Διαβούλευση για το μέλλον του διαδικτύου

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 13:42

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δημόσια διαβούλευση πρόκειται να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει για το μέλλον του Διαδικτύου. Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, η ασφάλεια, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η ουδετερότητα του Διαδικτύου, τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) καθώς και οι επιπτώσεις του Ίντερνετ στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ορισμένα από τα καίρια ζητήματα που αποτελούν θέμα πρόσφατων ερευνών.


Για τον λόγο αυτόν, η ΕΕ ξεκινά μια άνευ προηγουμένου δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μια σειρά από έρευνες που θα διεξαχθούν τις προσεχείς εβδομάδες θα ζητούν από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα ποικίλα θέματα, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μέχρι τις επιπτώσεις του ψηφιακού κόσμου στην απασχόληση, την υγεία, την κυβέρνηση και τη δημοκρατία.
Τα ερωτήματα των ερευνών αναμένεται να δημοσιευτούν, μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες, από κορυφαίους ευρωπαϊκούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Τα αποτελέσματα θα γίνουν διαθέσιμα περί τις αρχές του Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass