Εκτοξεύθηκε λέιζερ με ισχύ χίλιες φορές αυτή της παγκόσμιας ενέργειας

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2015 12:28

 

Στο πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία, οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ το οποίο διαφέρει αρκετά απ όλα τα γνωστά έως σήμερα λέιζερ. Θεωρείται το πιο ισχυρό λέιζερ το οποίο έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο έως σήμερα, καθώς έχει 1000 φορές την ισχύ του παγκοσμίου ηλεκτρισμού. Λειτούργησε όμως πειραματικά και για μονάχα για ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, καθώς η ισχύς ήταν αρκετά μεγάλη για τα μηχανήματα.

Η επιστημονική ομάδα κατάφερε να εκτοξεύσει με ένα ειδικό μηχάνημα 100 μέτρων ακτίνα λέιζερ με ενέργεια ύψους δύο τετράκις watt. Και αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται για το πώς θα καταφέρουν την επόμενη φορά να εκτοξεύσουν λέιζερ μεγαλύτερης ενέργειας.

Το πιο σημαντικό τις υπόθεσης είναι πως γίνονται τέτοιου είδους τεχνολογικά επιτεύγματα και προσπάθειες στην τεχνολογία οι οποίες θα είναι χρήσιμες στο μέλλον, ένα ακόμα παράδειγμα είναι η προσπάθεια του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να εκτοξεύσει λέιζερ το οποίο θα προέρχεται από ανθρώπινα κύτταρα.

Ι.Π

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass