ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΣΤΗΝ «Ε»

Μεγάλη κεντροδεξιά να ξαναγίνει η ΝΔ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Νοε 2015 21:16

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

«Η δική μου συνταγή για να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα βασίζεται σε πέντε βασικές αρχές της πολιτικής μας, τα 5Α» επισημαίνει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Ε» ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης μεθαύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στη Λάρισα και θα μιλήσει, στις 8 το βράδυ, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο «Διβάνι».

Ανάπτυξη, ανανέωση, αναδιάρθρωση του κράτους, αριστεία, αξιοπιστία, συνιστούν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη «συνταγή» της επιτυχίας. Ενώ, όσον αφορά ειδικά την «εσωτερική αναδιάρθρωση» της ΝΔ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να γίνει ένα κόμμα «θεσμοκεντρικό» από «προεδροκεντρικό» που είναι σήμερα και θεωρεί, εκ των ων ουκ άνευ, τη συμμετοχικότητα των πολιτών προκειμένου η ΝΔ να γίνει ένα «ανοιχτό κόμμα». Μία «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα αποτελεί «στήριγμα» για τη μεσαία τάξη» όπως τονίζει με έμφαση.

«Επεξηγώντας» το περιεχόμενο της αλλαγής που επιθυμεί για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι: το πρώτο Α αφορά στη Νέα Δημοκρατία. Είναι η Ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική και δραστική ανανέωση. Η ίδια η διαδικασία ανοιχτής εκλογής μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή την ανανέωση πράξη. Το δεύτερο είναι η Ανάπτυξη. Ανάπτυξη στην κεντροδεξιά ιδεολογία σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, νέες θέσεις εργασίας, επιχειρηματικότητα, δημοσιονομική σταθερότητα, ρευστότητα, περιορισμό της γραφειοκρατίας και τέλος ίσες ευκαιρίες και ίσοι κανόνες στο παιχνίδι. Το τρίτο Α είναι ένα Α το οποίο εγώ έχω βαθιά στην καρδιά μου και είναι η Αναδιάρθρωση του κράτους. Η αναδιάρθρωση του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για να πετύχουν όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις. Το τέταρτο Α είναι το Α της Αριστείας. Και όταν μιλάω για αριστεία σκέφτομαι μόνο την παιδεία. Και τέλος το πέμπτο Α αφορά στην Αξιοπιστία. Αξιοπιστία στο εσωτερικό γιατί αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι ότι το πολιτικό σύστημα έχει πάρει διαζύγιο από τους πολίτες, αλλά Αξιοπιστία και στο εξωτερικό. Θέλω μία Ελλάδα υπερήφανη, μία Ελλάδα στην οποία ο Πρωθυπουργός της όταν πηγαίνει στο εξωτερικό και στέκει απέναντι σε ένα ξένο ακροατήριο δεν θα μας εκθέτει όπως μας εξέθεσε ο κύριος Τσίπρας στην επίσκεψή του στην Αμερική.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, αναφερόμενος στις εσωκομματικές αλλαγές που κατά την άποψή του πρέπει να γίνουν, παρατηρεί ότι η παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνεται από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από τις οργανώσεις βάσης στο Συνέδριο. «Με σύγχρονες δομές και αμφίδρομη επικοινωνία μπορούμε να παράγουμε με τους πολίτες και να διαχέουμε στους πολίτες τις πολιτικές εκείνες που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη» επισημαίνει ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει για μία ακόμη φορά στην αναγέννηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα, υπογραμμίζοντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να «τελειώσει» το «κλειστό κόμμα» και η ΝΔ να γίνει εκ νέου στήριγμα της μεσαίας τάξης. Και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θεωρεί τη συμμετοχικότητα ως απαραίτητη προϋπόθεση. «Η συμμετοχή των πολιτών στο ανοιχτό κόμμα είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη διαμόρφωση και διάχυση αποτελεσματικών πολιτικών» αναφέρει με έμφαση.

Όσον αφορά δε στο νέο μοντέλο ηγεσίας που έχει ως στόχο να εδραιώσει στη ΝΔ υπογραμμίζει ότι αυτό θα πρέπει να είναι πλέον «θεσμοκεντρικό» και όχι «προεδροκεντρικό». «Ο πρόεδρος δεν επιβάλλει, είναι καταλύτης» δηλώνει χαρακτηριστικά. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με αμφίδρομες διαφανείς διαδικασίες, λογοδοσία, αξιολόγηση. Ο πρόεδρος θα έχει θητεία και θα αξιολογείται από τα μέλη.

Ακόμη προσθέτει ότι θέλει να προωθήσει καταστατικές αλλαγές ώστε να κατοχυρωθεί η συμμετοχή των μελών στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών. Όχι στο 100%, διευκρινίζει, αλλά σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ώστε να δώσουμε επαρκές κίνητρο στις τοπικές κοινωνίες να συμμετέχουν στα δρώμενα της Ν.Δ. Θεωρώ, προσθέτει, ότι πρέπει να υπάρχει πάντα και ένα “φίλτρο” από πλευράς Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορεί να αξιολογεί υποψηφιότητες με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Ε» επισημαίνει την ανάγκη προστασίας του αγροτικού τομέα από την υπερφορολόγηση. «Προτιμώ να αυξήσουμε τον φόρο στο σκληρό αλκοόλ και στα τσιγάρα παρά να αυξάνουμε τη φορολόγηση στους αγρότες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να υπερφορολογεί όλη την παραγωγική διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε καταστροφή.

ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Στη Λάρισα

ο Κυριάκος

Μητσοτάκης

Στη Λάρισα θα βρίσκεται μεθαύριο Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο «Διβάνη».

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και των επαφών του με την κοινωνία, ξεκινώντας σήμερα από τη Μαγνησία, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Στη Λάρισα θα έρθει μετά το μεσημέρι και το πρόγραμμά του, εκτός από τη βραδινή ομιλία, περιλαμβάνει και επίσκεψη στις 2.30 μ.μ. στη Βιοκαρπέτ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass