δήμο Κιλελέρ πραγματικό συμπαραστάτη όλων των δημοτών.

 

* Πώς μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά;

- Ο Δήμος Κιλελέρ λόγω της καίριας γεωγραφικής του θέσης μπορεί να προσελκύσει σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις ακολουθώντας ένα σαφές σχέδιο. Βέβαια, με συγκεκριμένα κίνητρα, ώστε αυτές οι επενδύσεις να φέρουν νέες θέσεις εργασίας και έσοδα για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το ίδιο ισχύει και για τον αγροτικό τομέα όπου λείπει η υπεύθυνη ενημέρωση και η καθοδήγηση των παραγωγών μας. Πρέπει όλοι οι δημότες να νιώσουν ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι καθημερινά δίπλα τους.

 

* Μιλάτε σαν να έχετε ένα μαγικό ραβδί με το οποίο θα δώσετε λύσεις

- Οι λύσεις στα προβλήματα προκύπτουν μόνο ακολουθώντας ένα καλά καταρτισμένο σχέδιο δράσης. Δεν αρκεί να τις κουβεντιάζουμε μεταξύ μας, οφείλουμε να βγούμε μπροστά όσοι αγαπάμε και πονάμε τον τόπο μας. Δεν θέλω να αναλάβω τα ηνία του Δήμου για να ικανοποιήσω προσωπικές φιλοδοξίες. Μακριά από μένα και τους συνεργάτες μου τέτοιες λογικές. Έχουμε όρεξη και ζήλο για δουλειά, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το συλλογικό όραμα με γνώμονα τη συνεργασία, τον διάλογο και τη σύνθεση.

 

* Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αυτοδιοικητικής σας κίνησης;

- Η δημοτική μας κίνηση λειτουργεί καθαρά αυτοδιοικητικά, δίχως εξαρτήσεις από κόμματα. Δεν ξεχωρίζουμε τους πολίτες σε πράσινους, μπλε και κόκκινους. Η παράταξή μας απαρτίζεται από πρόσωπα που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα και μας συνδέει η κοινή πεποίθηση ότι ο Δήμος Κιλελέρ μπορεί και πρέπει να κάνει βήματα μπροστά.

Είναι τιμή για μένα ότι πλαισιώνομαι από ανθρώπους που χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού στα χωριά μας και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον θεσμό της αυτοδιοίκησης. Καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότεροι.

 

* Θα ήθελα την άποψή σας για τη σημερινή δημοτική αρχή

- Δε συμμερίζομαι τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Νασιακόπουλος, αφήνοντας στο περιθώριο προέδρους - τοπικά συμβούλια, πολίτες και υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του Δήμου μας, επειδή δεν τον ψήφισαν την προηγούμενη φορά. Αποστρέφομαι τη λογική του να ξεχωρίζεις τον κόσμο σε «δικούς μας» και «δικούς τους».

Βέβαια, τον δήμαρχο θα τον κρίνουν οι πολίτες, όπως και όλους μας. Αυτοί είναι που μας ζητούν καλύτερες υπηρεσίες, ουσιαστική συμπαράσταση στα προβλήματά τους, συνολική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Θα εργαστώ, λοιπόν, για να βρουν γόνιμο έδαφος οι ανησυχίες τους. Λειτουργώντας, πάντοτε, μακριά από οξύνσεις ή διχαστικές λογικές. Αξιόλογα άτομα υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις, σε όλα τα χωριά, ενωμένοι οφείλουμε να καταβάλουμε προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

* Οι προτεραιότητες της παράταξής σας σε σχέση με τα προβλήματα της περιοχής ποιες είναι;

- Η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους και τους ανέργους αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Για να χτυπηθεί η ανεργία χρειάζεται να προσελκύσουμε νέες παραγωγικές επενδύσεις στην περιοχή μας και να υποστηρίξουμε τις υφιστάμενες. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά μας επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα κίνητρα για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου μας.

Η ισχυροποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας είναι επίσης μεγάλος στόχος για μας. Κατ’ αρχάς, είναι απολύτως αναγκαία μία ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών οφειλών, μείωση φορολογικών συντελεστών και κόστους ενέργειας, που μαζί με το ακατάσχετο των ενισχύσεων να δώσουν πραγματική ανάσα στους παραγωγούς.

Εμείς σχεδιάζουμε λύσεις προκειμένου να ενημερώνονται υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα από τον Δήμο για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις προοπτικές καινοτόμων δράσεων στον αγροτικό χώρο. Στοχεύουμε στην προστιθέμενη αξία μέσα από την πιστοποίηση για τα προϊόντα μας. Στηρίζουμε στην πράξη την εγκαθίδρυση ομάδων παραγωγών. Φυσικά, ρίχνουμε το βάρος και στις αγροτικές υποδομές. Δε μπορεί να βουλιάζουν στις λάσπες οι άνθρωποι προσπαθώντας να φθάσουν στο μαντρί ή στο χωράφι τους.

 

* Η καθημερινότητα των πολιτών πώς μπορεί να βελτιωθεί;

- Με την παρουσία μας σε κάθε χωριό, να αφουγκραζόμαστε από πρώτο χέρι τι ζητάνε όλοι οι δημότες, χωρίς διακρίσεις. Με την αφαίρεση βαρών και υπέρογκων τελών, που είναι πραγματική θηλιά στον λαιμό τους. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Δε μπορεί η ΔΕΥΑ Κιλελέρ να ζητά από έναν ηλικιωμένο, που ζει μόνος του στο χωριό, να πληρώνει κάθε δίμηνο 20 ευρώ πάγιο για το νερό, αυτά είναι αδιανόητα πράγματα.

Στην παράταξή μας μελετάμε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθαριότητας, την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, την ενισχυμένη κοινωνική μέριμνα, την έμπρακτη στήριξη της τρίτης ηλικίας. Συνάμα, φροντίζουμε για τη νεολαία μας την οποία και πρέπει να προστατεύσουμε από τις κακοτοπιές. Με την αυξημένη χρηματοδότηση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών των αθλητικών και μορφωτικών συλλόγων, τη βελτίωση των χώρων όπου αθλούνται τα παιδιά και συναθροίζονται οι νέοι, οι γυναίκες.

Σχεδιάζουμε, δε, κοινωνικές δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των αδυνάμων, των ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Εμείς λέμε «αξιοπρέπεια για όλους, κανένας αβοήθητος» στον Δήμο μας.

 

* Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Θέλω να τους πω ότι ήρθε η ώρα ο Δήμος Κιλελέρ να προχωρήσει μπροστά. Τους καλώ να αφήσουμε στην άκρη όσα μας πλήγωσαν ή μας δίχασαν και να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες των χωριών μας. Να βάλουμε το καλό του τόπου μας πάνω απ’ όλα. Να εργαστούμε ενωμένοι για να καταστήσουμε τον Δήμο μας τον μεγάλο αγροτικό δήμο της χώρας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass