Να ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο έργο του «Θεσσαλικού Θεάτρου»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «Θ.Θ.» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΒΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ - ΖΑΧΑΡΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 22:04

«Θέλω να συνδράμω με την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα ως δημοτική σύμβουλος και ως πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, ώστε να ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο έργο του για την πόλη μας. Η συνολική δράση του Θεσσαλικού Θεάτρου, ιδιαίτερα την τελευταία διετία, με δικαίωσε». Αυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Βιβή Τσεκούρα - Ζαχαρού, ενώ αναφερόμενη στο έργο της δημοτικής αρχής εκφράζει την ικανοποίησή της διότι «σ’ αυτές τις συνθήκες κρίσης, έθεσε τον πολιτισμό σε κεντρικό σημείο για μια νέα ταυτότητα της κοινωνίας μας». Όσον αφορά στο πώς «η αυτοδιοίκηση μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα της απαξίωσης των πολιτών προς την πολιτική», η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη «Συμπαράταξη» δηλώνει πως «η άσκηση της πολιτικής με όρους αποφασιστικότητας, αρχών και ηθικής αναγνωρίζεται και ανταμείβεται».

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

* Κύρια Τσεκούρα, για δεύτερη φορά υποψήφια με τον συνδυασμό του δημάρχου Απ. Καλογιάννη…
- Είμαι ενεργή επαγγελματίας με αυξημένες υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ χρέος μου την προσφορά στους συμπολίτες μου και στην πόλη. Έτσι αποδέχτηκα το δίκαιο κάλεσμα του δημάρχου Απ. Καλογιάννη να συνδράμω με την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, ώστε να ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο έργο του για την πόλη μας. Αλλά και γιατί αγωνίζομαι για μια Αυτοδιοίκηση ασυμβίβαστη.

* Τι στόχους πρέπει να υπηρετεί η Αυτοδιοίκηση;
- Ο θεσμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης περικλείει τεράστιες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αλλά και των μακροπρόθεσμων αναγκών των πολιτών με την προϋπόθεση να έχει τις αναγκαίες εξουσίες και αρμοδιότητες και την ανάλογη οικονομική δυνατότητα.
Στόχος της να εντοπίζει, να ιεραρχεί, να επιλύει τα προβλήματα και να προάγει τον «πολιτισμό της καθημερινότητας», που είναι η μάχη των μαχών για την Αυτοδιοίκηση και με κεντρικό στόχο «ο άνθρωπος στο κέντρο κάθε επιτεύγματος».

* Πώς η Αυτοδιοίκηση μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα της απαξίωσης των πολιτών προς την πολιτική;
- Ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής αντίληψης των αρχαίων Ελλήνων ήταν η προσέγγιση της πολιτικής με ηθικούς όρους.
Η συνάφεια αυτή των δύο βασικών δομών του ανθρώπινου βίου έχει διαρραγεί στις ημέρες μας.
Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να την επανασυνδέσει αν ασκεί σωστά τη Δημοκρατική λειτουργία και έχει ρόλο Παιδαγωγού, εργαζόμενη για και μαζί με τους πολίτες από τους οποίους πρέπει να ελέγχεται.
Η εμπειρία μού έδειξε ότι η άσκηση της πολιτικής με όρους αποφασιστικότητας, αρχών και ηθικής αναγνωρίζεται και ανταμείβεται.

* Πώς αποτιμάτε το έργο της πενταετίας του κ. Απόστολου Καλογιάννη;
- Πριν πάρει κανείς στα χέρια του το τιμόνι, πρέπει πρώτα να γίνει κωπηλάτης και ο κ. Απ. Καλογιάννης υπηρέτησε πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και διαθέτει εκτεταμένες γνώσεις πάνω σ’ αυτό το αντικείμενο. Έχει θεμελιώσει ένα έργο πολυσχιδές. Δεν υπήρξε ένας απλός διαχειριστής των πόρων του δήμου, άλλα είναι Δήμαρχος που διεκδίκησε και κέρδισε πολλά για την πόλη από την κεντρική εξουσία. Για εμένα είναι τεράστιας σημασίας το ότι σ’ αυτές τις συνθήκες κρίσης έθεσε τον πολιτισμό σε κεντρικό σημείο για μια νέα ταυτότητα της κοινωνίας μας.

* Τι έγινε στο Θεσσαλικό Θέατρο επί προεδρίας σας;
- Το Θεσσαλικό Θέατρο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής. Στα προηγούμενα χρόνια ολοκληρώθηκε η σπουδαία καλλιτεχνική θητεία του Κώστα Τσιάνου, ενός ανθρώπου βαθιά ριζωμένου στην παράδοση. Σαν πρώτη ένδειξη της ευγνωμοσύνης της πόλης για την τεράστια προσφορά του, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου, το Θέατρο του Μύλου φέρει πλέον το όνομά του. Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα. Κυριακή Σπανού προσελήφθη με διαδικασίες διαφανείς και αμερόληπτες, πράξη που αποτέλεσε παράδειγμα και για άλλα ΔΗΠΕΘΕ. Η τρέχουσα πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα του θεάτρου μας και οι σπουδαίες παραστάσεις του Θ.Θ. δικαίωσαν το ΔΣ και εμένα προσωπικά ως πρόεδρο.

* Τι άλλαξε καλλιτεχνικά την τελευταία διετία στο Θέατρο;
- Το 2018 δημιουργείται Πειραματική Σκηνή, πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου. Λειτούργησε εργαστήριο ενηλίκων που θα δώσει παραστάσεις στις 6, 7 και 8 Ιουνίου. Εγκαινιάστηκε ο θεσμός των «Δευτερότριτων» για τους επαγγελματίες Θεσσαλούς καλλιτέχνες. Στο πρόγραμμα δράσης «πρόσβαση στην Τέχνη» φιλοξενήσαμε καλλιτέχνες με αναπηρία, που ανέδειξαν νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση. Δόθηκε βήμα σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με βραβευμένα έργα του Ευρωπαϊκού δικτύου «Eurodram» και γίνονται master classes για εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και μαθήματα θεάτρου μέσα στα σχολεία. Διευρύναμε τον απόλυτο αριθμό των θεατών μας μέσω της ιστοσελίδας μας που πρόσφατα ανακατασκευάσαμε (www.thessaliko –theatro.gr), έχουμε μόνιμη συνεργασία με την ΕΡΤ 3 και έγινε χορηγός επικοινωνίας μας η Alpha Bank. Η κοινωνική πολιτική μας εκφράζεται με την τιμολογιακή πολιτική με χαμηλά εισιτήρια για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών και με περισσότερες δράσεις, όπως δωρεάν παραστάσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Ακολουθήθηκαν στρατηγικές διαπολιτισμικής ενθάρρυνσης και κατανόησης. Οι περιοδείες και εκτός χώρας θα εδραιώσουν πάλι την παρουσία του Θεσσαλικού. Φέτος θα συμμετέχει στο φεστιβάλ του «Βουθρωτού» της Αλβανίας. Επειδή το θέατρο δεν είναι κοινωνικός θεσμός μόνο, αλλά και ζωντανός οργανισμός, πρέπει να εξελίσσεται και να αποτυπώνει την εποχή και τον κόσμο καλλιτεχνικά, για τον λόγο αυτό η κα. Σπανού φρόντισε το ρεπερτόριο να κινείται πάνω στη σύγχρονη αντίληψη του glocal (global + local) .

* Εν κατακλείδι, ποιο μήνυμα στέλνετε στους συμπολίτες σας;
- Σαν «Συμπαράταξη» αγωνιζόμαστε για μια Αυτοδιοίκηση υποταγμένη μόνο στο δίκαιο των πολιτών. Οι πολίτες να έχουμε την ωριμότητα να βλέπουμε αντικειμενικά τα πράγματα, όχι με κριτική αλλά με κρίση και με την «υπεύθυνη ψήφο μας» να διασφαλίσουμε για την πόλη μας την ευμάρεια, την παιδεία, την ειρήνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass