Auto moto

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2019 16:00
Ποιος είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της F1 σήμερα; Ποιος είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της F1 σήμερα;

Πρόκειται για μία ερώτηση στην οποία δεν πρόκειται να υπάρξει επίσημη απάντηση: κανένας κατασκευαστής δεν αποκαλύπτει ακριβή στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις της υβριδικής του μηχανής.

Τα λόγια του Carlos Sainz Jr μπορούν να μας δώσουν μία εικόνα.

«Νομίζω πως η Renault έχει σίγουρα σημειώσει πρόοδο. Σε ό,τι αφορά στην ισχύ, μπορεί να το δει κανείς σε κάθε πίστα φέτος, πως είμαστε πιο κοντά. Όμως για μένα υπάρχει ακόμα μία υβριδική μηχανή που ξεχωρίζει κι αυτή είναι της Ferrari. Ειδικά σε ρυθμίσεις κατατακτήριων, είναι ένα βήμα μπροστά», σχολίασε ο Ισπανός στο Motorsport Week.

Πάντως ο οδηγός της McLaren, που χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Renault, αρνήθηκε να μιλήσει με αριθμούς σχετικά με τις διαφορές δυναμικότητας. «Η Renault έχει σημειώσει πρόοδο, τόσο σε ό,τι αφορά στην ισχύ όσο και σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία που ήταν έως τώρα το αδύναμο σημείο μας. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα εμπρός. Όμως σε σχέση με πέρυσι έχουμε σίγουρα περισσότερη ισχύ. Δεν μπορώ να σας πω την ακριβή διαφορά ανάμεσα στις υβριδικές μηχανές αλλά σίγουρα βελτιωθήκαμε», πρωτιά για την Ferrari λοιπόν.

 

--------

PONCHARAL:

Ποια Honda - Suzuki- Yamaha;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η KTM

PONCHARAL POIA HONDA

Ο Johann Zarco έχει 10 βαθμούς μετά από τρεις αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ήταν μόλις 13ος στην πίστα του, στο Le Mans. Την ίδια ώρα ήταν αναγκασμένος να βλέπει τον Quartararo να κλέβει τις καρδιές των συμπατριωτών του στις εξέδρες, αλλά και τον ομόσταυλό του (Pol Espargaro) να κάνει θαύματα με την KTM. O Zarco ονειρευόταν και ήθελε να γίνει εργοστασιακός οδηγός, αλλά μέχρι στιγμής η περιπέτειά του στην KTM μοιάζει περισσότερο με εφιάλτη.

«Τι μπορώ να πω; Απλά είμαι ένας θεατής σε αυτή την ιστορία», λέει ο Herve Poncharal, ο ιδιοκτήτης της Tech 3 και αυτός που ανέβασε τον Zarco στη μεγάλη κατηγορία. «Περάσαμε δύο φανταστικά χρόνια μαζί. Όπως όλοι, έτσι κι εγώ πίστευα ότι τα αποτελέσματά του θα ήταν πιο κοντά σε αυτά του Pol, δεν φανταζόμουν αυτή την κατάσταση». «Βέβαια ο Paul έχει δύο χρόνια εμπειρίας με την KTM, από την άλλη όμως δεν θα περίμενα ποτέ και ένας rookie, όπως ο Oliveira, να νικά τον Syahrin. Έχει το πλεονέκτημά του ότι δεν έχει οδηγήσει στο παρελθόν MotoGP μοτοσυκλέτα, είναι όμως δυνατός».

Ο Herve Poncharal είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του, σε ό,τι αφορά στον πρώην οδηγό του, την ίδια ώρα ο Stefan Pierer, το μεγάλο αφεντικό της KTM, του έχει ασκήσει έντονη κριτική. «Ο Stefan είναι ο λόγος που μετά από τόσα πολλά χρόνια έφυγα από τη Yamaha και υπέγραψα με την KTM. Mου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν φιλοδοξίες». «Όταν ήρθε στην KTM, ήταν έτοιμοι να κλείσουν και άλλαξε εντελώς την κατάσταση. Λέει ότι χρειάζεται χρόνο για να κερδίσεις στο MotoGP, αλλά ξέρω ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς είναι πολύ φιλόδοξος και θέλει να φτάσει εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται». «Με τον Zarco έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Και του Johann δεν του αρέσει να περιμένει. Είναι αγωνιστής και όταν βγαίνει στην πίστα θέλει να κερδίζει τους αντιπάλους του».

Κάτι τέτοιο δεν το καταφέρνει φέτος…«Ναι, είναι σε μία κατάσταση την οποία δεν περίμενε. Πίστευε ότι θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει τον Pol, αλλά δεν συμβαίνει αυτό». «Από την άλλη, ο Quartararo έχει κατά κάποιον τρόπο πάρει τη θέση του και αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτεί. Ο εγωισμός παίζει τον ρόλο του». «Όλοι οι οδηγοί θέλουν να γίνουν εργοστασιακοί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρουν το σωστό set-up και να δείχνουν στους μηχανικούς το σωστό δρόμο». «Για τον Johann όλα αυτά ήταν καινούρια και δεν είναι εύκολο… πρέπει όμως να τα καταφέρει». Στη συνέχεια έκανε μια σύγκριση της KTM με τους άλλους κατασκευαστές, με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν:

«Ένα πράγμα μπορώ να πω: έχω συνεργαστεί με τη Honda με τη Suzuki και με την Yamaha. Τα αγωνιστικά τμήματά τους δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην KTM. Είναι απίστευτο!» «Κάθε φορά που χρειαζόμαστε κάτι, μας το δίνουν. Στη Moto2 που δυσκολευόμασταν, μας έφεραν καινούριο πλαίσιο στο Le Mans».«Η ΚTM έχει τους αγώνες στο DNA της. Τους πήρε μερικά χρόνια να κερδίσουν στο Dakar και στα Supercross, μετά όμως δεν σταμάτησαν».

 

--------

Πάλι από την αρχή στη Formula E!

PALI APO THN ARXH H FORMYLAE

Μπορεί για πρώτη φορά στη σεζόν 2018-2019 της Formula E να μην είχαμε νέο όνομα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αλλά και πάλι, είχαμε ανατροπές στη βαθμολογία! Με τη νίκη του στο ePrix του Μονακό, ο Jean-Eric Vergne όχι μόνο έγινε ο πρώτος οδηγός μετά από εννέα αγώνες, που έφτασε τις δύο νίκες, αλλά ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας! Πίσω του, με την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου, είναι ο teammate του στην DS TECHEETAH, Andre Lotterer. Ο ένας με νίκες, ο άλλος με σταθερότητα, ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους καθοδόν για τον ίδιο στόχο: τον τίτλο! Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Robin Frijns, έπεσε από την κορυφή στην τρίτη θέση ενώ πίσω του, μόλις 20 βαθμοί χωρίζουν εννέα οδηγούς!

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Jean-Eric Vergne     DS TECHEETAH     87

Andre Lotterer           DS TECHEETAH     86

Robin Frijns  Envision Virgin Racing      81

Αυτά στη βαθμολογία των οδηγών γιατί στους κατασκευαστές, η DS TECHEETAH κάνει… πάρτι. Με τις δύο νίκες του Vergne και τη μία του σταθερού Andre Lotterer, με τους δύο οδηγούς της να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, εύλογα έχει ξεφύγει στη βαθμολογία.

--------Οδηγός--------

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass