ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ:

Σας καλώ να κάνουμε μαζί τη Λάρισα σπουδαία ξανά

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ «ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ»

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 10:00

«Βάζουμε τέλος στη στασιμότητα 9 ετών. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε την ομάδα και μαζί με τους πολίτες θα κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.
Σε συνέντευξή του στην «Ε» ασκεί σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, την αδράνειά της στο θέμα της διεκδίκησης αντιπλημμυρικής θωράκισης για τη Λάρισα, τονίζοντας πως θυσίασε την ασφάλεια της πόλης, των κατοίκων και των περιουσιών τους στις προεκλογικές σκοπιμότητες και πως τώρα προσπαθεί να κρυφτεί.


Ο κ. Μαμάκος, που διεκδικεί με αξιώσεις τον Δήμο Λαρισαίων, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπικές μετρήσεις, φέρνοντας αέρα ανανέωσης στην πόλη, καταθέτει τις βασικές προγραμματικές θέσεις της «Λάρισας που μας αξίζει!» για μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, ανεπτυγμένη, ανθεκτική, «έξυπνη», με επένδυση στις νέες τεχνολογίες, για μια Δημοτική Αρχή που πιστεύει σε μια ολιστική ανάπτυξη -κέντρο και συνοικίες, πόλη και χωριά και απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες.
 «Η Λάρισα πνίγεται και θέλει αέρα ανανέωσης. Καλώ τους πολίτες, στις 8 Οκτωβρίου, μαζί να αλλάξουμε σελίδα, να κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά».

«Ε»: Υποθέτω πως αλλιώς σχεδιάζατε την προεκλογική περίοδο, αλλιώς προέκυψε αυτή.
Θανάσης Μαμάκος: Είναι απόλυτα λογικό να στρέφεις το ενδιαφέρον σου πρώτα και κυρίαρχα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Είναι μεγάλο το πλήγμα στον Δήμο μας και πιστεύω, δυστυχώς πως όταν ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των πληγέντων και των ζημιών που υπέστησαν, η εικόνα θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη. Έχω βρεθεί σχεδόν παντού αυτές τις ημέρες και αυτό που συναντώ είναι καταστροφή, πόνος και απογοήτευση. Δεσμεύομαι πως από την πρώτη μέρα ως δήμαρχος θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω αποτελεσματικά τους συμπολίτες μου.

«Ε»: Η Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε 6,1 εκατ. ευρώ στους πληγέντες. Εσείς τι θα κάνετε;
Θανάσης Μαμάκος: Ο κ. Καλογιάννης έχει εθιστεί στο μοίρασμα εκατομμυρίων! Δεν κόβονται εύκολα οι κακές συνήθειες.
Επί της ουσίας έρχεται να αποδεχτεί τις περισσότερες από τις προτάσεις που καταθέσαμε δημόσια πολύ πιο πριν, προσθέτοντας έναν τυχαίο αριθμό με εκατομμύρια (!) που προσδιορίζεται εντελώς στον αέρα, αφού δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή των πληγέντων. Για αυτό τον λόγο είχαμε ζητήσει άμεσα να δημιουργηθεί το Μητρώο πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου, ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος της καταστροφής και να υπολογίσουμε το κόστος με βάση την πραγματικότητα και όχι με βάση τις αναγκαιότητες μιας προεκλογικής εκστρατείας.
Θυμίζω ότι προτείναμε:
Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών για όλα τα πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιδότηση μετακινήσεων για τους συμπολίτες μας στις περιοχές που έχουν πληγεί με κάλυψη της δαπάνης από τον προϋπολογισμό του Δήμου, παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση νέων εργατικών πολυκατοικιών (μέσω ΔΥΠΑ), απαλλαγή καταβολής μισθώματος για 1 χρόνο τουλάχιστον, για τους αγρότες που μισθώνουν δημοτικά αγροτεμάχια και έχουν πληγεί και αυτόματη παράταση μισθώσεων δημοτικών αγροτεμαχίων.
Προτείναμε επιπλέον την ενίσχυση των κονδυλίων ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), το οποίο υποστηρίζει δράσεις διανομής τροφίμων και λοιπών βασικών ειδών πρώτης ανάγκης μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα 600 σημείων διανομής σε όλη τη χώρα, ενώ παρέχει και υπηρεσίες κοινωνικής ενσωμάτωσης. Στο νέο ΕΣΠΑ οι δράσεις του ΤΕΒΑ θα συνεχιστούν υπό τη Διαχειριστική Αρχή του ΟΠΕΚΑ. Και μιλάμε για προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ, που πρέπει να αξιοποιηθεί και από τον Δήμο μας.

«Ε»: Να συμπεράνω ότι συμφωνείτε με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής;
Θανάσης Μαμάκος: Δεν θα διαφωνήσω σε καμία προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων συνανθρώπων μας. Αυτό εννοείται. Αλλά θα διαφωνήσω μόνο με τη λογική της εκμετάλλευσης δράσεων αλληλεγγύης για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους. Δυστυχώς από την πλευρά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής υπάρχουν πολλά τέτοια φαινόμενα αυτές τις ημέρες.
Θέλω μόνο να σημειώσω κάτι αν μου επιτρέπετε: Στις προτάσεις του κ. Καλογιάννη, οι οποίες μετατράπηκαν σε προεκλογικό υλικό, υπάρχει και η μετεγκατάσταση των κτηνοτροφικών μονάδων εκτός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού. Ξέρετε πόσες φορές το υποσχέθηκε αυτό ο κ. Καλογιάννης; Τι τον εμπόδιζε να το κάνει 9 χρόνια;
Και γιατί πάντοτε πρέπει να φτάνουμε στο μη παραπέρα για να πάρουμε αποφάσεις και να υλοποιήσουμε δράσεις που μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα;

«Ε»: Αλλάζουν οι σχεδιασμοί μας μετά τις καταστροφές στην πόλη;
Θανάσης Μαμάκος: Προφανώς. Το πρώτο μέλημά μας δεν μπορεί να είναι άλλο από την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου από ανάλογα φαινόμενα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει τα μάτια του μπροστά στην πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, των αναγκαιοτήτων που αυτά δημιουργούν. Μπορεί να ερχόμαστε μετά από 9 χρόνια στα οποία δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από την πλευρά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική προστασία, μπορεί να έχουμε χάσει πολύ χρόνο σαν Δήμος ακολουθώντας λανθασμένες λογικές και προτεραιότητες, αλλά θα τα ξεπεράσουμε με πολλή και συστηματική δουλειά, στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις, όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Ναι, μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και θα το κάνουμε!

«Ε»: Προτάσεις υπάρχουν και πόσο επεξεργασμένες μπορούν να είναι;
Θανάσης Μαμάκος: Ξεκάθαρα ναι. Έχουμε δουλέψει πολύ υπεύθυνα σε αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμενοι με όλους τους επιστημονικούς φορείς που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά και με κορυφαίους επιστήμονες στη χώρα μας. Με ανθρώπους απόλυτα εξειδικευμένους. Πέρασε η εποχή που ο δήμαρχος νομίζει πως μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Ο κ. Καλογιάννης ακόμα αυτό δεν λέει να το καταλάβει. Για εμένα και την ομάδα μου αυτό που προέχει σε αυτή τη φάση είναι η αποκατάσταση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν. Καταθέσαμε από νωρίς δέσμη προτάσεων για την άμεση βοήθεια από την πλευρά του Δήμου στους πλημμυροπαθείς (5+2 μέτρα) και χαίρομαι που σχεδόν στο σύνολό τους έγιναν δεκτά από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, έστω με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Υπάρχει μια πρώτη βάση συνεννόησης για την επόμενη ημέρα. Προχωρήσαμε ακόμη περισσότερο και καταθέσαμε τις πρώτες προτάσεις μας για τη διαχείριση υδρομετεωρολογικών καταστροφών, που συμπληρώνουν τις 5+2 προηγούμενες πρωτοβουλίες για την άμεση βοήθεια των πληγέντων από την πλευρά του Δήμου.
Αναφέρω χαρακτηριστικά: την προμήθεια και εγκατάσταση σταθμήμετρων και παροχόμετρων για τη δημιουργία συστήματος πρόγνωσης, την τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων για τον έλεγχο των φερτών υλικών ή τη χρήση καινοτόμων αντιπλημμυρικών διατάξεων και τοιχίων ανάσχεσης πλημμύρας. Αυτά είναι έργα που μπορεί να κάνει άμεσα ο Δήμος μας και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος.
Επιτρέψτε να συμπληρώσω κάτι: Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την παρουσίαση του προγράμματός μας από τις προτάσεις μας για μια πόλη ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή. Η δέσμευσή μας για την Αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής δείχνει ακριβώς τη σημασία που δίνω σε αυτό, γιατί αν δεν νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.

«Ε»: Τελικά η Περιφέρεια ή ο Δήμος είναι αρμόδιος για τα αντιπλημμυρικά;
Θανάσης Μαμάκος: Αν ο Δήμος δεν μελετήσει, δεν προτείνει, δεν διεκδικήσει έργα, κανένας δεν θα τα κατασκευάσει. Στην προσπάθειά του ο κ. Καλογιάννης να βγει από το κάδρο των αντικειμενικών του ευθυνών, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Σου λέει «η Περιφέρεια έχει την ευθύνη της κατασκευής τέτοιων έργων άρα δε φταίω εγώ σε κάτι». Δηλαδή, αν δεν πιέσει η Δημοτική Αρχή μιας πόλης για αντιπλημμυρικά έργα, ποιος και γιατί να τα κάνει; Το πρόβλημα είναι ότι 9 ολόκληρα χρόνια, αυτή η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να «βολευτεί» πίσω από έργα που έγιναν προ 40ετίας, κάτω από άλλες συνθήκες, με άλλα πληθυσμιακά δεδομένα της πόλης και του Δήμου και αδιαφόρησε πλήρως για την εξέλιξή τους και τον εκσυγχρονισμό. Στην ουσία θυσίασε την ασφάλεια της πόλης, των κατοίκων και των περιουσιών τους στις προεκλογικές σκοπιμότητες. Θυσίασε την ουσία για το «φαίνεσθαι» και τώρα προσπαθεί να κρυφτεί. Και επειδή πάντα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία ας διαβάσει ο κ. Καλογιάννης τους Χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας ΥΠΕΚΑ -Γενική Γραμματεία Υδάτων. Από τη σελίδα 211 και μετά αναφέρονται οι δράσεις και οι αρμοδιότητες στις οποίες εμπλέκονται οι Δήμοι.
Ας ξαναβγεί λοιπόν ο αντιδήμαρχός του να μας μιλήσει για 100% θωρακισμένη πόλη…

«Ε»: Η Δημοτική Αρχή σας κατηγορεί για τοξικό κλίμα και fake news. Τι τους απαντάτε;
Θανάσης Μαμάκος: Μας κατηγορεί ο απερχόμενος Δήμαρχος, ο οποίος στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του χαρακτήρισε την παράταξή μας σαν «συμμαχία τοξικότητας» και «καταφύγιο τοξικότητας και διχασμού»; Ο κ. Καλογιάννης που με αποκάλεσε ατσαλάκωτο. Που μας είπε να βρέξουμε τους κώλους μας. Που μας μίλησε για υπονόμους. Κατηγορεί εμάς για τοξικότητα. Τον δικαιολογώ γιατί ως συνδικαλιστής 50 χρόνια, που έχει αλλάξει κόμματα και κόμματα είναι συνηθισμένος σε τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές. Και τον προσκαλώ να μας πει συγκεκριμένα πού εγώ χρησιμοποίησα τέτοιες εκφράσεις. Δεν θα το κάνω μέχρι τέλους. Θα σεβαστώ το πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Και τον καλώ να κάνει το ίδιο. Να παρουσιάσουμε τα προγράμματά μας και να μας κρίνουν οι πολίτες.
Και στην τελική τι από τα παρακάτω είναι fake news;
Δεν κράτησε κρυφό για 6 μέρες ότι ο βιολογικός δεν λειτουργεί; Δεν διενεργεί ο εισαγγελέας έρευνα για αυτό το θέμα;
Ακόμα και σήμερα ο βιολογικός δεν είναι σε πλήρη λειτουργία. Και ο ίδιος μας λέει πως λειτουργεί.
Δεν είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ; Δεν έχει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί λέει πως είναι κομματικά ανένταχτος;
Δεν έδωσε απευθείας ανάθεση σε κουρέα… για το Πάρκο των Ευχών; Δεν έδωσε απευθείας ανάθεση μέσα στις πλημμύρες σε κουκλοθέατρο;
Αυτός δεν έλεγε ότι η Λάρισα δεν έχει κανένα κίνδυνο από πλημμύρες σε γραπτή συνέντευξη;
Στο βίντεο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο δεν λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Φαλάνης πως ο ίδιος ο κ. Καλογιάννης του έδωσε τηλεφωνικά την εντολή για τη Γυρτώνη;
Ας απαντήσει επιτέλους έστω και τώρα. Είναι αλήθεια ή ψέματα;

«Ε»: Κ. Μαμάκο, εσείς δεν είστε αυτός που κατήγγειλε τον απερχόμενο δήμαρχο για παραβίαση των εκλογικών περιορισμών για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις μέρες της πλημμύρας; Δεν έπρεπε να ενημερωθούν οι πολίτες, κατά τη γνώμη σας;
Θανάσης Μαμάκος: Για να τελειώνουμε με το θέμα της προβολής του μέσα στις καταστροφές. Επειδή εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός όπως ο ίδιος και δεν ξέρω από αυτά τα παιχνίδια. Εννοείται και οφείλει ο Δήμαρχος να ενημερώνει τους πολίτες στη διάρκεια της κακοκαιρίας. Είναι καθήκον του και σωστά πράττει. Άλλο αυτό, και άλλο να κάνει προεκλογική προπαγάνδα. Τη χρησιμοποίησε σε ένα βαθμό για να κάνει σποτάκια με επαγγελματικά πλάνα, που μάλιστα τα χρησιμοποιεί τώρα στη διαφημιστική του καμπάνια. Και ρωτώ. Τι σχέση έχει η ενημέρωση των πολιτών με το να κάνει επίθεση σε εμένα ο κ. Καλογιάννης(15.09.23): Τι σχέση έχει η ενημέρωση των πολιτών με το να κάνει περιοδεία με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και να κομπάζει πως όλα τα έχει κάνει τέλεια (12.09.23); Θέλετε και άλλα; Δηλαδή όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, να έχουμε περιορισμούς και ο ίδιος μόνο να έχει το ελευθέρας να κάνει ό,τι θέλει. Ισοτιμία θέλω. Τίποτα άλλο. Και ας σταματήσει σας παρακαλώ να παριστάνει το θύμα για δήθεν απολογίες. Όλοι οι συνδυασμοί καλούμαστε σε ακρόαση από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων. Επιτέλους ας μιλήσουμε για τα προγράμματά μας, για τις προτάσεις μας, για το όραμά μας για τη Λάρισα.
Αυτός είναι 9 χρόνια δήμαρχος και δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να γαντζωθεί για άλλα 5. Δηλαδή 14. Και αλήθεια γιατί τέτοια εμμονή; Μήπως έχει κάποιες… εκκρεμότητες;

«Ε»: Αν σας ζητούσαμε μια λέξη που χαρακτηρίζει κατά τη γνώμη σας τη Δημοτική Αρχή τι θα λέγατε;
Θανάσης Μαμάκος: Στασιμότητα. Αυτό χαρακτηρίζει αυτή τη Δημοτική Αρχή.
Και μιλάμε για 9 ολόκληρα χρόνια! Κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης δεν μπήκε σε τροχιά επίλυσης. Ε! δεν μπορείς να μιλάς για «απογείωση» όταν κουβαλάς τόσες πληγές.
Από το κυκλοφοριακό που μεγεθύνεται, τη στάθμευση για την οποία ακόμα, 9 χρόνια μετά, αναζητούνται χώροι για τα περίφημα περιφερειακά πάρκινγκ, τις γραμμές των τρένων που τις ξέχασε μέχρι να του το θυμίσει το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το Τελωνείο που συνεχίζει να επιβαρύνει με δεκάδες μεγάλες νταλίκες την πόλη, την υποβάθμιση των συνοικιών που η τελευταία καταστροφή έδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο.
Αν λοιπόν σε 9 χρόνια δεν υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια για επίλυση κάποιων από τα βασικά θέματα της πόλης, γιατί ζητάς από τους πολίτες να σου χαρίσουν άλλα 5;
14 χρόνια στασιμότητας είναι πολλά.

«Ε»: Ο δικός σας σχεδιασμός ποιος είναι;
Θανάσης Μαμάκος: Είναι προφανές ότι η αποκατάσταση των πληγών που άφησαν πίσω οι πλημμύρες, η ανασυγκρότηση των περιοχών και των χωριών του Δήμου και η ασφάλειά τους από μελλοντικές κρίσεις είναι κυρίαρχη προτεραιότητα.
Από εκεί και έπειτα θα προχωρήσω στην υλοποίηση των προτάσεών μας, συγκροτημένα και με σωστό σχεδιασμό γιατί πρέπει να κερδίσουμε πίσω το χαμένο χρόνο.

«Ε»: Μπορείτε να μας περιγράψετε όσο το δυνατόν συντομότερα τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας . Τι να περιμένουμε δηλαδή αν οι πολίτες σας δώσουν την εντολή στις 8 Οκτωβρίου;
Θανάσης Μαμάκος: Ό,τι έχουμε υποσχεθεί αυτό θα κάνουμε:
Για το Πράσινο και την κλιματική αλλαγή:
* Αντιδημαρχία Κλιματικής Αλλαγής.
* Αγκάλιασμα του Πηνειού με δημιουργία εσπλανάδας (πράσινης παραποτάμιας διαδρομής) και πράσινου δακτυλίου.
Για την Καθαριότητα:
* Ανταποδοτική ανακύκλωση με οικονομικές επιβραβεύσεις για επιχειρήσεις και κατοίκους.
* App για εύκολη και αποτελεσματική αποβολή των απορριμμάτων.
Για το Κυκλοφοριακό:
* Σύνδεση των πυλών εισόδου – εξόδου της πόλης με δυνατότητα παράκαμψης του κέντρου.
* Ενίσχυση των υπαρχόντων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και εισαγωγή του τραμ στην πόλη.
* Δημιουργία εκτεταμένου και ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.
Για τη Στάθμευση:
* Δημιουργία περισσότερων από 6.000 θέσεων στάθμευσης σε όλη την πόλη & minibus που θα τις συνδέει με το κέντρο.
* Χωροθέτηση θέσεων βραχυχρόνιας στάθμευσης, στις κύριες οδούς, σε απόσταση βαδίσματος από το κέντρο.
Για τον Πολιτισμό:
* Larissa city pass - Κάρτα πολιτισμού για την πρόσβαση των νέων σε σινεμά, μουσεία, θέατρα, μαθήματα χορού κ.α.
Για την Ανάπτυξη:
* Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τελωνείου για τη δημιουργία hub καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων.
Ισόρροπη ανάπτυξη - Κοινωνική συνοχή:
* Παρατηρητήριο συνοικιών για διαρκή παρακολούθηση των αναγκών.
* «Βοηθός του Δημότη» για άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, πράσινο και αστικό εξοπλισμό.
* Αναβάθμιση του αστικού χώρου με εκτεταμένες αναπλάσεις.
Έξυπνη πόλη:
* Εισαγωγή ψηφιακού εργαλείου αξιολόγησης του Δήμου.
* Εισαγωγή εφαρμογής ενημέρωσης κοινού για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης και τις συνθήκες κυκλοφορίας.
* Λειτουργία πλατφόρμας υποβολής και παρακολούθησης των αιτημάτων του πολίτη και onlinechat για να έχει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας.
* Εισαγωγή του συστήματος IoT (Διαδικτύου των Πραγμάτων) για τη διαρκή ενημέρωση του κατοίκου για όλες τις λειτουργίες της πόλης.
Αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι για όλα αυτά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας.

«Ε»: Κε Μαμάκο, αν σας σταματήσει κάποιος στον δρόμο και σας ρωτήσει: «Πες έναν λόγο για να σε ψηφίσω», τι θα του απαντούσατε;
Θανάσης Μαμάκος: Επειδή η Λάρισα πνίγεται και θέλει αέρα ανανέωσης.
Με νέα πρόσωπα, φρέσκιες ιδέες, μοντέρνες αντιλήψεις. Με συγκροτημένο σχέδιο άμεσα εφαρμόσιμο. Με πρόγραμμα που το έχουμε παρουσιάσει λεπτομερώς. Στις 8 Οκτωβρίου οι Λαρισαίοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν 14 χρόνια μετριότητας ή μια νέα, ψηφιακή, καθαρή, έξυπνη Λάρισα. Μία Λάρισα πρωταγωνίστρια.
Ο κ. Καλογιάννης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Τους καλώ λοιπόν να αλλάξουμε σελίδα. Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων θα κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass