Βασίλης Ευθυμιάκος: ΕΒΓΕ Grafix!

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Απρ 2016 1:09

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο, αλλά γρήγορα τα βήματα του τον έφεραν πίσω στη γενέτειρα του τη Λάρισα. Η αναζήτηση μιας καλύτερης καθημερινότητας για εκείνον και την οικογένεια του, ήταν το αρχικό ζητούμενο για τον art director της εταιρείας Grafix, Βασίλη Ευθυμιάκο, όμως η δικαίωση ήρθε και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η απονομή επαίνου στα βραβεία ΕΒΓΕ, στην κατηγορία δημιουργίας ιστοσελίδας αυτοπροβολής, δηλαδή για την σελίδα www.grafix.gr, αποδεικνύει ότι η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά, επιβραβεύονται αδιακρίτως.

Τα βραβεία ΕΒΓΕ αποτελούν τα μεγαλύτερα βραβεία γραφιστικής στην Ελλάδα, ενώ ο έπαινος του κ. Ευθυμιάκου είναι το πρώτο βραβείο που κερδίζει Λαρισαίος γραφίστας. Ο ίδιος σχεδίασε το site, και την υλοποίηση του ανέλαβε ο επίσης Λαρισαίος συνεργάτης του Νίκος Γραμουστιάνος. Πως δέχτηκαν αυτή την διάκριση; Φυσικά, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, δεδομένου ότι είναι η πιο σημαντική στο χώρο, σε πανελλαδικό επίπεδο και η δουλειά τους ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές άλλες συμμετοχές, υψηλού επιπέδου. «Είχα στείλει και στο παρελθόν δουλειές μου στα ΕΒΓΕ, αλλά φέτος το πήρα πιο «ζεστά». Άλλωστε, και μόνο το ότι όλες οι συμμετοχές μπαίνουν στην ετήσια έκδοση των βραβείων, είναι σημαντικό γιατί είναι μια έκδοση που βλέπουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου στην Ελλάδα».

Το design στην Ελλάδα αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και μάλιστα, υπάρχουν εταιρείες που διαπρέπουν ακόμη και στο εξωτερικό για τις δουλειές τους. «Το ελληνικό design είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» λέει ο Β. Ευθυμιάκος. «Σε τοπικό επίπεδο, εννοώντας την περιοχή της Λάρισας, τα πράγματα δυσκολεύουν όχι τόσο γιατί δεν είναι υπάρχουν οι ιδέες αλλά γιατί συνήθως δεν δίνεται ο κατάλληλος χώρος στους designers για να δημιουργήσουν».

 

*Ο Βασίλης Ευθυμιάκος έχει σπουδάσει γραφιστική στο Kingston College του Λονδίνου και έχει εργαστεί ως web designer σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας της Βρετανίας στο χώρο της γραφιστικής, την LBi.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass