FAN FICTION: Το Flycraft έφερε την άνοιξη στα κινητά μας

Δημοσίευση: 10 Απρ 2017 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Απρ 2017 20:33

Και ενώ ο χειμώνας προσπαθεί να παίξει τα τελευταία του χαρτιά με κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά, ο Λαρισαίος developer Χάρης Καλογήρου περνάει στην αντεπίθεση φέρνοντας στα κινητά μας το σήμα κατατεθέν της άνοιξης: Την Πασχαλίτσα!


Μετά την τεράστια επιτυχία στην BlackBerry, το παιχνίδι FlyCraft κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου δωρεάν και για κινητά Android και iOS (www.applk.co/flycraft). Πρωταγωνιστεί ο Herbie, μια πασχαλίτσα στρουμπουλή και τεμπέλα, που δεν μπορεί να πετάξει με τα δικά του φτερά και χρειάζεται τη βοήθεια του παίκτη για να πραγματοποιήσει θεαματικές πτήσεις στο δάσος. Θα χρειαστεί να κατασκευάσεις μια σειρά από θεότρελες ιπτάμενες μηχανές, να τις καθοδηγήσεις αποφεύγοντας τα εμπόδια και να ξεκλειδώσεις διάφορα αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις το παιχνίδι. Στόχος είναι να καταφέρει ο Herbie να πετάξει σε όσο μεγαλύτερη απόσταση γίνεται κάνοντας hi-score πριν συγκρουστεί το όχημά του.

 

F2

 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι άκρως εθιστικό και φαινομενικά δύσκολο, που όσο περισσότερο παίζεις και εξοικειώνεσαι με το περιβάλλον του αρχίζεις να ξεδιπλώνεις το ταλέντο και τις γνώσεις σου στην αεροδυναμική, να συναρμολογείς καινούρια οχήματα και να δοκιμάζεις νέες ιδέες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα συναρπάσει τον παίκτη και θα τον κάνει να περάσει την ώρα του δημιουργικά.

 

F3

 

Επιπλέον, ο παίκτης μπορεί να κινηματογραφεί τις πτήσεις (και τις συγκρούσεις) του και να τις μοιράζεται με τους φίλους του στο YouTube και στο EveryPlay, ή να ανεβάζει τα score στα social media.
Το παιχνίδι ήδη έχει πάρει αρκετές καλές κριτικές από την πρώτη εβδομάδα παρουσίας του στα app stores, και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουμε κι εμείς τις αερομηχανικές μας ικανότητες.

 

Λαρισινή παρουσία στον χώρο των παιχνιδιών

XARHS

 

Η αρχή έγινε το 2012 με το παιχνίδι Pop Corny. Ο Χάρης Καλογήρου με μια ομάδα Ελλήνων συνεργατών εκπροσώπησε τη χώρα μας στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με το παιχνίδι του να κάνει το γύρο του κόσμου στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να κερδίζει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες διεθνώς.
Μέσα από την εταιρία του Nlogn με έδρα τη Λάρισα παρουσίασε μια σειρά από εφαρμογές με μεγάλη απήχηση, μέχρι που το 2012, αμέσως μετά την κυκλοφορία του Pop Corny, πήρε μέρος στην πρόκληση του Ludum Dare, της μεγαλύτερης διεθνούς κοινότητας κατασκευαστών παιχνιδιών. Εκεί το ζητούμενο ήταν να κατασκευάσεις ένα παιχνίδι από την αρχή μέσα σε ένα μήνα, να το κυκλοφορήσεις και να κερδίσεις έστω και ένα δολάριο. Ήταν ευκαιρία να φέρει εις πέρας μία από τις πολλές ιδέες του, το παιχνίδι FlyCraft, και να το ολοκληρώσει σε χρόνο ρεκόρ.
Mια εύκολη λύση θα ήταν η χρήση κάποιας Game Engine. Οι Game Engines είναι έτοιμα πακέτα λογισμικού που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για τη δημιουργία παιχνιδιών, όπου περιλαμβάνουν βιβλιοθήκες που μπορούν να προστεθούν στα παιχνίδια τους και να τροποποιηθούν για να κερδίσουν χρόνο. Ο Χάρης, όμως, για το FlyCraft προτίμησε να αποφύγει τις «ετοιματζίδικες» λύσεις και κατασκεύασε τη δική του Game Engine από το μηδέν, μιας και είχε το μεράκι και τις απαραίτητες γνώσεις.
Το παιχνίδι Pop Corny κυκλοφόρησε για τα κινητά BlackBerry με μεγάλη επιτυχία, και με αφορμή αυτό ξεκίνησε και η επιτυχημένη συνεργασία του Λαρισαίου με την BlackBerry που οδήγησε στην δημιουργία του FlyCraft, μέχρι που φέτος ήρθε η ώρα του Android και του iOS να φιλοξενήσουν το νέο του παιχνίδι και να το κάνουν γνωστό στο ευρύτερο κοινό.
Παράλληλα ο Χάρης δεν σταματά να δημιουργεί έχοντας ιδρύσει την τελευταία χρονιά, και πάλι στην πόλη μας, ένα διεθνές τεχνολογικό startup με την ονομασία Vleepo με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε.
Από πλευράς μας ευχόμαστε στον Χάρη να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να κάνει τα πιο τρελά του όνειρα πραγματικότητα και να μετατρέψει τη Λάρισα στη Silicon Valley της Ελλάδας.

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass