Auto Moto

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2019 19:00

1.88 δευτερόλεπτα. Γίνεται; Και όμως έγινε!

Σκεφτείτε λιγάκι εσείς τι μπορείτε να κάνετε στο αυτοκίνητό σας σε 1,88’’. Ίσως να πατήσετε για να λύσετε τη ζώνη που πάντα φοράμε, μπορεί και όχι, απλά σκεφτείτε τι έκαναν οι μηχανικοί της Red Bull Racing.

Οι μηχανικοί της Red Bull Racing κατάφεραν να ξεπεράσουν για μία ακόμα φορά τους εαυτούς τους!

Δύο μόλις εβδομάδες μετά το ρεκόρ του ταχύτερου pit stop στην ιστορία του μαγικού κόσμου της Formula 1, όπου άλλαξαν τέσσερα ελαστικά στο μονοθέσιο του Pierre Gasly σε 1.91sec κατά τη διάρκεια της μάχης του Σίλβερστον «χτύπησαν» ξανά!

Αυτή τη φορά «εξυπηρετώντας» το μονοθέσιο του Max Verstappen, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην πορεία του Ολλανδού προς την κατάκτηση της δεύτερης φετινής νίκης του. Ο χρόνος τους, εξωπραγματικός: 1.88 δευτερόλεπτα!

Εσείς τι προλαβαίνετε να κάνετε σ' αυτό το χρονικό διάστημα;

Αναλυτικά τα ταχύτερα pit stop στον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1:

Όλα αυτά σε μία εποχή που τα pit stop αποτελούν μία καλά ενορχηστρωμένη χορογραφία. Δεκαεννέα άνθρωποι λειτουργούν ως ένας, με αποτέλεσμα σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν ανεφοδιασμοί, οι χρόνοι να έχουν κατέβει σε ασύλληπτα επίπεδα.

* * *

MOTOGP TEST BRNO και αποκαλύψεις για το 2020

Το πολύ σημαντικό τεστ στην πίστα του Brno, για τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Διατσίδης (www.motograndrix.gr) ήταν εκεί.

Αμέσως μετά τον Αγώνα της Κυριακής, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο τα καινούρια εξαρτήματα που είχαν στη διάθεσή τους.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την Μ1 του 2020 που έφερε η Yamaha στην πίστα, σε μια κίνηση για να ξεκινήσει η εξέλιξή της από τώρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για τη νέα χρονιά.

Την καινούρια μοτοσικλέτα δοκίμασε ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε πολλά συγκριτικά ανάμεσα σ’ αυτή και στην «παλιά».

Ο Maverick, δοκίμασε ελάχιστα τη νέα μοτοσικλέτα. Ήταν γρήγορος, αλλά η πίστα είχε πρόσφυση και θέλει να τη δει και στο Misano που δεν θα έχει τόσο καλή πρόσφυση.

Επικεντρώθηκε περισσότερο στις ρυθμίσεις της φετινής μοτοσικλέτας του για την Αυστρία, ενώ δοκίμασε και μια νέα θέση οδήγησης που είχε η Yamaha, την οποία πήρε και ο Valentino Rossi.

Ο Fabio Quartararo, για λογαριασμό της Yamaha, έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, κάνοντας αρκετή δουλειά με το carbon πιρούνι που πήρε από το εργοστάσιο.

Η Yamaha κυριάρχησε σήμερα στην πίστα, με τρεις δικές της μοτοσυκλέτες στις τρεις πρώτες θέσεις, καθώς πίσω από τον Fabio ήταν οι Vinales και Morbidelli. Οι τρεις αυτοί αναβάτες είχαν διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα μεταξύ τους (!) ενώ στα δύο περίπου δέκατα πίσω από τον πρώτο ήταν η Suzuki του Alex Rins.

Με τον τελευταίο του γύρο ο Valentino Rossi έκανε 1:56,015 και πήρε την 6η θέση, με τον JoanMir να είναι μόλις 0,149’’ πιο αργός από τον Ιταλό.

Περίπου μισή ώρα πριν το τέλος, ο Mir είχε μια πτώση που οδήγησε σε κόκκινη σημαία και σύντομη διακοπή, με τον οδηγό της Suzuki να είναι καλά στην υγεία του, αλλά πήγε στο κοντινό νοσοκομείο για εξετάσεις.

Έξι δέκατα μακριά από την κορυφή έμεινε τελικά ο Marc Marquez, στην 8η θέση, έχοντας ωστόσο αρκετή δουλειά μ’ ένα καινούργιο πλαίσιο που είχε στη διάθεσή του!

Επιπλέον, ο Marquez δοκίμασε κι ένα «κουτάλι» στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του, το οποίο δεν αποκλείεται να έχουν στο GP της Αυστρίας.

Οι κόκκινοι ducatti είχαν το νέο φέρινγκ στις δοκιμές, το οποίο όμως έβαλε στη μοτοσικλέτα του μόνο ο Andrea Dovizioso.

Ο Petrux, αντίθετα, έριξε το βάρος κυρίως στις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας του και στο τέλος έδειχνε ικανοποιημένος με αυτά που είχαν βρει.

Οι πιο «δουλευταράδες» της ημέρας ήταν ο Quartararo και ο Vinales που συμπλήρωσαν 78 γύρους έκαστος.

* * *

WRC Φινλανδίας και ανάσα για Tanak

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Ott Tanak!

O οδηγός της Toyota πήγε στη Σκανδιναβία όντας πρωτοπόρος της βαθμολογίας και φεύγει από αυτή έχοντας πλέον προβάδισμα 22 πόντων! Όχι μόνο, υπερασπίστηκε το προβάδισμα των 16.4 δευτερολέπτων με το οποίο ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος, αλλά πρωταγωνίστησε και σε αυτό!

Ανέβασε τη διαφορά του στα 21.1 δεύτερα πριν την Power Stage και επικρατώντας και εκεί, έφυγε από τη Φινλανδία έχοντας πάρει τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή των 30 πόντων!

Δεύτερος ήταν ο Esapekka Lappi, που οδήγησε προσεκτικά στο φινάλε και ισοφάρισε το καλύτερο αποτέλεσμά του ως οδηγός της Citroen, ενώ μόλις επτά δευτερόλεπτα πίσω του ήταν άλλος ένας Φινλανδός, ο Jari-Matti Latvala με Toyota Yaris WRC.

Στη μάχη της τέταρτης θέσης επικράτησε ο Andreas Mikkelsen της Hyundai, αφήνοντας πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier με το Citroen C3 WRC. Πλέον ο Γάλλος είναι 22 πόντους μακριά από την κορυφή, με τον έκτο στη Φινλανδία Neuville να είναι μόλις 3 πόντους μακριά του – χάρη και στη δεύτερη θέση στην Power Stage.

Όσο για τον Kris Meeke, είχε ένα ακόμα ατύχημα, αυτή τη φορά χτυπώντας μία μεγάλη πέτρα στην ειδική 21.

----Οδηγός----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass