ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ταξίδι. Ασφάλιση;

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2014 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:44
ΑΘΗΝΑ
Σημαντική προστασία από διάφορα απρόοπτα –από τα πιο απλά έως και τα πιο σημαντικά- που μπορεί να μας τύχουν κατά τη διάρκεια των διακοπών προσφέρουν τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης.
Πρόκειται για ειδικά ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία προσφέρονται είτε μόνο για ένα ταξίδι είτε για πολλαπλά ταξίδια σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να κάνει ο καθένας που ετοιμάζεται να ταξιδέψει, από μικρά παιδιά έως και άτομα 75 περίπου ετών. Εκτός, όμως, από τα ατομικά προγράμματα υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία που κάνουν ομαδικές ασφαλίσεις, ειδικά στην περίπτωση ταξιδιών με γκρουπ.
Όπως ακριβώς τα προγράμματα ασφάλισης υγείας, όλα τα προϊόντα ταξιδιωτικής ασφάλισης, τα οποία καλύπτουν ασθένειες εξαιρούν τις παθήσεις που προϋπήρχαν της έναρξης του ταξιδιού και τα χρόνια προβλήματα υγείας. Επίσης δεν αποζημιώνουν περιστατικά ασθενείας σε περίπτωση που το ταξίδι έγινε πάρα την απαγόρευση κάποιου γιατρού. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα όρια των καλύψεων ειδικά αν η ασφάλιση γίνει μέσω ομαδικού προγράμματος και βέβαια στις απαλλαγές και τις εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς πρόγραμμα.
Τι καλύπτουν:
 - Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες
Περιέχονται καλύψεις όπως: Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, έξοδα μεταφοράς και παραμονής συνοδού σε περίπτωση νοσηλείας. Κάλυψη εισιτηρίων έκτακτης επιστροφής του ασφαλισμένου, έξοδα μεταφοράς σωρού σε περίπτωση θανάτου κ.ά.
 - Αποσκευές και ταξιδιωτικά έγγραφα
Σε αυτή την ομάδα περιέχονται καλύψεις όπως: Αποζημιώσεις κλοπής ή ζημιάς των αποσκευών και των αντικειμένων εντός των αποσκευών, αποζημίωση για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης μετά από καθυστέρηση παράδοσης των αποσκευών, παροχή μετρητών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των χρημάτων κ.ά.
 - Προσωπικό ατύχημα
Σε αυτή την ομάδα εντοπίζουμε καλύψεις όπως: Καταβολή αποζημίωσης στους δικαιούχους σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καταβολή αποζημίωσης στον ασφαλισμένο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας ή μόνιμης μερικής ανικανότητας.
 - Λοιπές καλύψεις
Πολλά προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να περιέχουν και άλλες καλύψεις όπως: Προσωπική αστική ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών σε τρίτους, από τον ίδιο ή μέλη της οικογένειάς του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αποζημιώσεις λόγω διακοπής, καθυστέρησης ή ακύρωσης του ταξιδιού κ.ά.
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
 Το ύψος του ασφαλίστρου των ταξιδιωτικών ασφαλίσεων επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως: Το πλήθος των καλύψεων, τα κεφάλαια με τα οποία καλύπτονται οι διάφοροι κίνδυνοι, αν οι καλύψεις αφορούν ατύχημα ή ασθένεια ή και τα δύο, ο τρόπος αποζημίωσης, τα όρια ηλικίας και βέβαια η χώρα την οποία θα επισκεφτείτε καθώς κάθε χώρα έχει ξεχωριστούς κινδύνους ενώ κάποιες εξαιρούνται τελείως από την ασφάλιση λόγω π.χ. πολέμου, ή συγκρούσεων. Σε κάθε περίπτωση πάντως το κόστος μια απλής ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να ξεκινήσει από τα 20-30 ευρώ αν πρόκειται για ένα ταξίδι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μια ετήσια ταξιδιωτική ασφάλιση κοστίζει περίπου 180 με 200 ευρώ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass