FAN FICTION: Άγρια θηρία στη ζούγκλα των ανθρώπων

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2017 22:29 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2017 21:04

Εδώ παρακολουθούμε μια ιστορία που διαδραμτίζεται σε διακόσια χρόνια στο μέλλον. Παρόλα αυτά, η ανθρωπότητα δεν έχει κάνει ακόμα τη μεγάλη τεχνολογική πρόοδο που θα περιμέναμε. Ο λόγος; Μα φυσικά ο πόλεμος!


Στον μεγάλο πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των Αφρικανικών χωρών, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ένα νέο υπερόπλο: οι Ελεφαντάνθρωποι. Υβρίδια ανθρώπων και αγρίων ζώων της Αφρικής, οι Ελεφαντάνθρωποι αποδείχθηκαν οι τέλειες φονικές μηχανές, αφήνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή στο πέρασμά τους. Δημιουργημένοι στα γενετικά εργαστήρια της εταιρίας MAPPO υπό την επίβλεψη του κακού επιστήμονα Dr. Nikken, οι Ελεφαντάνθρωποι περιελάμβαναν μια μεγάλη γκάμα ζώων, από ελέφαντες, ρινόκερους και ιπποπόταμους μέχρι κροκόδειλους, ύαινες, ακόμα και ζέβρες και καμηλοπαρδάλεις. Αλλά και οι Κινέζοι δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα καθώς κατασκεύασαν κι εκείνοι τους δικούς τους στρατιώτες, αυτή τη φορά άγριες τίγρεις.
Ο πόλεμος αυτός ξέφυγε από τον έλεγχο όταν τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τα πειράματα αυτά αλλά και για τις θηριωδίες των Ελεφαντανθρώπων, και έστειλαν στρατό για να τους αντιμετωπίσει μια για πάντα. Οι εχθροπραξίες σύντομα εξαπλώθηκαν σε όλη την υφήλιο, με αρκετά θύματα και από τις δύο πλευρές, μέχρι την τελική νίκη των ανθρώπων και το οριστικό κλείσιμο της MAPPO που προξένησε τόσα κακά. 

 

el2


Οι Ελεφαντάνθρωποι που επέζησαν συνελήφθησαν και σύντομα άρχισαν να προσαρμόζονται στον κόσμο των ανθρώπων, σε κάποιους μάλιστα προσφέρθηκαν και δουλειές από τις κυβερνήσεις σε κατάλληλα πόστα. Για παράδειγμα, οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας έγιναν αστυνομικοί, με ειδικότητα σε υποθέσεις που αφορούν άλλους Ελεφαντανθρώπους. Ο ιπποπόταμος Hieronymus (Hip) Flask προσπαθεί να ζήσει σαν ένας συνηθισμένος πολίτης, το τεράστιο σώμα του, όμως, τον προδίδει και του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα μιας και αυτός και οι όμοιοί του ζούνε σε έναν κόσμο που φτιάχτηκε για κάποιους πολύ μικρότερούς τους. Παρόλα αυτά, ο Hip έχει μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες για κάποιον λόγο, αν και ο ίδιος θέλει απλά την ησυχία του. Ο φίλος και συνεργάτης του Ebony Hide είναι ένας ελέφαντας που εξακολουθεί να νιώθει παρείσακτος στον κόσμο των ανθρώπων και παλεύει με την κατάθλιψη.
Ο τρίτος βασικός πρωταγωνιστής, ο ρινόκερος Obadiah Horn, προσαρμόστηκε αμέσως στον κόσμο των ανθρώπων και μάλιστα κατάφερε σε σύντομο χρόνο να χτίσει μια μεγάλη περιουσία και να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της εποχής. Ενώ φαίνεται σκληρός και αδυσώπητος, κατά βάθος είναι ψυχούλα, χάρη στη γυναίκα του, τη Sahara, τον άνθρωπο που κατάφερε να συμβιβάσει τους υπόλοιπους ανθρώπους με τους Ελεφαντανθρώπους και να τους κάνει να ξεχάσουν το παρελθόν και να ζήσουν αρμονικά, η οποία είναι μια θετική επιρροή και στη ζωή του ίδιου.

 

el3


Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετοί που δεν επιθυμούν αρμονική συμβίωση, από Ελεφαντανθρώπους που δεν συμβιβάστηκαν με την ήττα τους και τράβηξαν τον δικό τους δρόμο μέχρι ανθρώπους που εξακολουθούν να τους μισούν, ή θέλουν να τους εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος. Και κάπου στο παρασκήνιο εξακολουθεί να υπάρχει ο Dr. Nikken, ο επιστήμονας που κατασκεύασε όλα αυτά τα τερατουργήματα, που δεν εννοεί να τους αφήσει στην ησυχία τους και εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα σε όλους...
Πρόκειται για μια εκπληκτική σειρά κόμικ, με προσεγμένο σχέδιο και συναρπαστική αφήγηση, που εδώ και δέκα χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους αναγνώστες καθώς έχουν παρελάσει εκεί τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των σκιτσογράφων και συγγραφέων. Η εκδότρια εταιρία Image Comics ανακοίνωσε το 2010 τα σχέδιά της για την επερχόμενη ταινία Elephantmen, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικς, με τους αναγνώστες να περιμένουν εναγωνίως από τότε για κάποια καινούρια εξέλιξη.

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass