FAN FICTION: Εκείνος ο Wolverine τι απέγινε τελικά;

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2017 19:42

Ένας από τους γνωστότερους ήρωες των κόμικς, ο Wolverine μετράει ήδη σαράντα χρόνια παρουσίας στον χώρο και τις προηγούμενες ημέρες απολαύσαμε στους κινηματογράφους την τελευταία του ταινία, το «Logan» (για την οποία γράφαμε εδώ τον περασμένο Δεκέμβριο).

Ρίχνοντας, όμως, μια ματιά στα πρόσφατα κόμικς της Marvel παρατηρούμε ότι έχει εξαφανιστεί από την επικαιρότητα εδώ και τρία σχεδόν χρόνια. Πού εξαφανίστηκε ο ήρωας που μέχρι πρόσφατα είχε δυο-τρία δικά του περιοδικά και επιπλέον συμπρωταγωνιστούσε σε κάθε περιοδικό X-Men και Avengers που υπήρχε;
Για όσους γνώρισαν τον Wolverine πρώτη φορά μέσα από τις πρόσφατες ταινίες X-Men, πρόκειται για έναν τύπο που γεννήθηκε γύρω στο 1880 και είχε μια σειρά από ιδιαίτερες δυνάμεις. Μία από αυτές ήτανε η ανοσία σε όλες τις ασθένειες και η αναγέννηση από κάθε τραυματισμό. Αποτέλεσμα αυτών των ιδιοτήτων ήτανε να γερνάει με πολύ αργούς ρυθμούς, μοιάζοντας σήμερα με έναν πενηντάρη το πολύ. Ο Wolverine έχει ζήσει τα πάντα: πήρε μέρος στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, έγινε σαμουράι στην Ιαπωνία, μέρος του υποκόσμου της Άπω Ανατολής, και κατέληξε τα τελευταία χρόνια να είναι μέλος των X-Men, των μεταλλαγμένων σούπερ ηρώων.
Στους αναγνώστες άρεσε η ιδέα ενός κοντού, τριχωτού και καβγατζή τύπου και με τα χρόνια ο Wolverine εμφανίστηκε σε κάθε περιοδικό της Marvel. Ένα μεγάλο υπέρ για τους μετέπειτα συγγραφείς των περιπετειών του ήταν ότι ο ήρωάς μας έπασχε από αμνησία, δε θυμόταν το παρελθόν του, και γι’ αυτό ο κάθε συγγραφέας μπορούσε να του «φορτώσει» ό,τι ιστορία είχε όρεξη να γράψει, έχοντας εξασφαλισμένη την επιτυχία από την αρχή, μιας και θα εκμεταλλευόταν τη φήμη ενός τόσο αγαπητού χαρακτήρα. Κάτι σαν τον Ηρακλή τον δικό μας, δηλαδή, που οι αρχαίοι συγγραφείς του απέδιδαν όλο και περισσότερα κατορθώματα με το πέρασμα των αιώνων...
Μέχρι που εκεί γύρω στο έτος 2000 είχε παραγίνει το κακό με τις αυθαίρετες ιστορίες γύρω από το παρελθόν του, και οι καλύτεροι συγγραφείς της Marvel εξέδωσαν μια μίνι σειρά, την Origin, όπου εξιστορούνταν η καταγωγή του ήρωα και τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Τα χρόνια πέρασαν, η ιστορία του Wolverine μπήκε σε μια πιο «αυστηρή» σειρά, αλλά η υπερβολική δημοφιλία του χαρακτήρα έφτασε να γίνεται πρόβλημα για τους συγγραφείς, που αποφάσισαν να στρέψουν την ιστορία σε μια εντελώς νέα κατεύθυνση. Το 2014 με τη μίνι σειρά Death Of Wolverine, φτάσαμε στο τέλος των περιπετειών του ήρωα, με αποκορύφωμα τον θάνατό του. Και εδώ λύνεται μια μεγάλη απορία σε όλους όσοι παρακολουθούσαμε τις ιστορίες του Wolverine: Πώς θα μπορούσε να πεθάνει κάποιος που είναι ουσιαστικά άτρωτος στα πάντα; Η απάντηση είναι η ασφυξία, καλυμμένος με το πιο ισχυρό μέταλλο που υπάρχει στον κόσμο των κόμικς, το Αδαμάντιο.

 

Logan3


Ο Wolverine προσπαθώντας να σώσει κάποιους μεταλλαγμένους που οι κακοί επιστήμονες του Weapon X είχανε μετατρέψει σε πειραματόζωα διέλυσε το εργαστήριό τους, θυσιάζοντας τον εαυτό του στην πορεία, χαρίζοντας στους αναγνώστες του έναν ηρωικό θάνατο του αγαπημένου τους ήρωα, αν και δεν ήτανε ακριβώς αυτό που θα περίμεναν.

 

Logan2

 

Δεν ξεμπερδέψαμε έτσι εύκολα, όμως, μαζί του, καθώς κατά την απουσία του ανέλαβαν το ρόλο του στην ομάδα των X-Men όχι ένας, αλλά τρεις καινούριοι Wolverine. Έχουμε τον Old Man Logan, μια ηλικιωμένη εκδοχή του ήρωά μας από το μακρινό μέλλον, τον Sabretooth, τον μεγαλύτερο εχθρό του, που τώρα μάχεται στο πλευρό των «καλών» καθώς και την X-23, τον θηλυκό κλώνο του (που εμφανίζεται και στην ταινία) που σαν φόρο τιμής στον νεκρό ήρωα φόρεσε τη στολή του και συνεχίζει το έργο του στο όνομά του.
Απ’ ό,τι φαίνεται οι X-Men δεν θα ήταν οι ίδιοι χωρίς έναν χαρακτήρα σαν τον Wolverine, και η εκδοτική εταιρία δεν ήθελε να αφήσει τους αναγνώστες της παραπονεμένους...
Προς το παρόν οι ιστορίες με τους αντικαταστάτες του αρέσουν στο αναγνωστικό κοινό, και η εκδοτική εταιρία δε σκοπεύει να αλλάξει κάτι στο προσεχές μέλλον. Μόλις, όμως, αρχίσουν να στερεύουν οι ιδέες των συγγραφέων, θα περιμένουμε σίγουρα τη μεγαλειώδη επιστροφή του Wolverine μετά βαΐων και κλάδων, με κάποια πειστική δικαιολογία για το πώς επέζησε και πού βρισκόταν τόσα χρόνια.
Ελπίζουμε να μην αργήσει πολύ να γίνει αυτό...

 

• Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass