Αγγελική Παναγιωτακοπούλου Δαλαμπύρα: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανθρώπινη πόλη» του Έκτορα Νασιώκα

«Οραματιζόμαστε μια Λάρισα φιλική στον πολίτη»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 22:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:20
 
 
Γόνος πολιτικών οικογενειών του προοδευτικού χώρου με μακρά ιστορία στην αυτοδιοίκηση, αγωνίστρια και αυτή της ζωής, καταξιωμένη επαγγελματίας «φαρμακοποιός του πάγκου», όπως η ίδια σημειώνει με πάθος, η Αγγελική Παναγιωτακοπούλου Δαλαμπύρα κατέρχεται στον στίβο των δημοτικών εκλογών διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Λαρισαίων.
Πρωτοστάτρια στη συγκρότηση της ανεξάρτητης παράταξης για τον Δήμο Λάρισας υποστηρίζει ότι η εμπειρία του Έκτορα Νασιώκα «θα βοηθήσει στην αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων για έναν Δήμο Λαρισαίων που να απαντά στις προκλήσεις του αύριο» και θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία δικτύων κοινωνικής προστασίας μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς χωρίς μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις με σκληρή δουλειά και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
* Σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης της πολιτικής και των πολιτικών, ακόμα και στην αυτοδιοίκηση, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε και μάλιστα για πρώτη φορά με τα κοινά και να εκτεθείτε στην κρίση των συνδημοτών σας;
- Κατάγομαι από μια οικογένεια με πολιτικές καταβολές και αγώνες για την τοπική αυτοδιοίκηση, το ενδιαφέρον λοιπόν για τα κοινά προϋπήρχε μέσα μου. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν δραστηριοποιήθηκα ενεργά δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσα το κοινωνικό πολιτικό γίγνεσθαι. Είχα και έχω άποψη απλώς η μέχρι τώρα κατάσταση σαφώς και δεν με εξέφραζε.
Η έκπτωση της πολιτικής δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια. Ήταν μια εξελικτική διαδικασία που η κρίση την έκανε πιο εμφανή. Η στενή σχέση αυτής της πολιτικής με την τοπική αυτοδιοίκηση, οι επιλογές της οποίας γινόταν ως τώρα με σαφή κομματικά κριτήρια δεν συμβαδίζει με τις προσωπικές μου πεποιθήσεις.
Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να επιλέξει αυτοδιοικητική λύση με γνώμονα καθαρά την επιλογή προσώπων. Γι’ αυτό τον λόγο συμμετείχα από την πρώτη στιγμή μαζί με άλλους συμπολίτες μου στη δημιουργία μιας παράταξης ανεξάρτητης για τον Δήμο Λάρισας. Οι εκλογές για τον Δήμο δίνουν την ευκαιρία να αναζητήσουμε την ελπίδα για μας και τα παιδιά μας, να σπάσουμε την αδράνεια και τη στασιμότητα που επικρατεί στην πόλη μας και να ανατρέψουμε τη σημερινή παρακμιακή της πορεία.
* Γιατί με τον Έκτορα Νασιώκα;
- Σε μια περίοδο ύφεσης με πενιχρούς πόρους εκ προοιμίου, απούσα κεντρική χρηματοδότηση, πρώτιστη ανάγκη για τον δήμο είναι η χρηστή διαχείριση και διοίκηση από ανθρώπους που μπορούν αποδεδειγμένα να την εγγυηθούν. Ο Έκτορας Νασιωκας διαθέτει όλα εκείνα τα εφόδια από την πορεία του, στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή που τον καταξιώνουν στη συνείδηση κάθε Λαρισαίου. Είναι ένας έντιμος πολιτικός με ανθρωπιά αλλά και ικανός για μεγάλες ρήξεις και συγκρούσεις όταν το απαιτούν οι συνθήκες με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.
Η εμπειρία του θα μας βοηθήσει επίσης στην αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων για ένα Δήμο Λαρισαίων που να απαντά στις προκλήσεις του αύριο, με συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι της αστικής ανάπτυξης ένα Δήμο αλληλέγγυο, συνεκτικό, έξυπνο, προσβασιμο, καινοτόμο, ανθρωποκεντρικό.
* Ανθρώπινη πόλη το μότο του συνδυασμού σας. Διακρίνετε ότι απουσιάζει από την πόλη το ανθρώπινο πρόσωπο και τι θα αλλάξετε εν εκλεγεί ο συνδυασμός σας;
- Νιώθω δικαιωμένη και περήφανη για την ονομασία «Ανθρώπινη πόλη» την οποία δώσαμε στην παράταξή μας, στην επιλογή της οποίας κι εγώ συμμετείχα, ως μέλος της επιτροπής πρωτοβουλίας. Δεν αποτελεί κανενός είδος αιχμής εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής πράγμα που δεν συνάδει με το πολιτικό μας ήθος. Για μας η λέξη «Ανθρώπινη» έχει βαθύτερη σημειολογία, αντανακλά τις αρχές και τις αξίες μας. Δίνουμε ένα μήνυμα ανθρωποκεντρικό. Οραματιζόμαστε μια πόλη φιλική προς τον πολίτη ιδιαίτερα σ’ αυτούς με προβλήματα όπως τα άτομα με αναπηρία, οι τυφλοί, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και μαζί με τη δική τους συμβολή και συμμετοχή φιλοδοξούμε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
Ο δήμος μπορεί να αποτελέσει οχύρωμα κοινωνικής προσφοράς σκύβοντας πάνω στους ανέργους, στους αστέγους, στους ανασφάλιστους, στις μονογονεϊκές οικογένειες. Σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν δίκτυα κοινωνικής προστασίας μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς.
* Πώς θα συμβάλετε για την επίτευξη των στόχων της κοινής προσπάθειας για τη βελτίωση της Λάρισας ως δημοτικός σύμβουλος;
- Προσωπικά συμμετέχω πρώτη φορά ενεργά στην εκλογική διαδικασία με γνώμονα την προσφορά στον πολίτη και την πόλη. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της περίθαλψης και των δομών που μπορούν να σχεδιαστούν ώστε ο δήμος να συμβάλει στην αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας. Λόγω της μακρόχρονης προσωπικής μου επαφής με τον πάσχοντας συνάνθρωπο γίνομαι συχνά αποδέκτης όλων των προβλημάτων και δυσλειτουργιών της καθημερινότητας στη διοίκηση, την παιδεία, την οικονομία, τον πολιτισμό.
Σε μια περίοδο έκπτωσης των αξιών και διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, ως εκφραστής των παραπάνω προβλημάτων, δεν χρειάζονται μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις. Η συμβολή μου στην επίτευξη των στόχων για τη βελτίωση της πόλης μας θα είναι η σκληρή δουλειά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης.
 
Ποια είναι...
Η Αγγελική Παναγιωτακοπούλου Δαλαμπύρα είναι ανιψιά του αείμνηστου Αθανασίου Παναγιωτακόπουλου ιατρού χειρουργού από τα ιστορικά στελέχη του προοδευτικού χώρου υποψήφιου δημάρχου Λάρισας και επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου. Είναι το γένος Χονδρονάσιου γόνος του αείμνηστου Αλέκου Χονδρονάσιου ιστορικού δημάρχου Λάρισας. Από μικρή μεγαλωμένη σε περιβάλλον συνυφασμένο με αγώνες για την τοπική αυτοδιοίκηση με αρχές για ισονομία και δημοκρατία. Αγωνίστρια και αυτή της ζωής καταξιωμένη επαγγελματίας «φαρμακοποιός του πάγκου» σε καθημερινή επαφή με τον πάσχοντα πολίτη.
Είναι μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον ιατρό καρδιολόγο Δαλαμπύρα Παναγιώτη. Επιστέγασμα αυτών και η συμμετοχή της στη δημιουργία μιας παράταξης από την πρώτη στιγμή συνυφασμένη με τις οικογενειακές της αρχές την «Ανθρώπινη πόλη» με εμπνευστή τον Έκτορα Νασιώκα. Μια παράταξη ανεξάρτητη ευρύτερη χωρίς κομματική εξάρτηση με γνώμονα την ανατροπή του Δήμου Λάρισας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass